Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi to tu jen tak válelo a já to furt odkládal na pozdějc a na pozdějc, ale ona to je fakt výborná komedie, Bill Nighy je naprosto úžasnej nájemnej vrah, bez něj by to fakt bylo poloviční, ale dobrej je i Rubert Grint, kupodivu a pěkná Emily Blunt a nekazí to ani fakt, že je to celý postavený na typický zápletce, že chladnokrevná zabijácká mašina nedokáže odstrnit cíl a místo toho ho začne chránit ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rozjančená taškařice se snahou o anglický suchý rukopis, ale výsledek je spíš prapodivným mixem komediálních stylů, protože do svých peprnějších a sušších rivalů má v mnoha ohledech Wild Target dost daleko. Nemá přesně nadefinovaný styl ani filmařskou řeč. Blunt je objev a Nighyho zabiják je přímo lahůdkový. Akce je však nevýrazná (rozpočet pár šlupek) a komediální scénky jsou vtipné jen občas. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka s půvabnou Emily Blunt v roli, která ji dobře padla na tělo, tradičně skvělým Billem Nighy a řadou zdařilých scén. Námět sám o sobě není nikterak inovativní, ale to vůbec nevadí. Scéna s nosičem a Victorem sledujícím vše z protější střechy neměla chybu podobně jako jízda v červeném mini nebo odkaz na Psycho. :) Příjemných scén ve filmu najdeme hodně a výsledný dojem je u mě na sympatické 4*. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"Don't make me shoot first and ask questions later." --- Francie a Velká Británie. Jak výstřední kombinace! A jak skvostný dílo! Francouzskou i britskou tvorbu obdivuju v mnoha jistých ohledech a zvlášť - Wild Target ovšem většinu těhlech ohledů umně spájí dohromady a dává vzniknout opravdovýmu unikátu. Francouzská akce a francouzská střeštěnost + britskej konverzační humor a tak trochu britskej přístup k řešení vážně vypadajících otázek (sexualita předevšim). Mimoto dokonalí Bill s Emily, Freemanovy strašidelný zubiska a některý scény (leštění zbraně za zvuků soulože, Rembrandt) s razantnim náběhem na kult. Prostě paráda. --- "Is that cow?! Much bigger than person ..." ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Vtipné, ponuré, akční, napínavé, ironické, sarkastické, jednoduše dokonalé! Dlouho jsem se takhle nebavila, ne příliš vtipnými scénami, opravdu skvěle natočené! Ani chvilka nudy, nechutnosti, přehnanosti. Emily Blunt - upřímně; ta je dokonalá, její šmrnc, vzhled, vtip, chování, vše. Výborně zahrála svojí roli s lehkostí. Ovšem nejpeprnější byla Eileen Atkins i v jejím věku skvělý výkon, má u mě velké +, vážně mě hodně bavila. I když je v celém snímku jen párkrát, tak to doslova "zabila". O mužských rolích netřeba mluvit, výborné. Rupert Grint ukázal že mu role "blbečka" prostě sedí a Bill Nighy je bych řekla celkem nedoceněný vynikající herec. Vážně skvělá podívaná. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Bill Nighy trpí Dupuytrenovou kontrakcí, tj. dědičným onemocněním, které zasáhlo dva poslední prsty na obou rukou. Proto je možné vidět, že drží zbraně poněkud nezvykle. (Strzengon)
  • U záběrů při jízdě autem je na hercích ve vozidle vidět stále stejné světlo a stíny, přitom pozadí a okolí auta se různě mění. Je tak patrné, že byla použita zadní projekce. (Pyron)

Reklama

Reklama