Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 4

Recenze (1 246)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv obvykle zastávám názor, že na věku příliš nezáleží, tak tento film je zřejmě vinen tím, že se strašně moc snaží být zároveň pro děti i pro dospělé, tedy že rozháranost a nejednotnost ho roznesla na kopytech. A jak ráda bych se dívala na film o dvoumetrovém slaboučkém obrovi, co se postupně naučí poslouchat svoje tělo a přírodu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Všude čtu, jakej je tenhle film děsnej průser. Jak se na to potom má člověk těšit. Na trailery se snažím koukat jen minimálně (1-2), ale stejně jsem spoustu věcí věděl dopředu z masivní kampaně (která navíc nezabrala) a pouze si vychutnával, jak se u toho baví kámoš. Jedno však musim ocenit. Když už nic jiného, ta je z filmu cítit ta dobovost, nebo lépe řečeno věrohodnost divokého západu, na rozdíl třeba od ateliérových 4tých pirátů. Je zkrátka alespoň cítit to, kde Disney utopil takový šílený prachy. S výborným Johnym Deppem také přichází značná porce nadsázky a vtipu, to však nemusí být nutně k dobru. Ovšem např sekvence Tonta se stříbrňákem jsem si vyloženě vychutnával. Se 150ti minutovým filmem většinou dříve či později nuda přijde, to je jasné, ale přepísknuté havárky lokomotiv tomu moc nepřidají, to už bylo i na mě moc. 4ou hvězdičku filmu zachránilo posledních 20 minut, které musely bavit snad každého...70%...[20.07.2013_Kino Šumava_Klatovy] ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hra na western. Blockbusterově ničivá. Takhle by resuscitace mého oblíbeného žánru opravdu neměla vypadat..a je dobře, že film byl tak výrazný kasovní propadák, neboť v opačném případě by se téhle podivné postmoderní mutaci westernového žánru otevřely v hollywoodských studiích dveře dokořán... Gore Verbinski patrně zapomněl na to, že ve westernu nikdy nešlo v první řadě o efekty a trikové scény, ale jeho podstata byla v příběhu. A i když tady jde spíš o spaghetti western a dysneovský rodokaps, jen naivní tvůrce může po divákovi chtít brát vážně vážné scény prokládané komickými výstupy indiána Tonta. Hra na western, kterou vážně s tvůrci nemám zájem hrát... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Multižánrovka jako pocta filmovému století? Nejryzejší western s nejklasičtějšími vaudevillovymi gagy? Ale ano. Velká železniční loupež a lehký holky, který by si nevymyslel ani Méliès. Aneb Hell on Wheels optikou komiksového hrdiny a pokroku, který nezastavíš ani v roce 1933 (právě tehdy se mohlo hrát s popisky tak, aby se Tonto stal slovutným divochem). Generál Custer si za každých okolností hlídá svého narcise, ta nejošklivější Jana Eyrová Ruth Wilson trochu dospěla, Armie Hammer je důstojným pokračovatelem Lone Rangerů (již od rozhlasových seriálů z 1933, románů, komiksů and more) a samozřejmě Tom Wilkinson a Helena Bonham Carter jsou naprostými klasiky. A Hans Zimmer se nestydí narvat do soundtracku celou (!) William Tell Overture i s jejím finále. #čsfdprojekce ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čirá oddechovka, která balancuje mezi cirkusovou šarádou (konec) a stylovou úctou k westernů (některé typicky westernové okamžiky - most, skok do vody, hudba, ...). Z trailerů to vypadalo na nehoráznou blbost, ale výsledek mě mile překvapil, i ty bláznivě přehnané scény s železnicí (žebřík??) byly koukatelné. Nejde jen o destilovanou verzi Pirátů z Karibiku na divokém západě, tohle má svojí vlastní duši a musím říct, že těch dvou a půl hodin života rozhodně nelituji. PS: na těch králících mi bylo vždy něco divného:) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • V roku 1869 mala vlajka Spojených štátov 37 hviezd a nie 50, ako je možno vidieť vo filme. (MikaelSVK)
  • Během natáčení filmu se při čištění vodní nádrže utopil potápěč, který ji připravoval pro podvodní scény. (JoranProvenzano)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama