Reklama

Reklama

Temnota dětské duše

  • Velká Británie In a Dark Place
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie / Lucembursko, 2006, 95 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Není temnějšího místa než je dětská duše...
Anna má novou práci. Bude se starat o dvě malé děti v odlehlém domě, obklopeném nádhernými lesy. Obě děti, Miles a Flora jsou sladké a okouzlující. Tato idyla se ale vytrácí, jakmile Anna zjišťuje znepokojivé skutečnosti. Její předchůdci zemřeli za záhadných okolností. Navíc v záblescích vidí různé postavy. Jsou to bývalé chůvy, které jsou nyní mrtvé. Tyto postavy mají vražedné úmysly a Anna pochopí, že životy a duše obou dětí jsou v ohrožení. Anna se proto musí pustit do boje s temnými silami, aby očistila duše obou dětí. Temnota dětské duše je vynikající duchařský horror, plný napětí a ponuré atmosféry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Venous666 

všechny recenze uživatele

Nějaké duše tam byly , nějaké děti se tam taky poflakovali a temnota se projevila, když jim asi došli prachy a byli tam nějakou tu dobu po tmě. Jinak úplně mimo mísu film. DVD jsem někomu daroval s tím, že se na to musí podívat , jen abych to nemusel vozit domů. Zařadil bych to do kategorie Z jako zbytečné ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Román Henryho Jamese Turn of the screw (Utažení šroubu) se dočkal již mnohých filmových reinkarnací (také vyšel v roce 1898). Poprvé byl námět použit v roce 1959 ve stejnomenném televizním snímku Johna Frankenheimera s Ingrid Bergmanovou v jedné z hlavních rolí, člověk ale spíš narazí na o dva roky starší NEVIŇÁTKA (The Innocents) s Deborah Kerrovou. Tímto (určitě dočasně) posledním pokusem o vytěžení úspěšné látky naráží ale tvůrčí tým hned v prvopočátku, protože svou levnou podobou odrazuje už na ten příslovečný první pohled, i když zvolené prostředí se k podobně komornímu psycho dramatu dokonale hodí. Scénář patří také k těm slabším. Nedokáže využít tajemno ani naléhavost příběhu, a když se ke všemu přidají průměrné herecké výkony počtem nevelkého obsazení, nevypadá to na bůhvíjaký výsledek. Přesto, Leelee Sobieski se několikrát objeví v župánku, který ji dělá velmi pěkný výstřih a leč se potvrzuje příslib bez naplnění, body tím okatě nahání (jinak ale jindy křehká dívčina působí ve filmu nečekaně mužatkovsky). Navíc já osobně nebyl s dějovými zvraty dopředu obeznámen, takže nakonec musím dalších pár bodů přiznat za protiproudé a střízlivé uzavření, i když je to opravdu s přivřeným okem. I tak docela solidní výsledek pro titul ze stáje DVD Edice (na disku jsem jen nenašel uvedenou CZ titulkovou stopu), kde člověk čeká jen to nejhorší z nejhoršího. Hudba: Adam Pendse. 40% ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Zmatený pokus o psychologický horor, který ani neděsí, jelikož vždy když k tomu má blízko tak jde spíše o směšný okamžik a trefu vedle. Leelee je zde jen odleskem dřívější Johanky z Arku a Tara Fitzgerald se "přeorientovala" na zcela jiný typ, než jsme mohli spatřit v Tmavomoderém světě a také získala zcela jiné choutky. A věčně rozhalená ňadra hlavní představitelky jsou těžký kalibr. Člověka je pak dětí až líto, pak je ta temnota v jejich duši docela jasná, když musí žít s takovou dvojkou. Závěrečná pointa je buď úplně blbá, nebo se pro mě její "genialita" ztratila někde v podivném chování postav. Alespoň, že prostředí má nějakou atmosféru a děti se chovají v rámci možností docela přirozeně skoro jako dle Plívové-Šimkové metody. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Horor v žádném případě, spíše tupá, zmatená vykrádačka podobně laděných snímků se špatnými herci, snahou o nějaké to tajemno, ale neúspěšně. Já se 95 minut nudil, koukal na časomíru a těšil se až to skončí. Jednu hvězdu dávám za zajimavý hudební motiv a za nějakou tu snahu, jsou přece i horší filmy. ()

Danula13 

všechny recenze uživatele

Netradiční mysteriózní komorní počin se zajímavou duchařskou atmosférou (ikdyž chvílemi pokulhávající). Chybou tohoto snímu je, že si hraje na víc než ve skutečnosti je. Obal DVD ani uvedený obsah filmu totiž každému divákovi po shlédnutí jistě nepřijde jako poctivá hra ze strany distributora. Postupně narůstající hutná atmosféra je zmatenými scénami zbytečně srážena na kolena a pracně vytvářené erotično mezi hlavními představitelkami se svým zmateným lesbickým vyvrcholením zcela jistě nenaplňuje ani v nejmenším očekávání mužské poloviny diváků, třebaže díky svůdné kráse kypré Leely S. tam je nemalý potenciál to dotáhnout na vyšší level. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama