Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dost v pohodě a zábavný "zombie-splatter" s výborným nápadem a prostředím. Nazi-zombáci jsou super, tady no comment. Horší je to již s jednotlivými postavami, z nichž mi žádná nijak nepřirostla k srdci a v podstatě mi byly docela nesympatické, bylo mi jedno kdo jak umře ... Ale o to tu vlastně jde, posledních asi 15 minut je opravdu nářezový "splatter-fest" ... Bohužel mi ale vadily triky a masky. Ty se fakt na dnešní dobu moc nepovedly a nízký rozpočet u tohoto filmu chvílemi opravdu "bolí". Hlavně ty trikové scény a snímání herců před plakáty hor apod. ... Dobré, zábavné, bezmyšlenkovité, mírně vykrádající ... pro fandy horroru pohodová věc, ale nic vyjímečného... ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, šílený a nesmírně nápaditý příběh, který bohužel dost pokulhává, a to převážně kvůli nízkému rozpočtu. Po pomalejším asi půlhodinovém začátku se konečně začínají trochu ukazovat tolik očekávaní zombie nacisté. A nutno říct, že jejich masky jsou docela povedené, krve taktéž létá po litrech a kontrast mezi sněhem a krví je skvělý. Škoda toho vysokého počtu klišé a naopak malé porce zábavy. /45%/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si po delší době užít opět nějaký sever, a nutno dodat, že jsem si vybral ten nejbláznivější sever, který jsem vybrat v daném momentu mohl. Død snø je totiž tak zvláštní film, až je bláznivý a dost mi v jistých ohledech připomíná Soumrak mrtvých, ale na druhou stranu neví co chce. Ze začátku se tváří hrozně vážně, pár vtípků sice padne, ale nic víc, během masakru už je ale nadsazený až hanba a člověk neví jestli mu má být blbě z těch vražd, nebo se má smát tomu všemu co hlavní hrdinové vypustí z huby. Nápad je zajímavý, a fakt je, že jsem se u toho bavil, jenom jsem si nemohl vytřepat z hlavy fakt, že tvůrci vlastně nevěděli co chtějí točit, ze začátku se to tváří hrozně seriozně a uvěřitelně, jenže postupem času se to všecko změní na bláznivě ujetou ironicky sarkastickou ptákovinu, u které se člověk buď směje nebo jenom kroutí očima. Jisté scénky mě tam opravdu pobavili, ale většinou to bylo spíše průměrné, nicméně zajímavé je to dost. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Sahat nemrtvým národním socialistům na zlatý poklad je jasná vstupenka do masomlejna. Někteří lidé si ovšem nedají říct a tak se prázdninová idylka na sněhu zvrhne v zasněženou mutaci několika starších vyvražďovacích klasik (Modří už vědí). Motorovka, brokovnice, sekera a nově i srp a kladivo. To vše namícháno s láskou k předlohám a záblesky černočerného humoru. Norway, fucking Norway. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čisto fanúšikovská záležitosť. Nemám rád prvoplánový postmodernizmus typu v nízkorozpočtovom horore dám jednej z postáv tričko Brain dead. Je to tak chytré, ako keď si dá spevák synthipopovej kapely na koncert tričko Depeche mode. Ale inak od polovice slušná nápaditá zábava, ktorá sa mohla rozbehnúť o 20 minút skôr. Fajn pointu zabije zbytočný klišé dovetok. 50%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Tommy Wirkola vyhlásil, že najlepším spôsobom, ako zvýšiť znechutenie štandardných zombie, je dať im nacistický prvok. Na dôkaz toho vo filme využíval historické pozadie nacistickej okupácie v Nórsku. (Greenpeacak)
  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama