Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvacetiletá Veronika žije v Praze s hrubiánským přítelem Václavem. Když je muž zatčen za krádež počítače z kanceláře, kde dívka pracuje jako sekretářka, skončí on ve vězení a ona je na hodinu propuštěna. Ve snaze získat peníze na jeho propuštění obrátí se nejprve na matku, která ji však nepříliš vybíravými slovy odmítne, a nakonec na kamarádku Lucii, která se živí jako prostitutka na telefon. Ta jí sice nemůže půjčit tolik, kolik by potřebovala, ale nabídne Veronice, že jí přenechá svého příštího zákazníka, obchodníka Jima Johnsona, který má právě přiletět z Ameriky. Veronika zděšeně odmítne, protože udělat něco takového je pro ni nepředstavitelné, ale Lucie, která by ráda získala čas k návštěvě svého přítele v Amsterodamu, ji nakonec přemluví. Veronika se vydá na letiště, kde nejprve vyprovodí Lucii, a pak si vyzvedne Johnsona. Omylem však jiného muže stejného jména, černošského jazzového muzikanta, který přijel jako záskok za nemocného kolegu na evropském turné jazzového orchestru. Ten pravý Johnson se totiž zdržel při celním odbavení a je omylem vyzvednut Soňou, kterou na letiště poslali organizátoři koncertu. Záměna není odhalena jen proto, že Američané nerozumějí ani slovo česky, a obě dívky zase neumějí anglicky. Situaci navíc zkomplikuje Václav, který je nečekaně propuštěn z vězení, a když se dozví, že si Veronika vyrazila s neznámým černochem, vydá se ji se svým kumpánem Belfagorem hledat. A zatímco bloudí ulicemi, Veronika a Jim najdou způsob, jak spolu komunikovat, a Soňa s druhým Jimem se snaží pomoci prostituce Apollonii, přizvané Jimem k milostným hrátkám, kterou nečekaně přepadne deprese. A když se nakonec všichni náhodou setkají v jazzovém klubu Agharta, je to setkání nejen dramatické a současně humorné, ale také v mnohém překvapující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

dainio 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení se mi tento video-film líbil a hned od začátku mě zaujal. Nečekal bych to. Zvláště když to vysílala TV Nova po 22.hodině. Fakt milé překvápko. Dějová linie snímku je dobře vymyšlená a herci byli na své role dobře vybráni. Zvláště Klára Issová, která krom svého hereckého umu opět ukázala, že je opravdu půvabná. A musím říct, že mi ji bylo hodně líto, když se nechala tak šikanovat od svého "hovadského" přítele Václava, kterému jsem přál jen to špatné. No nicméně, film skončil happy-endem, takže spokojenost je na místě. Dávám pěkné *** a s čistou hlavou jdu na kutě. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nechci mít zbytečné předsudky, ale svým způsobem jde o typický produkt pro komerční televizi v českém prostředí. Původně to podle všeho měla být komedie, jenže k tomu chybí skutečně vtipné dialogy a gagy, takže zůstala jakás takás romance, která ale trpí figurkovitostí postav, které jsou strašně povrchně načrtnuté. Tak čistokrevná slepice, jakou je Veronika Kláry Issové, se snad v reálu ani nevyskytuje a totéž platí o jejím kriminálním příteli Václavovi. Jenže platí výše zmíněné - na to, aby to byly karikatury, jsou příliš nevtipné, takže zůstává spíš pocit trapasu. Herci vesměs přehrávají, jednak proto, že jim to předepisuje scénář, ale zčásti i proto, že hrají pod psa, což v plné míře platí zejména pro Lucku Vondráčkovou. Jediný civilní projev měl snad pouze představitel amerického hudebníka... Objektivně vzato by to bylo tak na 1 a půl hvězdičky, ale nemám důvod podporovat tenhle druh produkce. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně natočený česky/nečeský film. Je smutné, že takový fajnový film z Prahy musí natočit američan, kterého tady (a tím myslím i ČSFD) prakticky neznáme. Překvapivě kvalitní casting a cílevědomě pojaté rozkošatění klasické (skoro by se řeklo francouzské) zápletky se záměnou. Mě se to líbilo velmi a není to jen tím, že pod slovem komedie nevidím jen kameňáky a jim podobné... ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela nepovedený filmový pokus o komedii, tentokráte dokonce s mezinárodním (navíc i mezirasovým) puncem. Obraz jako z dob před listopadem 1989, dialogy jako v reklamě na zubní pastu a o "hereckých výkonech" nemá smysl se zmiňovat. Nezničitelný diblík tentokrát nepochopitelně v těžko uvěřitelné roli prostitutky a posléze pankové femme fatale s čírem na palici testuje, co vše divák skousne (opravdu "hóóódně povedený" casting), zatímco předzávěrečná scéna na břehu Vltavy s nechutně vilným seniorem, vykusujícím se na veřejnosti se sotva zletilou blondýnkou, balancuje na hraně pedofilie. Nechci ani domýšlet, s kým se asi musel Carl Haber vyspat, aby tuhle slátaninu vůbec protlačil do distribuce... ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Film který si na nic nehraje a někdy jsem se i usmál či představil bohužel někdy reálné situace, které se v tom našem Kocourkově odehrávají. Ale dobře jsem si u něj i odpočinul. Takže za to že se pokouší trošku nastavit zrcadlo (ale přitom Prahu nějak neshazuje, naopak) a za to že se tváří být i jen takovou jednoduchou jednohubkou, kterou i je, a na nic víc si nehraje, tak dávám 3 hvězdičky (2,5). ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama