Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Križiacky rytier Behman zocelený mnohými krvavými bitvami sa po rokoch vracia späť do svojej vlasti. Krajinu nachádza v zúboženom stave. Na jeho rodnú zem udrela morová nákaza. Cirkevné autority z toho vinia mladú ženu, nebezpečnú čiernu čarodejnicu. Behman a jeho bývalý spolubojovník Felson sú poverení úlohou, aby ju eskortovali do štyristo míľ vzdialeného opátstva, kde sa má podrobiť exorcistickému rituálu. Film "Season of the Witch" je obstojná stredoveká dobrodružná fantasy. *** ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Cage překvapil. A celý Hon na čarodejnice s ním. Není to takovej "ou shit" jak by se dalo čekat. Teda... označovat to za výpravný film, to je trošku zavánějící, jde zcela jasně vidět, jak si tohle historický béčko muselo vystačit s minimálním rozpočtem a digitalizovalo kde mohlo. Ono na Nicolase všichni nádáváme, smějeme se mu v jakých koninách hraje, ale tenhle herec má snad nejvíc filmových nabídek ever. Každej rok hraje v několika filmech, pod kterými je vždycky napsáno obdobnými slovy "Cage zase skočil do průseru". Tak teda... tentokrát do toho taky skočil, ale minimálně. 75% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvláštní že Swordfish a 60 sekund se mi ve své době docela líbily. Zato Bílá smrt byla ubohá a Season of the Witch taky není žádný zázrak. Sena se zase tolik na režisérské stoličce nesnaží, už od prvních okamžiků mi bylo zřejmé, že se bude jednat o takový ten výplach, který se odehrává od místa A do místa B. V místě B finále, konec a titulky. Asi se budu opakovat, ale Cage opět nedal kadeřníkům pokoj a ti mu tentokráte posadila na hlavu slušnou hřívu. Trošku škoda že Ron Perlman se držel více vzadu, pokaždé jsem s napětím očekával každý jeho okamžik na scéně. Nebylo jich mnoho. Velkou porci si pro sebe urval již zmiňovaný Vlasáč Cage. U něj stále nic nového, prostě točí jeden film za druhým. 60% s odřenýma kloubama. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Niky, drž se těhlech filmů. Pro mě si už teď hvězda, a to i přesto, že poslední tvoje filmy většina zdejších uživatelů hodnotí méně, než by si skutečně zasloužili. Ať už čaroděje, psychopata, policejního psychopata nebo rytíře se znakem křižáků na meči, všecko ti nedělá problém a mě se líbí, že právě takové filmy si zrovna ty vybíráš. Nikdo jiný na ně totiž nemá odvahu! A nevadí, že tvůj příběh křižáka ukáže tak málo skutečných středověkých kulis a spíš z toho dělá fantasy patlaninu, pořád to bylo něco, co jsem tady chtěl hrozně dlouho vidět. Hon na čarodějnici to byl parádní, i se samotnou čarodějnicí se muselo docela pěkně pracovat. Ty výměny názorů o církvi byly parádní. Neuvěřitelně jste se z toho všeho vykroutili, hlavně abyste pobavili lidi. To teda klobouk dolů. Dokonce i s tvým parťákem Ron Perlmanem, s držkou větší než vrata do chlíva, to vypadalo dost dobře. Ale jo, podle mě to marný pokus nebyl. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Ružica meča, ktorý vo filme používal Ron Perlman (Felson) je vyobrazením symbolu rádu nemeckých rytierov a vznikol až počas 3. veľkej krížovej výpravy, pričom dej sa odohráva počas prvej. (QuietRioT)
  • Severoamerické tržby byly 24,8 milionu amerických dolarů, celosvětové 91,6 mil. (NIRO)
  • Vo filme vystupujú postavy s maskami v tvare zobáka. Tieto masky používali lekári počas morovej epidémie v 17. storočí, no dej filmu je zasadený do obdobia križiackych výprav v 14. storočí, kedy sa navyše čarodejnice neupaľovali - prvé čarodejnícke procesy začali cca 1450. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama