Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 2

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (553)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale rozhodne nemuzu kritizovat jako ostatni. Po prvnim dilu jsem od dvojky necekal zadnej ultimatni horor, na me to pusobi spis jak temny fantasy a presne to mi Bassett nabidnul. Dej je sice misty trochu nesmyslnej, obcas vykradacka prvniho dilu a nez se presunem do Silent Hillu uplyne zbytecne moc casu, o kterej sme pak ochuzeny v Silent Hillu, ale na to kaslat. Herci hrajou na horor slusne, vizualni stranka je perfektni, i kdyz tu oproti prvnimu dilu nejsou nejaky vyrazny inovace, furt je na co koukat, triky nikde nehaprujou a pro nejakou tu krvavou az nechutnou scenu nejde reziser daleko. Navic to casto pripomina myho oblibenyho Hellraisera, co se tyce demonu. Takze ja s timhle nemam sebemensi problem a muzu v klidu dat slusny 4*. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prvý Silent Hill bol výborný film s pekelnou atmosférou, barkerovskými monštrami, kvalitnými hercami, scenárom a úžasnou Jodelle Ferland. Prvý Silent Hill bol film plný strachu a napätia a niektoré jeho detaily (sirény predovšetkým) patria medzi moje najobľúbenejšie hororové nápady vôbec. Druhý diel nemá takmer nič. Sirény sa ozvú raz, Jodelle nahradia nevýrazná Adelaide Clemens a extra počítačové dievčatko spôsobujúce akurát rozpaky, a monštrá sú poväčšine skopírované z jednotky. Nájde sa aj pár nových - do jedného bolestivo digitálnych (figuríny), rovnako na smiech ako cameá známych hercov (dokonca aj Radha Mitchell iba kazí dojem zo záveru jednotky). Druhý diel je béčko jak vyšité, skôr ako jednotku pripomínajúce kdejaký teen slasher a celé to navyše končí happy endom, ktorý prežijú všetky hlavné postavy (ešte aj Sean Bean!). A s prísľubom ďalšej časti. Dávam tri iba zato, že je to Silent Hill. Edit: Po druhom zhliadnutí znižujem na dve hviezdy. Ten námet mám rád, ale tento film je proste shit. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pominu-li fakt, že je to příšerně natočené, tak to ani nedává smysl. Zvraty se dějí náhodně a jsou pěkně debilní. O postavy ztratí člověk zájem po pár minutách (hello, Twilight) a pak už se to jen nudně vleče, aby vše završilo trapné finále s otevřenými vrátky pro případné pokračování. A těch pár hezkých monster vydrží na plátně sotva pár minut. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Cinema City Ostrava , 22.11.2012 v 15:30 hodin. V sále č.8 jsme byli sami. jen já a Katka. Říkám si, kam ten svět spěje? Film se pouští jen pro 2 lidi. Ale pro nás to byla zábava. Hned na začátku se popel z hořícího Silent Hill rozprostřel doprostřed sálu. To byla paráda. Mávali jsme rukama a volali: "Jéééé". Přiznám se, že 3D efektů nebylo moc, ale film se mi líbil. Napětí, občas leknutí a krev se také objevila, takže stálo to za to! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Se Silent Hill to mám tak, že jsem jej už pěkných pár let před premiérou netrpělivě očekával a doslova každou sebemenší novinku hltal s velkým nadšením, když byl uvolněn první obrázek (tuším, že z prostředí kolotoče), zaplesalo mé srdce radostí- druhý díl filmu bude podle mé oblíbené třetí hry! :) Pak však začaly přicházet zprávy, které mě začaly nepříjemně nahlodávat, po shlédnutí traileru a ohlášení, že se pojede ve třidéčku, mé nadšení opadlo definitivně. Realita je však ještě horší, tohle totiž má se Silent Hill společného fakt setsakra málo. Představitelky Heather a Claudie jsou vybrány skvěle, potěšila i originální hudba, ale to je tak vše. Na sílu zasazení Pyramid Heada postrádá smysl (závěrečná scéna vyloženě trapná) a celkově je děj snímku velmi nezáživný a zkratkovitý. Co však filmu schází ze všeho nejvíc (narozdíl od svého předchůdce a samozřejmě i hry) je atmosféra- a to je jeho prohra největší. Zklamání roku, 1* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen na motivy videohry „Silent Hill 3“, ale objevují se v něm také prvky z dalších dílů této videoherní série. Například řidič náklaďáku Travis Grady (Peter Outerbridge) je hlavní postavou ve hře "Silent Hill: Origins". Vězeňský autobus z posledního záběru filmu pak odkazuje na hru "Silent Hill Downpour". (Corpsegrinder)
  • Na hudobnom doprovode filmu spolupracoval aj Akira Yamaoka, hlavný skladateľ hernej série "Silent Hill", rovnako ako aj v predošlom filme Silent Hill (2006). (Janko_Vlyrd)
  • Kit Harington (Vincent) sa pokúsil po tom, čo dostal túto rolu, hrať počítačové hry "Silent Hill", aby lepšie chápal dej filmu, v ktorom išiel hrať, lenže prestal s tým, pretože hry považoval za príliš strašidelné. (8HitBoy)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama