Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní krimidrama, které příběh pojalo z trošku jiného soudku, než bych vlastně očekával. Na druhou stranu mi to ale vůbec nevadilo, protože občas není na škodu vidět klasické téma z trošku jiného úhlu pohledu. Zároveň film, jelikož vůbec nic nevysvětluje, vytváří celou řadu otázek a díky tomu je tak více kladen důraz na herce, kteří tu v souhře Dianky a Vincenta vytváří solidní kolotoče. Zajímavé, trošku komorní, ale o to napínavější. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, zvláště pokud někomu neprávem obžalují a uvězní manželku, není se čemu divit, že se chytne každé myšlenky, každého plánu, byť by byl sebešílenější a seberiskantnější. Zpočátku film šokuje náhlými zvraty, postupně zvolňuje a finále běží opět ve zběsilém a velmi napínavém tempu. Málokdy jdu do kina na film, o němž vlastně nic nevím, ale tentokrát se to opravdu vyplatilo. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zde nastává menší problém...a tím problémem je, že dříve než Nevinnou jsem viděl její "mladší dvojče" jménem Tři dny ke svobodě. A vzhledem k tomu, že Tři dny ke svobodě jsou jak přes kopírák (místy jsem se divil jak moc), tak už jsem si to prostě tolik neužil. Mnohdy jsem si připadal, jako bych se díval na ten novější snímek. Totožné texty, totožná zápletka, dialogy, vše. Myslím, že kdybych Nevinnou viděl jako první, asi bych ještě jednu hvězdu přihodil, to však nemění nic na tom, že Tři dny ke svobodě jsou bezpochyby kvalitnější, nápaditější a lépe zpracované. + Vincentovi Lindonovi jsem vůbec nevěřil jeho roli, nehodí se mi do role takového drsňáka, který by takových věcí byl schopný. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Víte, utéct je jedna věc, ale těžší je pak zůstat na svobodě." Existuje pěkně macaté kvantum filmů o nevinnosti a touze dojít k objasnění. Pour elle na to jde jinak, přesto už někde viděné - žena ve vězení a manžel, co se s tím nedokáže smířít a začně tak spřádat plány na útěk ala Michael Scofield. Ten náhoďácký konec si přeci jen mohli vymyslet lépe! ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Za celou dobu sledování se mnou nic nepohnulo, karty se na stůl vyložily zbytečně příliš rychle a tím pádem se tvůrci ochudili o větší možnost pro vytvoření napětí, ale nevím jestli by to k něčemu bylo, protože stejně film nenabídl spád a ani nijak oslnivě se nepředvedl v plánování a provedení únosu nebo komplikacích...Naopak Vincent Lindon dodával svou zarputilou postavou potřebné oživení... Radši bych doporučil mladší remake Tři dny ke svobodě. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Skladatel Klaus Badelt se k projektu připojil až v pozdějším stádiu. Prohlédl si film spolu s režisérem, aby zjistili, kde je potřeba vložit hudbu. Badelt shledal, že film funguje dost dobře i bez hudby, Cavayé však usoudil, že Badeltova práce, která byla nahrána v londýnských studiích Abbey Road, zvyšuje intenzitu a emoce ve scénách a dává jim novou hloubku. (HappySmile)
  • Diane Kruger trvala na stretnutí s Fredom Cavayém pred prijatím úlohy, pretože mala pocit, že postava Lisy nie je dostatočne prepracovaná. Kruger a Cavayé ako taký strávili niekoľko mesiacov vývojom postavy, ktorá mala v pôvodnom návrhu podstatne menšiu úlohu. (Arsenal83)
  • Cavayé vysvetlil zápletku a motiváciu na natáčanie filmu: "Chceli sme nakrútiť skutočný ľudský príbeh o obyčajnom človeku, ktorý robí mimoriadnu vec, pretože čelí justičnému omylu. Film hovorí aj o odvahe – hovorí, ako prejavujete odvahu v závislosti od situácie. Napríklad vo Francúzsku boli aj dobrí ľudia, ktorí nešli do odboja proti Nemcom.“ (Arsenal83)

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama