Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (878)

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tady máš ODPAD! Sračka po všech stránkách. Už od začátku. Ta gravitace na měsíci?? Vojáci oblečení jak u Stalingradu...a ve vesmíru? A co ta základna? No jasné...jak jinak se můžou "nacisté" projevit než hákovým křížem. A ještě když ho postavíme a budeme v něm žít. A čas si budeme krátit neustálým heilováním. Jinak to přece u nácků nejde. To je tak trapné až to tříská dveřma. Ti, co se podíleli na tvorbě této hnusné oplzlosti, se dopustili sprostému vysmívání německému národu do tváře. Neboť, ať se to někomu líbí nebo ne, národní socialismus je nesmazatelnou součástí německé historie. A ne každý Němec je kapitalisticky, či komunisticky založen, aby to chápal jako humor, i když to vlastně humor nebyl. Dal bych navíc nejmín miliónkrát odpad, už jen za to hnusné a nechutné zakončení filmu, kdy jsem byl svědekem odporného protipřírodějdoucího rasového křížení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tohle je ukázka židovské provokace! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Myslela jsem si, že budu muset vybombardovat Austrálii!" Trochu mi to připomnělo vydařenější Svět zítřka. Vizuální stránka je opravdu vynikající a sledování bitvy vás přenese do světa StarWars. Hlavní myšlenka je zajímavá ( a jistě ne zcela fantastická, jelikož sny a přání nacistů byly bez hranic a veřejnost zdaleka neví vše, co tajně kuchtili ve svých vědeckých laboratořích), leč strhující příběh se nekoná. Občas vtípek, herci hrají dobře (mnozí přehrávají, jistě, ale tak to asi tvůrci chtěli), jenže to není ani napínavé sci-fi, ani třeskutá komedie. Satira? Parodie? Dort pejska a kočičky to je! Zamrzí to už kvůli trojce U.Kier-P.Sergeantová-J.Dietzeová....Obrázky jsem si užíval, zbytek už tolik ne. Když tvůrci nedokázali vymyslet pořádný příběh, mohli alespoň rozpoutat zdrcující válku na Zemi. Kromě triků a kamery je vynikající hudba, ať už od kapely Laibach, či velmi vhodně zvolená od R.Wagnera. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cheesy komedii a dostal překvapivě inteligentní satiru s pár vtipnými scénami. Vesmírný bitky jsou na vysoké úrovni a já si to dost užíval. Jediné zklamání je pro mě Udo Kier. Čekal jsem od něj šílenýho nácka a on byl tak nějak obyčejný. Každopádně nebuďte zklamaní, že to není akční béčko s náckama, a buďte rádi za nečekaně dobrý film. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně šílené, pitomé, ale opravdu zábavné béčko. Už jenom ten námět o nacistické základně na odvrácené straně Měsíce je dost odvážný. Fantazii se meze nekladou, a tak je v mnoha případech doveden na samou hranici absurdna a ztřeštěnosti. A tak přetlaková komora svléká vnadné učitelky, černoch je předělán na blonďáka, I-phone na zastaralé německé základně platí za počítač budoucnosti, vesmírný koráb přistane v marihuanovém poli, nacističtí vojáci listují stránkami Playboye a komentují vyholené pipiny atd atd. Když si do toho připočtu kupu hlášek ("Ten musí mít nejmenšího ptáka ve vesmíru.") a povedené efekty (lodě dokonce super, s destrukcemi už je to horší), jsem rohodně spokojen. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

K téhle komedii jsem rovnou přistupoval jako k akčnímu béčku a moc od toho neočekával. Snad proto jsem byl tímto mixem žánrů velmi mile překvapen. Jako by si tvůrci vzali příklad ze Star Wars, Moonrakera a Zítra ráno vstanu a opařím se čajem :-). Řada momentů byla velice vtipná a velmi chytře lecos objasňovala. Milovníci PC her Wolfensteina či Übersoldiera jistě ocenili vkusné nacistické uniformy Čtvrté říše :-). Co se týče efektů, nemám co vytknout . Vesmírné souboje byly skvělé. Milovníkům válečných filmů a sci-fi mohu tento velmi osvěžující vesmírný úlet vřele doporučit ! Za mně jsou to 4 pocitvé zásobníky Helia3. * * * * ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Herec Götz Otto (Klaus Adler) si strihol nacistu po druhýkrát. Premiéru si odkrútil v Hitlerovom bunkri, čoby dôstojník, vo filme Pád Tretej ríše (2004). Jedna zo scén na túto nemeckú drámu priamo odkazuje. (Jumar)
  • Na motivy filmu byla vytvořena i stejnojmenná videohra. (Corpsegrinder)
  • Jména čtyř Nacistických vesmírných korábů - "Rheingold", "Walkure", "Siegfried" a "Götterdämmerung" - pocházejí z Wagnerovy nejslavnější operní tetralogie "Prsten Nibelungův". (Conspi)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno