Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

larelay 

všechny recenze uživatele

Totalne zbytocny film. Vratte mi mojich zabitych 80 minut, ktore som pri tomto filme stravila. Ja neviem, ale z toho, v com bola jednotka vynimocna, tu reziseri urobili frasku. Priserni herci, nulova atmosfera a ten koniec... To uz si radsej pozriem trikrat Karantenu. Majte ma radi, pan Pac(k)o a Jaume. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní navázání na první díl s hlubším pohledem do zamýšlené mytologie, větším důrazem na akci místo lekaček a opět velmi silnou atmosférou utvářenou z velké části POV kamerou. Paco Plaza a Jaume Balaguero se rozhodli, že jejich (mnohými špatně interpretovaný) první díl si zaslouží kvalitní a hodně podobně laděné pokračování a to se jim povedlo na plné čáře. Nejdříve SWAT jednotka, potom skupina naivních zachránců a malý, fantasy působivý, závěr. Postavy se chovají hloupě? Zkusili jste si podobnou situaci, že to umíte posoudit?:-) když už, tak ten kameraman by mohl občas "zabojovat". Přesto jsem já osobně spokojen a velmi rád, že jsem konečně našel svého "vymítače ďábla" (nadneseně). Nabušené, krvavě zábavné, promyšlené, ale také myslící na minulý (případně budoucí) díl. Jednoznačně jeden film z malé skupinky kvalitních pokračování, který nejde úplně stejnou cestou, jako první díl, ale využívá to nejlepší z něj. PS: až natočí všechna "plánovaná" pokračování RECu, dejte jim práva na Doom... tihle kluci si zaslouží výpravu do pekla, kterou divák prožije pomocí malé kamery v helmě... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie horroru málokedy dopadne takto úspešne. Španieli opäť hodili rukavicu a hollywoodsky remake na seba určite nenechá dlho čakať. Ja ho ale po posledných skúsenostiach s určitosťou vynechám a budem si pamätať tento skvelý atmosferický horror, pri ktorom mi poskrúcalo črevá a tlak som mal vyšší ako pri infarktových stavoch. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kamera se sice klepe, ale vypadá to líp, než když prostě doprostřed čehosi hodíte pár rádoby herců, kameramana s příruční kamerou a snažíte se natočit autentický horor. První díl této série tak možná vypadal, ale tahle dvojka je na tom už daleko líp a dokonce má v příběhu výborný nápad. A nejen ten. O ten se totiž podpírají naprosto brutální, dokonalý hororový scény, kterým pomáhá atmosféra a chování aktérů. Fakt mě to překvapilo. Poslední dobou totiž klepací kameru nesnesu, ale tady jsem jí naprosto v pohodě zvládl. A ani mě z ní nebolela hlava. Teď jsem o to víc zvědavej na třetí díl, který by to všechno měl zakončit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před nějakou dobou ze spoilerů dozvěděl, jakej příběhovej veletoč tvůrci s mým oblíbeným hororem udělali, začal jsem se poměrně dost strachovat. Zbytečně. Zaprvé se ta informace ani nedá považovat za spoiler (že zombie nejsou zombie se dozvíme hned po pár minutách), zadruhé ten zvrat vůbec nepůsobí křečovitě, vývoj děje je hladký, a vlastně celej scénář vyhlíží tak propracovaně a cílevědomě, že bych byl ochotnej uvěřit, že tvůrci s tímto sequelem počítali ještě před natočením prvního dílu. U něj jsem v posledních patnácti minutách zažíval opravdový vtíravý strach, což se mi u dílu druhého sice nestalo (adrenalinová jízda je pro něj velmi trefné označení), nicméně i přesto si mě získal. Získal si mě svým spádem, krvavostí, zajímavějším příběhem (hlavně jeho nadpřirozenými momenty) a závěrem, kterej ten příběh posouvá zase někam úplně jinam. Když se na to dívám zpětně, tak jsem (přes prvotní obavy) rád, že se tvůrci nebáli a subžánr sequelu změnili. Jeden perfektní strašidelný zombie horor už jsme tu měli, teď tu máme perfektní akční (censored) horor. Zkrátka návrat do barcelonského domu hrůzy jsem si užil a těším se, až se do něj budu moci podívat znova. Horror movie of the year ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 5,6 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Většina záběrů byla natočena samotnými herci. Například speciální jednotky měly kamery na helmách a vytvořily tak podstatné množství záběrů. (KucC)
  • Pablo Rosso, kameraman z prvního dílu REC (2007), se vrátil v tomto díle v roli člena SWAT teamu Rossa. (Kailo)

Reklama

Reklama