Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 246)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po té vlně nenávisti, která se proti tomuto filmu strhla prakticky ihned po premiéře, jsem se dlouho zdráhal na tento film podívat, až jednou jsem samou zvědavostí nevydržel a film si pustil. Takhle, je to něco, co si pustím podruhé? Ne. Předvádí zde Johnny Depp něco jiného, než v posledních cca 10 letech? Ne. Měl mít tenhle film tak monstrózní rozpočet, jaký ve finále měl (není známé přesně číslo, ale odhaduje se, že i s reklamami a různými promo akcemi se rozpočet vyšplhal až k 300 miliónům dolarů!!!)? Rozhodně ne. Ale na nejdůležitější otázku je naštěstí odpověď taky ne a to "Je ten film opravdu tak špatný?" The Lone Ranger není vyloženě špatný film, troufám si dokonce říct, že je to ideální jednohubka na sobotní večer. Není to nic, co byste museli vidět, nicméně pokud se na něj podíváte, dostane se vám filmu, který i když má přes 2 hodiny a 20 minut, tak uplyne poměrně rychle a na ten čas vás zabaví. Je jen škoda, že stejně rychle na něj taky zapomenete… 55 %. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Takže katastrofa typu Wild Wild West príp. Jonah Hex sa nekoná. je to úplne v poho ale žiadna pecka.chcelo by to o nejakých 15-20 minút skrátiť a deppovi vysvetliť, že jack sparrow je len jeden.., takých 7/10 , ale keď film obsahuje niečo ako záverečnú akčnú scénu, ktorá je je BOŽSKÁ, musím zaokrúhliť smerom hore. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Verbinskimu se povedlo natočit kočkopsa .. film, který není chlapáckým westernem ani pořádnou buddy komedií, není přímo cílen dětem kvůli scénám, které se berou až příliš vážně, ale stejně tak může nudit i dospělého diváka, protože Deppova postava tady recykluje jen jiného piráta (indiána), ovšem bez Karibiku. Tahle čtvrt miliarda dolarů (což je avizovaný rozpočet) se Disneyům vůbec nemusí do pokladničky vrátit. Nevím proč, ale spoustu věcí jsem si v hlavě srovnával s Jarmuschovým Mrtvým mužem .. Depp jako by měl choutky stát se Nobodym, jeho part nešiky na nesprávném místě převzal pro mě neznámý (a herecky vesměs neviditelný) Armie Hammer a Zimmerova muzika občas zahřímala jako ta Youngova. Přepálená stopáž, příliš okatý děj a spousta nudných pasáží mne poznamenala tak, že jsem se celou dobu v sedačce ošíval a ani si pořádně nezarelaxoval, což jsem nezažil hodně dlouho. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi přijde, že Gore Verbinsky vůbec není dobrý režisér. Anebo je prostě jeho režijní styl úplně nekompatibilní s mými myšlenkovými pochody. Jeho vtipy mi nepřijdou vtipné, vážné míněné scény mi přijdou pro změnu emocionálně sterilní, akce nudné a snaha sdělit něco co by mělo přesah (zlý bílý muž vs utiskovaní vznešení indiáni) se ztrácí v roztěkaném přepínání mezi humorem a vážností. Vlastně ani nechápu komu jsou Verbinskeho filmy určené, protože na pohled se jeví jako rodinný film, ale na to jsou v něm vyzněním celkem drastické scény, které jsou pro tento žánr úplně za čarou, jako by chtěl pohádku vyprávět s nulovým emočním kvocientem. Nebavili mě ani Piráti a Osamělý jezdec mi nepřijde ani horší ani lepší, jen stejně nevýrazný. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Malý velký muž kouří halucinogenní dýmku míru s Piráty z Karibiku a němou groteskou. Film, který vypadá, jako by ho vyprávěl senilní bláznivý indián... protože ho vypráví senilní bláznivý indián, který se navíc rád poslouchá. Střední pasáž trochu hluchá, ale jinak jsem se výborně bavil. Verbinski se občas utápí v milovaných odkazech, ale jeho "meta-westerny" jsou chytřejší než většina žánrové konkurence. Ten chlap není tonto. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Když Tonto (Johnny Depp) utíká po střeše vagónu, Jay Fuller (Barry Pepper) po něm vystřelí přesně 29krát ze dvou pětiranných revolverů a dokonce hned vzápětí střílí z těch samých ještě minimálně 14krát po Johnu Reidovi (Armie Hammer) jedoucímu na koni druhým vlakem. (Ficik)
  • Hans Zimmer použil k nahrání hudebního doprovodu, konkrétně některých basových linek a bubnů, skutečné zvuky vlaku. Pro tyto potřeby navštívil Chrise Cartera, tvůrce seriálu Akta X (od r. 1993), který postarší lokomotivu vlastní. (Brousitch)
  • Scéna, kdy se John Reid (Armie Hammer) probudí na vrcholu dřevěné konstrukce, byla natočena na špici skály v parku Dead Horse Point bez použití CGI. Herec tam údajně musel být sám, jelikož by stavba dva lidi neudržela. (Brousitch)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama