Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čisto fanúšikovská záležitosť. Nemám rád prvoplánový postmodernizmus typu v nízkorozpočtovom horore dám jednej z postáv tričko Brain dead. Je to tak chytré, ako keď si dá spevák synthipopovej kapely na koncert tričko Depeche mode. Ale inak od polovice slušná nápaditá zábava, ktorá sa mohla rozbehnúť o 20 minút skôr. Fajn pointu zabije zbytočný klišé dovetok. 50%. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Některá žánrová pravidla dodržuje, jiná (možná trochu zmateně a krkolomně) modifikuje. Výchozí nápad špatný není, pointa ale za moc nestojí. Vtip na začátku schází, během závěrečné konfrontace graduje. Ženské osazenstvo na severský film poměrně ucházející, jejich motivace (a nejen jejich) dost podivné. A tak je to s celým filmem - jako při projížďce na sněžném skútru v kopcovitém terénu, občas slušně pobaví, občas dost nudí, ale nakonec docela rychle uteče. Slabší 3*. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už po přečtení příběhu jsem si řikal, že tohle prostě musejí vzít aspoň trošku jako komedii, jinak to bude naprostá blbost. A první polovinu to blbost také je, protože se to vůbec neodlišuje od těch ostatních teenagerskejch hororů co točí za mořem. Někdy v půlce ale konečně přijdou zombie náckové a konečně to chytí to správné tempo. Akční scény jsou fajn, hlášky a odkazy na další filmy se tady taky najdou a až do toho přemrštěného finále jsem se potom už jenom příjemně bavil. Ale nebýt toho podprůměrného začátku, tak to mohlo být daleko lepší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně příklad filmu kterej se snaží tvářit, že je děsně neotřelej, originální a cool a přináší něco co tu ještě nebylo. Přitom kouknete li se na to pořádně tak objevíte akorát nudu a sbírku všech možných klišé pak vám dojde, že jste viděli film kterej vám nepřišel jako nejhorší až na to, že byl poskládanej z 10 jiných filmů.30% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

OK, takže vemem partu kluků a holek, jak jedou na hory a tam je necháme popasovat se s pár nacizombíkama. Jo, zombíci ve filmech normálně koušou, co? No, super, tak my necháme kluka, aby kousl zombíka. To jsme hned vtipní a originální. A nejhezčí babu necháme šukat v kadiboudě s nejhnusnějším klukem krátce po tom, co si ulevil. To jsme ale kabrňáci, že jsme zbořili i tohle klišé. A teď ještě ocitovat něco z exploitační klasiky. Střeva a krev v bizarních podobách. Zábava je na světě - tu vtipná, většinou ale ne. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)
  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama