Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jistě zajímavé nahlédnutí pod pokličku, jen tedy zcela nepřekvapivé, přesně takové, jak se dalo čekat, a to ve všech ohledech coby nekorektní komedie z daného prostředí. To je ale jediná výtka k jinak svižné, cynicky vtipné podívané. Nominaci na Oscara se docela divím - ale to myslím v dobrém vůči rozhodnutí Akademie zkusit taky něco "trochu jiného" než klasickou cenopudnou konverzačku. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Frenetická konverzační satira o tom, že v politice nerozhoduje snaživost, cílevědomost ani blbost a neschopnost, ale pouze to, co si zamane pár největších žraloků v rybníce. Film s výmluvnou hořkostí ukazuje, že neschopáci a zmetci jsou pro politiku stejně potřební jako lidé, kteří opravdu umí rozhodovat. "In the Loop" je jeden z nejmrazivějších filmů o válce, ačkoli v něm nevystupuje žádný voják, a současně je enormně vtipný a geniálně vystavěný co do scénáře a filmového zpracování, které lze popsat jako titěrně vystavěnou obyčejnost. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Jak snadno se může stát, že touha po moci několika jedinců povede k mezinárodnímu konfliktu? Podle In the Loop celkem snadno, prostě záleží kdo bude mít zrovna o trochu větší kou...teda kuráž. Ve výsledku je tahle tématika podaná tak dobře, že celkem věřím, že to tak může být i v realitě. Takže kdo touží proniknout do tak trochu zběsilých vod vysoké politiky, doporučuji obrnit se nejen neprůstřelnou vestou, ale i nervy a vyrazit do těchto zamotaných kruhů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jistě, pane ministře, verze s hvězdičkou. Nadává se tu prakticky pořád a všude a najít tu větu, kde se neobjeví alespoň jednou slovíčko "fuck", je docela problém. Ale zároveň je to naprosto fantastická satira odhalující náhled za oponu jak britské, tak americké administrativy na pozadí hrozícího válečného konfliktu na Blízkém východě. Herci do jednoho vynikající, ale všem jim jednoznačně vládne naprosto jedinečný Peter Capaldi v roli ředitele pro komunikaci Malcolma. 100% ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Raketové tempo, ryze britská forma, konverzační humor a k tomu spousta nových sprostých slov k naučení. Skvěle propracované charaktery postav (a že jich tu je víc než dost), výborní herci. Rozhodně to chci vidět podruhé. Zároveň je však třeba dodat, že asi ne zrovna každému to sedne. ___ "Toby, did you just say that you had sex to stop a war?" ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama