Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud nepravděpodobný příběh, ale poutavý a napínavý. Nepravděpodobný v mnohých detailech. Může být člověk neprávem obviněn, aniž by se podrobně vyšetřil případ a nehledal skutečný viník? Jako by pravděpodobnost skutečného viníka ani neexistovala, jako by se jednalo o příběh odkudsi z totalitního území, kde právo neznamená nic. Myslíte, že by se tohle mohlo stát ve vyspělém právním evropském státě? Já vlastně ani nevím, pravda je, že i v některých "demokratických" zemích, a nemusíme chodit daleko, je právo občana také podupáváno. No, ale k rozběhnutí filmového krimipříběhu to asi stačí. Prostě bylo potřeba navodit dojem neprávem obviněné osoby, tak každá myšlenka, byť nepravděpodobná je dobrá. Je možné, aby člověk, povoláním učitel, byl schopen připravit sám, bez jakékoliv podpory lidí znalých kriminální posvětí scénář vedoucí ke svobodě? Zbaštil jsem to jen proto, že jsem se chtěl pobavit. A to se také stalo. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečná nejen kriminálka klasického francouzského střihu, ale také drama o spravedlnosti, křivdě, právu na sebeobranu, a to třeba i proti státní moci. To všechno na podkladu intenzívní ne příliš romanticky podávané lásky a skvěle vykresleného vztahu otce a syna. Vincent Lindon je stejně uvěřitelný, jako dějové zvraty, které jsou vedeny přes bizarní náhody, ale ani na chvíli nepůsobí nepravděpdobně. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

k mému nízkému hodnocení hodnocení hodně přispěl fakt,že sem od "Pour Elle" ,po všech těch nadšených komentářích a doporučeních,očekával trošku jiný film.Svižný,odsýpající thriller ve stylu už zmiňovaného Prison Breaku.Ve finále je ovšem snímek spíše líně se převalující a očekávaná "akce" se dostaví až v poslední 20ti minutovce.Když k tomu připočtu fakt,že tvůrci dobrou polovičku atmosféry zazdili brzkým prozrazením "jak to bylo doopravdy",je to pro mě velké zklamání...40% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Francúzky film na základe ktorého vznikol americký remake s R. Crowom sa nemá za čo hanbiť, pretože P. Haggis urobil takmer identickú kópiu a pozmenil iba detaily. „Francúzka“ herecká dvojka s D. Kruger bola dokonca o niečo presvedčivejšia, hlavne V. Lindonovi som toho učiteľa veril viac. Predsa len Crowe, vzhľadom na jeho predchádzajúce filmy, v sebe stále nesie kúsok tvrdého chlapa, i keď ho maskoval dobre. Film má dobré tempo, je napínavý, Klaus Badelt zložil kvalitný hudobný doprovod, ale pár minút navyše by bodlo. Originál i remake – približne rovnaká kvalita. 80%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal tu sice pouze hraje, ale přesto věřím, že nejeden divák bude přesvědčen, že stál i za kamerou. Sychravá atmosféra, zaryté pohledy na místo planých keců, zuřivé psisko a napětí, to vše jako kdyby z právě z jeho počinů vypadlo. Navíc mu na jedničku s hvězdičkou vyšla sázka na duo Lindon - Krugerová. Cavayé se tak zařazuje do stále početnější řady francouzských tvůrců, kteří v posledních letech s úspěchem oživují zdánlivě mrtvého ducha temné francouzské krimi/thiller vlny šedesátých a sedmdesátých let. Škoda jen, že je hned zpočátku vyjeveno, jak to s Lisou ve skutečnosti bylo. Julienovo odhodlání by nezměnila ani opačná skutečnost a pro diváka by nejistota (pokud by po celý film zůstala nevysvětlena) byla mnohem zajímavější. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Diane Kruger trvala na stretnutí s Fredom Cavayém pred prijatím úlohy, pretože mala pocit, že postava Lisy nie je dostatočne prepracovaná. Kruger a Cavayé ako taký strávili niekoľko mesiacov vývojom postavy, ktorá mala v pôvodnom návrhu podstatne menšiu úlohu. (Arsenal83)
  • 150 dětí se zúčastnilo konkurzu na roli malého Oscara. Režisér Fred Cavayé chtěl původně pětiletého chlapce, ale zjistil, že tak bude nemožné film natočit, protože takto staré dítě by mohlo legálně pracovat jen 2 hodiny denně. A tak byl vybrán šestiletý stydlivý chlapec Lancelot Roch, a to díky své podobě s Diane Kruger. (HappySmile)
  • Scénáristé Fred Cavayé a Guillaume Lemans nedělali kvůli hlavní zápletce, jak se dostat z vězení, nějaké velké průzkumy mezi trestanci, protože nechtěli, aby diváci zapomněli na to, že hlavní hrdina je obyčejný člověk - amatér, který vlastně doopravdy neví, jak to má správně udělat. (HappySmile)

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama