Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 2

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (553)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prvý Silent Hill bol výborný film s pekelnou atmosférou, barkerovskými monštrami, kvalitnými hercami, scenárom a úžasnou Jodelle Ferland. Prvý Silent Hill bol film plný strachu a napätia a niektoré jeho detaily (sirény predovšetkým) patria medzi moje najobľúbenejšie hororové nápady vôbec. Druhý diel nemá takmer nič. Sirény sa ozvú raz, Jodelle nahradia nevýrazná Adelaide Clemens a extra počítačové dievčatko spôsobujúce akurát rozpaky, a monštrá sú poväčšine skopírované z jednotky. Nájde sa aj pár nových - do jedného bolestivo digitálnych (figuríny), rovnako na smiech ako cameá známych hercov (dokonca aj Radha Mitchell iba kazí dojem zo záveru jednotky). Druhý diel je béčko jak vyšité, skôr ako jednotku pripomínajúce kdejaký teen slasher a celé to navyše končí happy endom, ktorý prežijú všetky hlavné postavy (ešte aj Sean Bean!). A s prísľubom ďalšej časti. Dávam tri iba zato, že je to Silent Hill. Edit: Po druhom zhliadnutí znižujem na dve hviezdy. Ten námet mám rád, ale tento film je proste shit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem druhý Silent Hill v kině vynechal, čímž pádem jsem byl ochuzen o zážitek z 3D, o jedinečnou možnost mávat kolem sebe rukama a retardovaně volat "Jéééé". Což mě vskutku velmi mrzí, ale pochybuju, že bych si následkem toho o kvalitě filmu myslel něco jiného. Silent Hill: Revelation je jeden z absolutně nejdebilnějších hororů poslední doby (beru-li v potaz kinoprodukci). Vůbec to nedává smysl, s každým zvratem se film stává čím dál tím víc směšnějším a zhruba v polovině ho musí přestat brát vážně snad i ten největší optimista. Strašná mizérie. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Už u prvního filmu mi vadila určitá překombinovanost, která dávala pocit nelogických jednání a zvratů. A tady je to tedy překombinované na druhou. Navíc hlavní hrdinka je nepohledný odbarvený válec a atmosféra prvního filmu odešla s popílkem. Zbytečně brutální záběry, i když u některých scén tvůrci alespoň trochu přemýšleli - ale jen trochu, o žádné bomby nejde. A celé to spíše připomíná Noční můry v Elm Street, jen bez Freddyho. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Návrat do Silent Hill vyšel tak napůl. Bassett zvládl přenést atmosféru jedničky i sem, ale bohužel už to nepodpořil dobrým scénářem. Je to škoda hlavně proto, že postavy zde mají jen minimum prostoru a vše navíc spěje k očekávanému závěru, který už vlastně neměl čím překvapit. Přesto jsem se slušně bavil celou dobu (nedoporučuji u toho večeřet) a dokázal bych si představit další pokračování. Už jen proto, že herní předlohy nabízejí opravdu zajímavý materiál. 50% ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Po špičkový jedničce, následuje studená sprcha. Vybrané postavy jsou perfektní vč. hudby, jenže příběh se jaksi zcela vytratil, někam do neznáma. Nízké napětí, čiší takřka nulový strach vč. strachu u postav. Temnota v příběhu se až příliš prolíná s reálným světem. Tohle přeci není Freddy Kruger. Mysterióznost je taky ta tam. Jedničce nesahá ani k prstům u nohou. Mrzí mě to hodně, čekal jsem pořádný překvápko a namísto toho na mě bafla ostudná polízanice. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Maskovanie herca Roberta Campanellu za Red Pyramid trvalo približne pol hodiny, čo je 6-krát kratšie oproti trom hodinám v prvom dieli série. (8HitBoy)
  • Vo filme krátko po tom, ako Sharon (Erin Pitt) narazí do Vincenta (Kit Harington), vidno obrázok dievčaťa s moľou pred svojou tvárou. Motív mole sa často objavoval v pôvodnej počítačovej hre a reprezentoval premenu Sharon na Heather (Adelaide Clemens). (8HitBoy)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama