Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (878)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No hej, väčšina z nás, čo sme sa tešili, sme asi trochu sklamaní. Ale aj tak dám 4*, lebo keď si poskladám všetky detaily, verím, že celok je nadpriemerný. Nakoniec mi celkom vyhovuje, že to nebola len bláznivá groteska, akú som podľa traileru očakávala. Páči sa mi, že film má viacero vrstiev: okrem prvoplánovej srandy najmä hromadu satiry, ktorá v istých chvíľach prechádza až do vážneho tónu. Takže filmom som trochu prekvapená, ale nehnevám sa, že je trochu iný než moje očakávania :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €7,5miliónaTržby USA $122,082Tržby Celosvetovo $10,090,000▐ Nadšenie fanúšikov s blockbastrov a lá ID4 + Vesmírna pechota sa v tomto prípade nezaprie, má to svoju ľahkosť, zábavnosť, údernosť, akčnosť, či podmazanú veľkoleposť ako tomu bolo pri novodobých Grindhouse vychytávkach ako Drive Angry, Planet Teror, Death Proof. Asi najviac potešia celkom slušné triky, ktoré sa samozrejme striedajú aj s menej vydarenými ale na takýto druh filmu je to až nadmieru dobrá práca, potešia aj niektoré uletené nápady ako to bombardovanie miest s meteoritmi, takže spokojnosť. /videl v kine: 65%/ (videl na festivale Comics Salon 2012) -v kine to malo dobrú kulisu ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Sice tomu chybí vizuální vtip Mars attack, ale je to půvabné svým osobitým způsobem. Archaické provedení Čtvrté říše jako by vypadlo z Wolfensteina, legrační vize tupé Eemeriky, které vládne fitness kráva, pár vtípků na téma rasově genderová korektnost, já se prostě bavil. Snad jen ten konec mohl být trochu méně hnusný, cucat negra snad ani prase nemůže... Kdyby ovšem režisér doplnil ještě pár kultovních tématických postav, byl by výsledek dokonalý. Mě osobně by se třeba moc líbila nějaká pěkně rostlá fräulein, třeba taková Ilsa, vlčice SS:-)). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútny trash, ktorý by sa omnoho viac hodil do osemdesiatok, kde by bolo všetko vyrobené z plastu, kovu a pozerali by sme sa na miniatúry. S digitálnymi trikmi to už skrátka nie je ono. Dialógy sú väčšinou príšerné, občas sa vydarí hláška alebo vizuálny fórik, ale nikdy nie nad priemer. Odkazy na dobovú americkú zahraničnú politiku robia filmu medvediu službu, pretože je až príliš zasadený do svojej doby. Ale zase kto sme vtedy nežili v jaskyni, tak vieme, čo znamená hodená topánka po americkej prezidentke. Vyššie hodnotenie oba kvôli snahe urobiť niečo tak uletené a úplne odlišné od akéhokoľvek konkurenčného sci-fi. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po trailery som bol milo prekvapený čo sa nám valí s fínskej produkcie, no po filme som bol sklamaný. Úvod filmu bol ešte ten lepší prípad. Má svižne tempo, je to zaujímavé ako príbehom, tak aj vizuálnou stránkou, kde pobaví aj humor. Ale ako sa to dostane preč s mesiaca, tak je s toho len nuda a len sem tam sa stane niečo zaujímavé, alebo sa na niečom zasmejeme. Vizuálna stránka je dobrá, nápady to tiež rozhodne má a Timo Vuorensola pravdepodobne nie je zlý režisér, ale možno keby skúsil iný žáner. 50% - 2* ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • „Dúfam, že diváci sa budú smiať, zatiaľ čo si budú hovoriť: Môžem sa tomuto vôbec smiať? Chcem, aby opúšťali kino s pocitom, že získali viac, než očakávali, a niečo ich bude nútiť sadnúť si a premýšľať o posolstve filmu. Dúfam, že to rozprúdi diskusie,“ povedal o svojej snímke Timo Vuorensola. (Sufferer)
  • Symbol, který si ve filmu posléze zvolila americká prezidentka do své kampaně za znovuzvolení, pochází z alba slovinské kapely Laibach "Volk". (Conspi)
  • Pod hlavičkou produkční společnosti Blind Spot Pictures vychází od 5. 10. 2011 v digitálním přepisu autorů Alana Wakeho a Mikki Rautalahtiho komiksový prequel s ilustracemi Gerryho Kissella (Alan Wake, Army of Two) nazvaný Iron Sky: Bad Moon Rising. (Conspi)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno