Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná by to byl zajímavý nápad, ale stahovat z internetu párminutové epizody v HD kvalitě co mají 700 mega taky není extra nic příjemného. Sanctuary se nezapře, že na něm pracovali tvůrci Hvězdné brány, kterou já osobně hodně mám rád, ale ačkoliv je vše točeno na modrém plátně, mě to zabavit nijak nedokázalo. Jediné co je na tom dobré je onen nápad, který ale dál podle mě nikam rapidně nepovede. (2/10) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Jak pročítám komentáře, většina lidí tady hodnotí webserál z roku 2007 a ne tento tv seriál z roku 2008. Což je velká škoda a zbytečně tomu shazují hodnocení. Tv seriál měl samozřejmě vyšší rozpočet a mohl si dovolit lepší triky, takže to už nevypadá tak uměle jako ve webseriálu. Příběh se pěkně rozjede a celé 4 sezóny drží napětí a člověk se teší na další díly. Určitě mrzí nakonec to zrušení, ale co se dá dělat. Jinak Amanda ve své nejlepší roli. 75% ()

Reklama

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Od designu, přes nápad až po obsazení velice zajímavý projekt. Akce "speciální jednotky pro zacházení s mutanty" se staroanglickým feelem a Amandou Tapping v čele fungovala dobře. Jenže pak se do toho tvůrci začali čím dál tím víc zamotávat až podle mě sami nevěděli kudy kam a tak se tam lze dočkat až zbytečně ostrých zvratů bez lepšího vysvětlení dosavadní zápletky. Trochu škoda, protože to mělo na víc. ()

Phical 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad, chabé spracování. To je asi tak všechno, co se dá o tomhle seriálovém dílku říct. Místy se dají speciální efekty a počítačové dodělávky přehlédnout možná i splést s něčím, co by nemuselo být natočeno na zeleném plátně, ale místy to přímo bije do očí... a to opravdu, opravdu hodně! Navíc, proč jsou všichni tak moc do žluta? 3* za seriál samotný (nápad je to fakt parádní) 1* za mojí oblíbenkyni - úžasnou Amandu Tapping! ()

Tristanian 

všechny recenze uživatele

Poslední dva díly 1. série jsem neviděl, protože odmítám věnovat drahocený čas hovadinám. Když vyhrává forma nad obsahem, je to většinou špatné. Jenže pokud je ještě k tomu samotná forma tragická, je to už na pováženou... Edit: Na doporučení okolí jsem se odhodlal prokousat se až do poloviny třetí série. Přidávám hvězdičku za pokus tvůrců o zlepšení, ale to je jen minimální. Většinu času je to stále stejně nekonzistentní prd... ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)
  • Celý seriál je natáčen před zeleným pozadím, veškeré pozadí a okolí (kromě některého nábytku) je doděláno počítačovými efekty v postprodukci. (woylin)
  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)

Reklama

Reklama