Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hororově žánrový hybrid, jehož často nečekané přechody mezi děsivou a komediální částí nejsou v žádném případě tak bravurně zvládnuty jako u pánů Raimiho a Jacksona, což z Dead Snow činí nepříliš soudržný mix, v němž je vám zatěžko si kvůli neustálému přepínání módů kupříkladu k postavám vytvořit/ujasnit vztah a zároveň jeden z nejzvláštnějších žánrových počinů z poslední doby. Při rozdělení na jednotlivé části se seriózní jeví jako neurážející, ale absenci atmosféry vyvažuje v podstatě jen evropským lookem, zatímco té sebeparodické nechybí nadhled ani odvaha hodit vše za hlavu, leč některým gagům by zkrácení i vyšperkování jen prospělo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kráľom zombie horroru je americký režisér George Andrew Romero. On je zárukou kvality. Občas sa však i iným tvorcom podarí zabodovať v tomto horrorovom subžánri. Nedávno ma napríklad velice potešili nórski filmári, keď natočili výborný snímok "Mŕtvy sneh". Víkendový výlet partie mladých ľudí na odľahlú horskú chatu sa zmení na boj o holý život. Zaútočia na nich oživlé mŕtvoly. Hustá atmosféra, nádherná zasnežená príroda, zaujímavý príbeh, nadupaný soundtrack, krv, gore a hlavne hnusní fašistickí zombie vojáci. Nazi zombie! Wehrmacht living dead! Sieg hail zombie! **** ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

JO! Norové teď diktujou a po dobrém FRITT VILT 2 přišli s něčím ještě lepším. A je to vážně paráda. O tom, jak parta přátel vyrazí pobýt na chatu v horách, ale dostanou se do pořádných hoven. Zkříží totiž cestu (sněhovou stopu) pohlednému plukovníku Herzogovi a jeho jednotce NÁCKOVSKÝCH ZOMBIES! Yeah! Tyhle zmrdi z druhý světový jsou docela draví, navíc jdou po dukátech pomalu stejně zarputile jak LEPRECHAUN. To by bylo stručně k ději. Ale nečekejte hned hodinu a čtvrt těhle hovad, musíte si na ně chvilku počkat. Bezmála půlka filmu totiž není odvázaný masakr na sněhu, ale sledujeme partu mladistvých a jejich počínání na chatce. Tváří se to teda spíš jako nějaký seriózní slasher, malinko (a určitě naschvál) odkazující na EVIL DEAD. Ale vůbec nevadí, není to totiž nuda! Navíc tak podle mě ještě líp vyzní ona závěrečná půlhodinka - která je prostě k sežrání a skvěle to k ní vygraduje. Hotová dvou-a-půltá světová:) Sníh&krev, střeva, náckové, motorovka, kulomet na skútru, končetiny, zdařilý humor. Není to ale nějaký ztřeštěný B, i přes skvělou směsici všech těch B přísad (kde chybí snad jen kozy), což mi přijde samo o sobě chvályhodné. Není to přehnaný. Jinak provedení gore efektů super. No.. škoda jen toho názvu, zasloužilo si to něco výraznějšího než zrovna DEAD SNOW (to už lepší by bylo zpřeházet to na 'Snow Of The Dead'). Nevadí. Výborný, doslova spásný počin, sem s dalším takovým! (screeny) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ještě jeden film z Norska a začnu plynatě hovořit norsky. Ne, já fakt neumím norsky, ovšem to není překážka k tomu, abych posoudil tenhle severský horor, hodný do pamětní síně pro svoji okázalou neotřelost a nadsázku, nicméně větší kvality bych mu nepřisuzoval. Konkrétně mě u filmu přepadl spánek oproti partě mediků, kterou v horách přepadla nacistická jednotka ze záhrobí. Tím je dáno vše. Film má svoji porci gore, což je na filmu to nejvýživnější, jenže vyhlíží taky dost levně až podřadně. Konfrontace s nácky probíhala zdárně, i když mě fajnově nudila a nebyla nijak úžasně naservírovaná, ovšem zdárně na poměry norského filmu. Někam za hranice svého působiště bych to rozhodně neposílal. Herci bez charisma, s tím se dalo počítat. Masky zombies ucházející, ale nic extra, na co bych pěl make-up artist ódy. Když se to rozjelo, byl náhle konec. Konec byl hodně na hovno. Co probudilo partu tlejících vojáků nebylo tak úplně zřejmé. S největší pravděpodobností pásli po zlatě, které si zapomněli v chatě. Tenhle horor se nedal brát vážně, to mě prostě vadilo. Když si chci pustit komedii, tak si pustím komedii. Abych ještě sledoval permanentní komediální vložky v hororu, na to mě neužije. Tohle krvavé komediální drama nemělo na mě účinek. Kdyby ale Tommy Wirkola dostal pod ruku nějaký horor s kvalitním scénářem, je docela možné, že by jej zvládl dobře, ale přece jen má rezervy v řemeslném zpracování. Do příště osvojit a bude to v pohodě. 4/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dost v pohodě a zábavný "zombie-splatter" s výborným nápadem a prostředím. Nazi-zombáci jsou super, tady no comment. Horší je to již s jednotlivými postavami, z nichž mi žádná nijak nepřirostla k srdci a v podstatě mi byly docela nesympatické, bylo mi jedno kdo jak umře ... Ale o to tu vlastně jde, posledních asi 15 minut je opravdu nářezový "splatter-fest" ... Bohužel mi ale vadily triky a masky. Ty se fakt na dnešní dobu moc nepovedly a nízký rozpočet u tohoto filmu chvílemi opravdu "bolí". Hlavně ty trikové scény a snímání herců před plakáty hor apod. ... Dobré, zábavné, bezmyšlenkovité, mírně vykrádající ... pro fandy horroru pohodová věc, ale nic vyjímečného... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Tommy Wirkola vyhlásil, že najlepším spôsobom, ako zvýšiť znechutenie štandardných zombie, je dať im nacistický prvok. Na dôkaz toho vo filme využíval historické pozadie nacistickej okupácie v Nórsku. (Greenpeacak)
  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama