Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Červenec, Montreal, Kanada. Sophie Malaterre, pětadvacetiletá módní ilustrátorka se připravuje na osamělé léto ve městě. Nemá žádné plány, blízké přátele ani přítele… ale pak se dozví o webové stránce switch.com, pomocí které si lidé vyměňují byty. Sophie potřebuje změnu jako sůl a rozhodne se to vyzkoušet. Konec konců, nemá přece co ztratit! Náhoda tomu chtěla a Sophie najde v nabídce krásný pařížský duplex s výhledem na Eifelovku. První den v novém bytě je absolutně idylický... Jenže další ráno ji čeká kruté probuzení: policie vylomí dveře bytu a nebohá žena se dozví, že sdílí byt s bezhlavou mrtvolou. Není nijak schopná dokázat, že není Bénédicte Serteaux, majitelka bytu. Sophiiny otisky jsou na vražedné zbrani… V Bénédictině pasu je Sophiina fotka. Sophie, zdá se, si nevyměnila jen byt, ale také identitu… (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že se film Switch pružně a hbitě ubírá ve své dějové lince a po technické stránce dokáže strhnout a zaujmout. Problémem je samotný příběh. Z počátku je záměna identit srovnatelná s psychologickou rozpolceností Hitchcockových nejslavnějších filmových děl a právem vzbuzuje nemalá očekávání. Bohužel se v celkovém průběhu ukáže, že jde o pouhé chvilkové vzedmutí určité znalosti a po něm přichází strmý a nekontrolovatelný pád, který nekončí a zmateně přeskakuje na tuctový hororový příběh amerického stylu a v laciném bahně se prvotní zajímavá myšlenka utopí a počáteční nadšení u diváka většinou povadne. Hlavní postavou klišovitého akčního hororu je mladá Kanaďanka Sophie Malaterre (zajímavá Karine Vanasse), životem ztracená cizinka uprostřed hlavního města Romantiky. Očekávaný životní zvrat přichází, byť v jiné podobě, než se čekalo. Ovšem cesta ke zvratu i samotná katarze je znehodnocena tvůrčí zatuchlostí a konzumní podbízivostí. Hlavní mužskou postavou je pařížský policejní inspektor Damien Forgeat (pozoruhodný Eric Cantona v pro mě nezvyklé pozici), vytrvale běžící za jedinou podezřelou osobou sadistické krutosti. Z dalších rolí: nespokojený Forgeatův nadřízený Stéphane Defer (Mehdi Nebbou), vysmívající se Forgeatův kolega Delors (Aurélien Recoing), povýšená a odměřená umělkyně Alice Serteaux (šarmantní Niseema Theillaud), její nepolapitelná a nebezpečnou psychózou postižená dcera Bénédicte Serteaux (Karina Testa), našeptávající Claire Marras (Maxim Roy), záhadný a nebezpečný Kourosh (zajímavý Karim Saleh), neohrožená Sophiina matka Marianne (Sophie Faucher), či nedůvěřivě pátrající montrealský policejní inspektor Lachaux (Stéphane Demers). Je to moderní, je to svižné a podbarvené sluncem. Ale je to i nestoudná práce scénáristů a režiséra, z průběhu a výsledku rozbolí hlava. Přihlouplých hororů je mnoho a Switch se jen snaží ze všech sil přetvařovat. A konečné rozčarování je o to hlubší. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Tupě najivní mladá husa mě překvapila, a fakt dost názorně ukázala jaxe v tomto světě dá z totálně najivní husy udělat totálně tupá kráva. Svič překonal nejhorší obavy, že to bude sračka. Je to sračka, na kterou se však dá zírat, a navíc bych to odporůčal jako poviněškolní film, páč by to mohlo odstrašit dnešní lehce pomatenej svět bezduše swičovat. Za všechno může nuda, hovnoconapráci, a pocit že je všechno děsně snadný. Jo jo, chybovat je lidské, odpouštět je božské. Kdo to řek? Asi bůh. Největší frajer všech dob. Jenže tý krávě ze Swiče fakt odpustit nejde. Takže jebat prdel pouštní srně by bylo asi prospěšnější, než svičnout Swič. Nevíte co je pouštní srna ? :-) No to ste pěkně f prdeli. Takže vám nezbejvá, než si skousnout tento Swišť. Skouknout. Sorry. ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Pár tradičních nelogičností by se samozřejmě našlo a pozastavil bych se i nad ztrátou fyzičky Erika Cantony, kterému hlavní hrdinka naprosto nepochopitelně několikrát pláchla i z bezvýchodných situací. Sir Alex by mu v MU za takovéhle fatální chyby zcela jistě dal co proto a tu fyzičku by si dohnal v osobním volnu...:) Nicméně, koukatelné to je a nudit se rozhodně nebudete. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Mě se tahle akční kriminálka líbila. Poslední dobou mě francouzská produkce ve většině případů vždy zklame, ale tohle je vyjímka, která mi dala zapomenout na všechna ta zklamání z minula. Psychologický krimi thriller jako z učebnice. Taková ta stará škola. Bývalý skvělý fotbalista Eric Cantona si střihnul roli komisaře a nebyl špatný. Zápletka byla skvělá a dost psycho a film utíkal v ďábelském tempu jako hlavní hrdinka v honičkách po městských ulicích. Zde mě velice pobavilo, jak při těch honičkách probíhali různými byty, kde nic netušící rodinky sledovaly TV a zamilované dvojice se oddávaly chvilkám rozkoše. Závěr trochu uspěchaný, ale film jinak naprosto OK. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl dobrý mišmaš. Takový Kulový blesk mixnutý The Net. Vnadnou Karin znám jako letušku ze seriálu Pan Am. Tam se mi líbila více jako brunetka. Příběh začne velmi zajímavě a rychle vás strhne. Jenže od půlky to začně být těžce překombinované. Jakmile došlo na rozuzlení, že dcera je vlastně snacha sestry vnuka neteře... málem jsem omdlel. Druhou dardou byla pro mně matka Sophie. Já vím, že Kanada je země losů, medvědů a vůbec divé zvěře, ale žy každá babča vozila v kufru v dece zabalenou pumpovací brokárnu...to se mi fakt nechce věřit. Navíc policie postupně (samozřejmě ke konci nejvíce) začala přiznávat, že při zatčení si nevšimla toho a tamtoho případně že přehlédla to či ono... V závěru vám sice všechno do sebe pěkně zaklapne, ale z toho rozuzlení zůstanete otrávení. Je to škoda, pár honiček po městě bylo točeno velmi svižně . Cantona běhat nezapomněl a je to znát :-). Jinak mi tu velmi sedl! Bohužel scénář byl takový jaký byl... Dávám 3 vpichy sedativa, ale je to jen tak tak. * * * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený len za 35 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama