Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (755)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon zahral toho Vlada na jednotku a miestami sa mi zdal ešte väčší fešák, ako v skutočnosti je. No dobre, teraz vážne ... Luke Evans bol naozaj dobrá voľba. Ohromne mužný a charizmatický a ešte aj dobrý herec. Príbeh ma bavil so všetkým čo ponúkol. Taká fajn temná rozprávočka. A dvojka bude kedy? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Turci táhnou k Vladovi a všude vůně kávy, on se blažkou napojí, sultán si chystá máry… Mýdlová opera z Transylvánie, jejíž emoce působí uměleji než vířící netopýři. Charisma dvojky táta roku Evans, krvesaj tisíciletí Dance sice leccos zachraňuje, ale debutant Shore byl přinucen ukousnout si až příliš velké sousto. Upírské legendě položil na krk česnekový věnec upocených rodinných vazeb, před čelem diváků podržel kříž PG ratingu a vše pocákal svěcenou vodou digitálního bordelu. Pro milovníky filmů o vampirismu je to od Universalu dřevěný kolík přímo do hercny, nicméně chápu, že se chystá půda pro monsters crossovery s co nejširším záběrem publika (čti majitelů hotovosti). Já však s tímto druhem hlíny v rakvi spinkat nebudu.. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zápory: Herci ze hry o prsten Nibelungů hrají pravé Rumuny. Masového vraha s bestiálním šklebem, otce upírů, syna draka a upíra samotného hraje zde sympatický muž vhodný spíše do rolí mušketýra nebo nějakého fantasy bohatýra, co já vím... Drákula je zde jakýsi první Batman. Celé je to, ač to má zobrazovat dávné hrůzy divné doby, příliš uhlazené, načančané, zkrátka líbivě neškodné, pro mladého diváka... Klady: Fungující příběh, solidní akce, slušná výprava, parádní triky, atmosféra ujde, luxusní praupír, ctění původní legendy, napětí, emoce, pompézní scény. Verdikt: Film o zle a temnotě, ale i o naději, určený především mladšímu divákovi, pro romantickou povahu filmu i stylizaci (a volbu) herců, potěší nejedno dámské očko, přesto neurazí, nenudí a přinejmenším natěší na pokračování. Na pokračování, ke kterému ovšem budete mít pravděpodobně větší skepsi, než k tomuto dílu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Napichovač" Vlad III dostáva ultimátum od nového Tureckého sultána. Musí odovzdať do jeho služieb tisíc mladých mužov, vrátane jeho jediného syna, ktorí si prejdú krutým výcvikom, aby sa stali vojakmi osmanskej armády. Nakoľko sa Vlad III odmieta "skloniť" pred pánom územia, musí voliť rozhodnutie, ktoré navždy zmení jeho život. Musí sa stať Dráculom, synom samotného diabla, neustále bažiaceho po ľudskej krvi! Drácula, alias Blade z 15 storočia, ako nezávislý piaty člen fantastickej štvorky. Zohaviť takýmto spôsobom najpopulárnejšiu upírsku postavu od nepamäti (1922!!), chce dávku odvahy (rozpočtu) a drzosti zároveň. Friedrich W. Murnau sa musí obracať v hrobe! Nie, že by bol "Untold" vyslovene "pukancovou" pohromou, ktorá sa nedá v pohode vzhliadnuť, ale napr. v porovnaní s takým "Van Helsingom" minimálne v porovnaní so zábavou kríva na obe nohy. Z hororových prvkov minimum. Ešte aj "Janči a Maruška od perníkového novinového stánku" majú čo sa gore týka, totálne navrch. Úplný záver bol klinčekom do rakvy princa temnoty. Bodaj by Gary Shora za bieleho dňa dokusali netopiere. Priznávam, z úvodnej polhodinky som bol vďaka vývoju príbehu celkom nadšený. No bohužiaľ, keďže sa snímok následne zasekol na bode 0, a až takmer do úplného záveru (okrem pár efektov, ktoré sa tak či onak, neustále opakovali) neponúkol nič, čo by ma uchvátilo, nemôžem inak, iba ho hodiť do vreca s jeho podobným, tuctovým, tohtoročným prepadákom "I, Frankenstein" - 50%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda a premárnená príležitosť. V jadre je to totiž skvelé. Bohužiaľ scenárista zjavne omylom vytlačil iba každú druhú stranu scenára a režisér je príliš zbrklý a príliš sa ponáhľa, takže divák si nemá šancu vychutnať žiadnu scénu. Celé to pôsobí akoby sa to na poslednú chvíľu lepilo aby to dávalo aký taký zmysel ( 90 minút? wtf?). Nad vodou to drží akurát relatívne slušný vizuál a skvelý Evans. Ako jednohubka relatívne v poho ale ešte raz škoda, pretože keby to podľa pôvodného plánu réžíroval Proyas mohla byť bomba. 6/10 P.S. Raminovi Djawadimu by mali nechávať skladať maximálne Panelák. Tá jeho hudba je otrasná. Opäť ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu se hovoří o Vladu III. Draculea Tepesovi jako o vládci Transylvánského království. Ve skutečnosti byl však Vlad III. Draculea Tepes Valašským knížetem a Transylvánie (Sedmihradsko) byla sousední země. (BrianStorker)
  • Když na De Lucově stole "přistál" scénář týmu Matta Sazama a Burka Sharplesse, podnítilo to jeho představivost. Později v rozhovoru řekl: "Pomyslel jsem si, že je to geniální," oceňuje, "nevyřčený původní příběh a neznámá kapitola archetypálního charakteru, který všichni známe." (Zdroj: CinemArt.cz) (Geriel)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama