Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Greg Mottola natočil v produkci Judda Apatowa parádní komedii Superbad, která se zaměřila na život středoškoláků a jejich sexuální apetit. Mottola se poté od Apatowa oddělil a natočil jakési pokračování Superbad, neboť v Adventurelandu se hrdinové nacházejí v té životní etapě, ve které jsme hrdiny Superbad opustili - střední škola úspěšně absolvována, svět dospělých čeká...vlastně ne tak docela. Každý, kdo už okusil, jaké to je naposledy vyjít ze školy s hlavou plnou nadějí a představách o volnosti a netušených možnostech, jistě zná, jak silnou facku od života dostane a probudí se do reality, která už není tak bezstarostná a pohodová, jak jsme si vysnili. Hlavní hrdina James je nucen vydělávat siotravnou prací v zábavním parku, aby měl dostatek financí na vysokou školu. A jelikož je tento film retro odehrávající se ve "fuckin´ 80es", deprese na sebe nenechá dlouho čekat. Naštěstí je tu ona mýtická věc, která každému ukáže to pravé štěstí - láska. Ó ano, Adventureland je spíše než komedie romancí a pokud hlavním tématem Superbad byl sex, pro odrostlejší a vyspělejší hrdiny tohoto filmu jím je právě láska, které sice dělá svět krásnějším, ale mnohdy i komplikovanějším. Očekávat od Adventurelandu další nadupanou komedii by byla chyba, humor zde je naprosto nenucený, mnohdy vyklízí pole a dává prostor dramatickým situacím, přesto jsem se u tohoto filmu několikrát od srdce zasmál. Adventureland je především stylové retro skvěle vykreslující dobu depresivních 80. let, má parádní dobový soundtrack, disko je v něm řádně pekelné, stejně tak způsob oblékání a herecké obsazení v čele s citlivým Jessem Eisenbergem, roztomilou a komplikovanou Kristen Stewart, mentorským Ryanem Reynoldsem a jako vždy vtipným Billem Haderem je prostě boží. Pro někoho, kdo si tato léta pamatuje, může být Adventureland srdcovou záležitostí, já sám jsem se v roce, kdy se film odehrává, teprve narodil, i tak mi je spousta výjevů z filmu více než povědomá (přece jen do tehdejšího Československa díky našim ruským "přátelům" vše dorazilo se značným zpožděním...jestli vůbec), a když jsem přistoupil na fakt, že nesleduji další našláplou komedii, ale spíše výpověď o jedné generaci a hořkém pachuti dospívání, náramně jsem si tenhle film užil. Paradoxně přes absenci producenta Judda Apatowa Adventureland nejvíce připomíná právě jeho rané dílo, a to geniální seriál Machři a šprti, který se taktéž zaměřuje na mládež 80. let a Apatowa tzv. udělal. 80% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čím dřív vám dojde, že Mottola netočí další Superbad, tím líp. Jesse Eisenberg tu vážně není proto, že neměl Michael Cera čas, a Kristen Stewart nemá zaskakovat jako tmavovlasá sexbomba od vedle. Adventureland se nesnaží být uvolněnou letní řachandou, ale jde spíš o příběh jednoho sympaťáka, který třikrát měří a jednou řeže, a nehodlá se chovat jako ostatní jen proto, aby zapadl. Trvalo mi asi půl filmu na tuhle hru přistoupit, ale jakmile mi tahle zásadní věc došla, musel jsem Mottolu obdivovat za to, jak skvěle si s touhle kapku netypickou romancí poradil. 7/10 P.S. Bill Hader je tu zase geniální. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Příznivci hrubšího humoru a dramat s trably dospívání budou zřejmě spokojení. Tvůrci totiž na dvě slabé hodinky zatáhnou do světa velmi příjemně nostalgického a hlavně inteligentního. Navíc dokazují, že rány do slabin nemusí vždycky znamenat další odvar teenagerovské série Prci, prci.. Citlivý pohled na dospívající zasadil režisér Greg Mottola do osmdesátých let. Stydlivý hlavní hrdina James je donucen pracovat v zábavním parku, hýbatelem bizarních událostí v zajímavě poskládané sociální sebrance dalších looserů je Em, krásná kolegyně, která je uvězněná ve světě rodinné nepohody, nejisté budoucnosti a tajných dýchánků s kolegou z práce. Romantickou linii vkusně doplňuje klasická taškařice, která neurazí ani neustálým hulením trávy. Protože Zábavný park potěší o to víc právě ty, kteří v osmdesátých a částečně devadesátých letech dospívali, poznávali nebo ztrapňovali sebe i druhé.. Skvělý soundtrack. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zábavný park mě jakožto sonda do světa mladých (nejen) vysokoškoláků zrovna moc nenadchnul, a to zejména proto, že zrovna moc nesplnil moje žánrová očekávání. Mělo jít o romantickou dramedii, nicméně komických situací tam bylo jako šafránu, dramatická linie okolo osudů a vývoje postav byla spíš otravná než působivá a romantiku v pravém slova smyslu aby člověk pohledal. Zkrátka snímek, který se po projekci vypaří jako pára nad hrncem, přičemž jeho největším mínusem byly pro mě nesympatické charaktery a vcelku plytký děj. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický a relativně decentní (od režiséra SUPERBAD) skok do osmdesátek, který docela pasoval na projekci ke konci léta. Je fakt, že se to táhne, 102 min mi přišlo cca. jak 150, ale nijak extra to nevadilo. Oblíbil jsem si většinu postav, bavil mě perfektní soundtrack a 90% všech triček z ADVENTURELAND chci mít v šatníku. Dal by se z togo udělat celkem dobrý seriál. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Kristen Wiig se v jednom z rozhovorů přiznala, že nemá atrakce moc v lásce. (Brousitch)
  • Film měl mít premiéru ve stejný den, kdy se znovu otevíral skutečný zábavní park Adventureland, tj. 27. března. (HellFire)
  • Greg Mottola je zároveň autorom čiastočne autobiografického scenára. (Svadbos)

Reklama

Reklama