Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (798)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Urcite kvalitni start do kvalitni serie asi nejdrsnejsi a nejmin komedialni ze vsech dilu ovsem ze skvelou souhrou dua Gibson Glover Gary Busey jako zaporak urcite taky skvela volba musim rict ze dvojku mam radsi tady preci jenom misty tempo trochu drhlo a hlasky nebyly tak kruty ale i presto spokojenost pribeh jednoduchej ale naprosto funkcni ze dvou frajeru co se moc nemusej se postupne stanou nejznamnejsi policejni partaci vsech dob ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kultovní? Kulový! Zábavné? Otravné! Na tyhle taškařice jsem už starej. Myslel jsem, že jen Chuck Norris dokáže dvěma střelami vystřílet smajlíka. Chápu, že Rusáci měli při Napoleonově invazi vážný důvod nabořit si vlastní domy, ale Murtaugh? A taky jsem si myslel, že už hloupější antihrdiny od dob Seagalovek neuvidím. Omyl. Gary Buseyho baví nechat se debilně masakrovat snad v každé roli, kterou hrál. Já vím, že emeričtí hoši jsou z ocele a nic je nezraní, ale už mě nebetyčně štvou scény, v nichž hrdina prolítne skleněnou tabulí, otřepe se a řekne: "Vole, sem měl namále co?" Já vím, že každej pořádnej chlap si prožene palicí olovnici po smrti svý ženy, to je přece úplně normální, ale není lepší to za každou cenu do filmu necpat? Stokrát viděné stává se po pěti opakováních klišém. Já vím, že už Petr Bezruč používal nadsázku a že horník v šachtě nežil sto roků, ale já už vůči tak hloupé nadsázce tolerantní nebudu. Soráč, Amíci. Ještěže Donner takhle nepodělal Jestřábí ženu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu vznikla asi nejlepší nejzábavnější a nejnapínavější akční série, kterou jsem si už odmala zamiloval. Dvojka se k sobě totiž prakticky vůbec nehodí. Černošský taťka Roger Murtaugh, který ani z přestřelek nenabyl o pár jizev navíc a psychopat Martin Rigs, jemuž zemře manželka a on myslí na jedno...na sebevraždu. Podstatný je, že ho z toho Roger dostane a tak se z nich v tu ránu stává jedna z nejlepších a nejprostorovějších dvojek, které se na plátně kdy objevila. A právě díky tomu je tak zábavná a dodává příběhu a prakticky celé sérii patřičný punc kvality, který se překvapivě táhne až do čtvrtého dílu. První díl je počátek přátelství a výborného zadostiučinění mezi bandity, jenž je navždy budou po tom, co zde udělali respektovat a plné parádních akčních scén a zábavných vtípků, které se nikdy nezapomenou. To se takticky táhne až do čtyřky, ale stejnak první díl inovuje akční styl a dodává mu překvapivý svižný zápřah. --- Když to neposerem, budem hvězdy a budem dělat reklamy na holící krémy. - Při naší smůle tak akorát na náhrobky. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se této smrtonosné dvojice bál, měl jsem strach, že se mi to určitě nebude líbit, ale když jsem měl zrovna dobrou náladu, tak jsem to nechal běžet a ono šlo celkem o slušnou akční komedii, teda spíše akční krimi. Zase na druhou stranu jsem čekal o hodně víc, když se film pohybuje na 69. místě v top žebříčku. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (74)

  • Hollywoodská obchodní komora (Hollywood Chamber of Commerce) povolila na Hollywood Blvd. vyvěsit vánoční dekoraci již pár měsíců před Vánocemi, aby to ve filmu vypadalo jako na konci roku. (HellFire)
  • Na začátku leží Riggs (Mel Gibson) v posteli s téměř dokouřenou cigaretou, v dalším záběru však kouří cigaretu podstatně delší. (CrownThomas)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama