Reklama

Reklama

Ghost in the Shell 2.0

(festivalový název)
  • Japonsko Kōkaku kidōtai 2.0
Trailer

Obsahy(1)

V Japonsku roku 2029, v době, kdy každá část těla lze nahradit kyberimplantáty a většina lidí je neustále připojena k síti, vzniká speciální jednotka (sekce 6) určená ke stíhání hackerů. Když ovšem zatknou hackera, který si říká loutkař, zjistí, že to není člověk, ale pouze samoudržovací program zhotovený pro státní účely. Stojí tedy před otázkou, zda je tento program, který si vyvinul osobnost, bytost nebo ne.
Ghost in the Shell 2.0 je pouze remake původního filmu z roku 1995. Je překreslený do moderní animace a jsou přidány realističtější zvuky. (Mello)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle filmu mi v hlavě utkvěla velice zvláštní hudba a proto mám na něj vesměs příjemné vzpomínky, do pozadí to potlačilo i to, že mi během filmu bylo celkem divně z toho, co se dělo na plátně, nevím ani jak to popsat, ale myslím si, že to znova už vidět nechci. Je to skvělý film, mám ráda anime a tohle je kultovní snímek, ale opravdu se dostane člověku pod kůži a tam vibruje a to není zrovna dvakrát příjemný. Jinak opět viděno na velice příjemném festivalu Future Gate v Bio Oko, který doufám navštívím i následující rok. ()

Vironey

všechny recenze uživatele

K čemu je tenhle remake? Kvůli těm několika nově předělanejm scénám, který v celku filmu působí dost rušivě? No nevím, kombince 3D a 2D mi k sobě vůbec nejde. Obsahově samozřejmě vše zachováno, ale nevidím důvod toto hodnotit - původní verze za plnej počet, ale tohle? Těžko říct, kdybych hodnotila jen ty nově udělaný scény, tak dám asi 3... nebo 4... A vlastně je to jedno :) ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Som živá, mysliaci bytosť, ktorá bola stvorená v mori informácií."     Vzhľadom k tomu, že ide o remake Ghost in the Shell (1995), platí takmer všetko, čo som písal pri pôvodnom diele, takže sa budem sčasti opakovať. Jediným zásadným rozdielom je animácia, ktorá prešla modernizáciou a tá jej jednoznačne prospela (ten rozdiel je markantný). Nová obrazová stránka je skutočne podmanivá, čím vlastne odpadá jediná väčšia výhrada, ktorú som pôvodne mal. Po novom ešte viac vynikne pohlcujúca atmosféra futuristického, pretechnizovaného (kyberpunkového) sveta, ktorý je pekne hnusný a zároveň aj istým spôsobom silne príťažlivý. Veľkou prednosťou tohto hĺbavého a pomerne inteligentného diela je aj skvelá hudba Kendžiho Kawaia, ktoré sa na celkovej podmanivej atmosfére podpisuje nemalou mierou (len škoda, že jej nie je viac). ()

nikolafojtu 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke nie je čo riešiť.. Nové animácie vôbec nevadia, prave naopak, pastva pre oko a spolu s pútavým soundtrackom vytvárajú skvelý základ pre jedinečné dielo. A tým Kōkaku kidōtai 2.0 rozhodne je, aj keď som sa miestami zamotával do scenáru, konečné posolstvo filmu je na hoooodne dlhé zamyslenie. A to mám rád, fimy, po ktorých ostane v hlave ten povestný brouk ;-) ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tohle a původní GITS je jako hodnotit původní a remasterovanou verzi staré trilogie Star Wars - trochu nesmysl. Identické filmy, rozdílné audiovizuální zpracování - ale hodnotí se to tu jako dva samostatné filmy. Za těchto podmínek samozřejmě musím dát plný počet, protože GITS je trochu taková moje... no, srdeční záležitost. :) ()

Galerie (5)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama