Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tony... pojď se podívat, co se stane, když si nevyčistíš zbraň.“ První půlhodina je parádní (především snahou sejmout zlodějku, korunovanou znuděnou partií šachů), hodně dynamická a smál jsem se snad pořád. Pak tempo lehce zvolní, co do humoru se ubere, ovšem stále je to slušná zábava. Navíc se film každou minutou (od nástupu do auta) stále víc profiluje do bláznivé krimi komedie s pro ni tak typickou velkou nadsázkou (a navíc prky parodie). Pokud divák tento fakt neakceptuje, zřejmě se nebude tolik bavit a chápat, proč se postavy chovají tak střeleně. A když už je řeč o postavách, film velkou vahou stojí právě na nich, resp. jejich představitelích. Králem je samozřejmě zabiják Bill Nighy, který je s noblesou a charismatem (kterého má na rozdávání) k popukání téměř vždy, kdy se objeví na scéně. Dále je tu výborná vedlejší role jeho kolegy-konkurenta Martina Freemana s nádherně křečovitým, vyběleným úsměvem, vypatlaným parťákem a nedoceněným egem. Menší rolička matky v podání Eileen Atkins, dbající na synovu pověst (s 1 milým odkazem na Psycho) je taktéž vypointovaná (takřka co věta, to hláška). Emily Blunt tomu zas dodává provokativnost a kontrast k hlavnímu hrdinovi, Grint toho ani moc předvést nemohl (nemyslím si, že by jiný mladý herec zaválel nějak víc). Samozřejmě ne všechno vyzní vtipně, někdy se i přes tu nadsázku objeví slabší, křečovitá místa (scéna se zahradou zaváněla čistým přehráváním, ta v koupelně zas nepěkně skřípala, i když se ji nakonec podařilo zahrát do autu). Nechybí ani (zbytečné) vážnější momenty či romantická linka, která působila trochu zvláštně (taková akupunktura krásně shazovala obvyklá žánrová klišé, nicméně mi přišlo, že se tvůrci dlouho nemohli rozhodnout, zda vztah ústřední dvojice vyprofilují jako „dcera-otec“ či „milenci“, chvílemi jakoby se tyto protipóly střídaly). Celkově to však vidím na slušné 4*. „Kdo to namaloval?“ – „Rembrandt.“ – „Kdo?“ – „Rembrandt.“ – „Dej mi jeho adresu, hned!“ – „Je mrtvý.“ – „Mrtvý? Kdy se to stalo?“ – „Před 300 lety.“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bill Nighy ako nájomný zabiják sa snaží zabiť Emily Blunt. Pobehuje po meste, občas po nej strelí, ale netrafí. Poprípade nejakého náhodného okoloidúceho, ktorý si práve skúša šaty v kabínke, zabije. Nič si z toho nerobí, ved je v romantickej gangsterskej komédii. Ja mám bohužial s takýmto laxným prístupom značný problém a neviem, prečo by som mu mal držať palce a prečo by som mal chápať sympatie k nemu zo strany šik zlodejky. S vtipnosťou, dobrodružnosťou a zábavnosťou filmu je to tiež nahnuté, nič špeciálne v scenári, čo by ospravedlnovalo hviezdnu účasť, nie je. Taký priemer na víkendové popoludnie v telke, ktorý od diváka nič nevyžaduje. Ale to je napríklad aj Kobra 11. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Victor Maynard. Je mi 54 let a pracuji jako nájemný vrah ..... Je to rodinná tradice. Teď má další zakázku. Krásnou Rose. A on spáchá hřích. Zklame klienta.... Téměř dokonalá první půlhodinka v lupičsko zabijácký komedii, říznutý romantikou. A i když později trochu ubere na tempu, je škoda, že takovýchto odlehčených komedií není mezi námi více. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vymýšlím dárky pro nájemný vrahy. 2.) Poznám, proč je dobré znát svoji váhu. 3.) Mám střeleckej kroužek a nikdo nechce čistit zbraň. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ale hej, Emily je roztomilá, Nighy skvelý ako vždy a Grint príjemným osviežením. Zábava bola, zopár krát sme sa nasmiali, príjemne oddýchli. Scenár zapácha malou dávkou ne-originality a predovšetkým veľkým množstvom klišé, ale aj také klišé sa dá natočiť s prehľadným umom. Príkladom budiž Wild Target. Záležitosť na jedno premietanie, pri ktorom vás uchváti predovšetkým špecifická výslovnosť a charakter dobráckeho Victora Maynarda. Slušný mňamajz! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film s výborným nápadem a skvělými herci, kterému bohužel chybí pevnější a svéráznější režie. Z filmu přímo sálá o kolik mohl být lepší v rukách zkušenějšího tvůrce. Takhle zbývá jen hodně zdařilá černá komedie o svérázné partičce (zabiják před důchodem jeho nevyřízený kontrakt a mladík, který se k nim náhodou připletl) na útěku před drsnými ale nešikovnými gangstery. Nechybí pár povedených scén a herci (převážně Bill Nighy) si role vyloženě užívají. Jen to mohlo být o tolik lepší. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Gregor Fisher a Bill Nighy si spolu již zahráli ve filmu Láska nebeská (2003). V tomto filmu stojí proti sobě, ale v Lásce nebeské jsou nerozlučná dvojice, kdy Fisher dělá manažera nestárnoucí pěvecké hvězdě Nighymu. (tb_23)
  • Bill Nighy trpí Dupuytrenovou kontrakcí, tj. dědičným onemocněním, které zasáhlo dva poslední prsty na obou rukou. Proto je možné vidět, že drží zbraně poněkud nezvykle. (Strzengon)

Reklama

Reklama