Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Klasika: na začátku se ukazuje, "jak se dali dohromady" - Helen Magnus (Amanda Tapping obarvená na tmavo) přemlouvá soudního psychiatra WIlla Zimmermana, aby se k ní přidal v pomáhání "příšerám" - resp. poskytnout jim útočiště, protože oni jsou hodní a většinou "jen vystrašení". Helen má dceru Ashley, která jí pomáhá a také se ukazuje nejspíš úhlavní nepřítel John Druit (kdysi Jack Rozparovač). Normálně se mi podobné typy seriálů líbí, zde ale kromě Amandy Tapping není nikdo zajímavý. U prvního dvojdílu jsem se děsně nudila a za to, že jsem ho dokoukala do konce může jen to, že jsem s i u toho dělala manikůru a nebylo nic jiného po ruce. Možná další díly budou lepší, ale příšery mi připomínají triky původního Star Treku nebo naopak moc digitální. Uvidím, jestli se mi naskytne příležitost vidět další díl, třeba to už pak bude lepší (nechápu zdejší vysoké hodnocení), ale pátrat po nich rozhodně nebudu... ()

Tristanian 

všechny recenze uživatele

Poslední dva díly 1. série jsem neviděl, protože odmítám věnovat drahocený čas hovadinám. Když vyhrává forma nad obsahem, je to většinou špatné. Jenže pokud je ještě k tomu samotná forma tragická, je to už na pováženou... Edit: Na doporučení okolí jsem se odhodlal prokousat se až do poloviny třetí série. Přidávám hvězdičku za pokus tvůrců o zlepšení, ale to je jen minimální. Většinu času je to stále stejně nekonzistentní prd... ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný seriál, zajímavý nejen svým zpracováním, ale i tématem. Jistě obdoba Dívky od jinud, Grimma a podobných, přesto nemůžu říci, že bych se nudila. Pochopitelně byly díly velmi dobré, průměrné i úplně odpadové, ale to tak je u všech komerčních seriálů. Za mne nejlepší postava, která táhla seriál díky hláškám dost nahoru je Nikol Tesla. Jako celek dávám dvě a čtvrt hvězdy, tedy 50%. Ps: navzdory nedotaženosti jsem ráda, že seriál nepokračoval, neboť měl sestupnou tendenci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Webepizody jsem neviděl. Zpočátku šlo o seriál na takové 3* hvězdy. Epizody byly spíše průměrné, efekty mizerné a celé to táhly pouze výborné herecké výkony se stále krásnější Amandou Tapping v čele. Během půlky první série se to zvrtlo a díly začaly mít výborné scénáře a natáhly se až ke 4 hvězdám. Druhá série se rozjela na plné obrátky, efekty poskočily na úplně jinou úroveň a kvalita jako celek (zejména hlavní příběh) se pořádným tempem zvyšuje. Epizody, kdy se Helen společně s Willem ocitne v nějaké bezvýchodné situaci, jsou špičkou seriálu. Za třetí sérii můžu s klidným srdcem udělit 5 hvězdičkové hodnocení. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Seriál se postupně zlepšuje, hlavně díky přítomnosti postav jako Tesla nebo John Druitt. Kate, která je narozdíl od Ashley víc než jen holka se zbraní, tomu dodala šťávu a má mnohem lepší interakci a chemii s Henrym a Willem. Ryan Robbins a Robin Dunne jsou navíc velmi sympatičtí a herecky schopní (Robin Dunne se rozhodně zlepšuje, když má jeho postava už nějaký směr), takže na novější verzi "Carterové", kterou Amanda Tapping ne a ne setřást, se dá docela lehce zapomenout. Ačkoliv Amanda seriál produkuje a její postava měla být původně hlavní, tak je dobře, že trochu ustoupila do pozadí a dokážu si představit, že seriál by se teď už možná docela dobře obešel bez Helen Magnus, jejíž potenciál nikdy nebyl úplně využit. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)
  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)
  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno