Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvacetiletá Veronika žije v Praze s hrubiánským přítelem Václavem. Když je muž zatčen za krádež počítače z kanceláře, kde dívka pracuje jako sekretářka, skončí on ve vězení a ona je na hodinu propuštěna. Ve snaze získat peníze na jeho propuštění obrátí se nejprve na matku, která ji však nepříliš vybíravými slovy odmítne, a nakonec na kamarádku Lucii, která se živí jako prostitutka na telefon. Ta jí sice nemůže půjčit tolik, kolik by potřebovala, ale nabídne Veronice, že jí přenechá svého příštího zákazníka, obchodníka Jima Johnsona, který má právě přiletět z Ameriky. Veronika zděšeně odmítne, protože udělat něco takového je pro ni nepředstavitelné, ale Lucie, která by ráda získala čas k návštěvě svého přítele v Amsterodamu, ji nakonec přemluví. Veronika se vydá na letiště, kde nejprve vyprovodí Lucii, a pak si vyzvedne Johnsona. Omylem však jiného muže stejného jména, černošského jazzového muzikanta, který přijel jako záskok za nemocného kolegu na evropském turné jazzového orchestru. Ten pravý Johnson se totiž zdržel při celním odbavení a je omylem vyzvednut Soňou, kterou na letiště poslali organizátoři koncertu. Záměna není odhalena jen proto, že Američané nerozumějí ani slovo česky, a obě dívky zase neumějí anglicky. Situaci navíc zkomplikuje Václav, který je nečekaně propuštěn z vězení, a když se dozví, že si Veronika vyrazila s neznámým černochem, vydá se ji se svým kumpánem Belfagorem hledat. A zatímco bloudí ulicemi, Veronika a Jim najdou způsob, jak spolu komunikovat, a Soňa s druhým Jimem se snaží pomoci prostituce Apollonii, přizvané Jimem k milostným hrátkám, kterou nečekaně přepadne deprese. A když se nakonec všichni náhodou setkají v jazzovém klubu Agharta, je to setkání nejen dramatické a současně humorné, ale také v mnohém překvapující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

blatouchm 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrná romantická komedie. Skvěle zahrané charaktery. Suverénní Nick Mancuso. Pohodář Jeff Joseph. Možná až moc uťápnutá Klára Issová.  Hynek Čermák jako výbušný křupan byl v každé scéně na ránu a zároveň jsem těžko dusil smích. Zápletka je s přimhouřením oka i uvěřitelná a nenudil jsem se ani chvíli. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Miluju nízkorozpočťáky! Občas slabší, ale velká pochvala většinou nemožné Lucce Vondráčkové. Děj skoro žádný, konec předvídatelný, ale šak to nehrávat nemusím a hodina a půl se tomu obětovat dá. A Klárka Issová (nějvětší plus celého filmu) je krásnější než obvykle. A v těch bílo-červených šatičkách...hnedka bych jí dal pusu. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hloupoučkej příběh, to by mě zajímalo, kdo může něco takovýho napsat a myslet to vážně. Budiž útěchou, že se takhle nemožnej scénář podařilo natočit tak, že to nebyl úplnej trapas a že ta najivita je vlastně celkem zábavná. Jeden z mála kladů pro mě byl Hynek Čermák v roli Václava. Hrál parchanta kterej byl neuvěřitelně směšnej. Když násilím táhl Veroniku (Klára Issová) ven z klubu a nadával ji do kurev, tak ještě na celou místnost slušně pozdravil jako by se nechumelilo, to jsem šel do kolen! Ale celkově je to spíš úsměvná kuriozita, než dobrej film. ()

blue.claire 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli to mám brát jako jeden velký vtip a s nadsázkou nebo brečet smutkem. Abnormalita na každém kroku. Celou dobu jsem se smála samotnému filmu a to musím uznat, že to pouze tímhle dosáhlo žánru komedie, akorát si nejsem jistá, jestli to byl záměr :o). Pokud je to nějaká parodie tak možná, ale pokud někdo tenhle film myslel vážně, tak je to vrchol hrůzy. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně natočený česky/nečeský film. Je smutné, že takový fajnový film z Prahy musí natočit američan, kterého tady (a tím myslím i ČSFD) prakticky neznáme. Překvapivě kvalitní casting a cílevědomě pojaté rozkošatění klasické (skoro by se řeklo francouzské) zápletky se záměnou. Mě se to líbilo velmi a není to jen tím, že pod slovem komedie nevidím jen kameňáky a jim podobné... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama