Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (622)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake. Pryč je zábavná surrealistická poetika předchozích filmů plná skvělých nápadů a černého humoru. Tuctová vyvražďovačka ničím nepřekvapí, pár nápadů je převzato z prvního dílu, ale jsou mnohem hůře provedeny (levitace, oběť v igelitovém pytli...). Vpodstatě hlavní postavy jen bdí, sní a honí je Freddy. Digitální triky jsou velmi mizerné, prohnutí zdi, ze které vystupuje reliéf Freddyho, je v původním zpracování daleko věrohodnější. Gejzír krve z nitra postele, která pozřela J.Deppa, z jedničky je nahrazen počítačovým a padá ze stropu. Pixely z něj křičí na plné plíce! Úplně nejhorší je však maska Freddyho!!! Jo, R.Englund je prostě klasika, zato nový Freddy má hubu opičáka, který vypadá jako sourozenec Hupa a Hopa...Mizerné gore, trapné scény, bez nápadu, bez šťávy, bez napětí a o strachu nemůže být ani řeč. K odpadu to nemá opravdu daleko... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Navenek je skořápka zlaťoučká a naleštěná, jádro uvnitř však prázdné, bez vůně a chuti. I tak by se dala charakterizovat nová NoES. Chybí tady skoro všechno, co dělalo jedničku tak výjimečnou. Sympatické postavy, kterým bychom mohli fandit, pořádná dávka napětí, krve a originálního záporáka. Ne že by Jackie Earle Haley byl vyloženě špatný, se svojí úlohou se popral statečně a se vztyčenou hlavou, ale chybí mu jednoduše Englundův šarm. Musim upozornit, že mě se remake Pátku třináctého líbil, nová Noční můra mě, jakožto fandu původní série, samozřejmě zklamala. Díky, ale z tohodle sérii fakt nechci. Více v mé recenzi tady. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolí. V remacích, ve kterých Mike Myers přežil s úctou aspoň jeden díl a Jason byl tak blbej až zábavnej, získává Freddy smrtelnou ránu hned v počátku. Něco tak neoriginálního, tupýho a hlavně pekelně nudnýho se jen tak nevidí. Jasný, už originální filmy nejsou z dnešního pohledu žádný zázrak, ale měli atmosféru a cool Englunda. Tady to nejenom že nedává smysl, ale atmosféra si navíc vzala dovolenou a z Freddyho udělali naprosto nesympatický hovado s hnusnou maskou. A Jackie Earle Haley se může snažit jak chce, ale Englunda prostě zastoupit nemůže. Režisér nejenom že nic kloudného nevymyslí, ale asi sám půlku natáčení prospal, protože tempo filmu je uspávací. Navíc ty přiblbé střihy do některých rádoby lekaček, no škoda mluvit. Tady se zkazilo všechno, co se dalo. Zkrátka vzniknul film, ve kterém hlavní hrdinové nesmějí usnout, vám se to ale při sledování tohoto hororu stane velmi snadno. Alespoň, že Thomas Dekker tam umře brutální smrtí, protože ten kluk si za Sarrah Chronicles nic jiného nezaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mýlil som sa. Nejde po nás preto, lebo by sme klamali. Ide po nás, lebo sme hovorili pravdu.“ Je to Bay, takže amatérstvo typu Asylum (napr. Duch podzemia) to nie je. Lenže celé je to úplne zbytočné pre každého, kto videl Cravenov originál. Skutočne si neviem prestaviť, že by remake mohol zaujať niekoho, kto je fanúšikom série. Skutočne nie. Fanúšikovia si ho na 80% pozrú, ale z piety k originálu. Páčiť sa im nebude. Tomu neverím. Mne (videl som všetky časti série viackrát, ale vyložene ma nadchol len prvý diel) nedal absolútne nič. Vraždy ma vôbec nebavili, ešte horšie boli SKOPÍROVANÉ scény (vaňa), prehnaná bayovská vizuálna štylizácia ma pravdupovediac už začína nudiť a vrcholom bolo bizarné správanie postáv (študentka má počas hodiny nočnú moru, zvrieskne naprieč celou školou a učiteľ sa jej stoicky spýta, či je v poriadku). To, že Bay mal odvahu ignorovať Englunda, nahradil ho Jackie Earle Haleyom a výrazne (ale nie extrémne) zmenil jeho vzhľad, hodnotím paradoxne ako najkladnejšiu vec tohto zbytočného filmu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, všechno špatně. Moje vychcaná taktika počkat a jít do toho s nulovým očekáváním tentokrát nevyšla. Nějaká nadšenost, hravost, nápaditost, zajímavost, atmosféra, brutál, cokoli? Ne, nic. Možná tak reklama na Nike, Dell a Red Bull... Fred Krueger nefunguje. Alespoň na něm si mohli dát pořádně záležet, když už pro něj získali zajímavého představitele. Ale né, maska je divně opicoidní, gumová, a hlášky zanikají do pryč. Nancy má kupodivu i trochu něco do sebe (a stopro je hezčí než Nancy původní), ale nevynikne a společnost jí dělá trojice bezduchých utrápenců, takže z toho taky nekápne. Jediný, kdy jsem se i docela bavil, byl kavárnový úvod a posledních 10 minut. Odmyšleno že se jedná o ELM STREET, jde asi o koukatelný hororový průměr, ale v rámci téhle značky prostě trapas. HALLOWEEN a FRIDAY THE 13th jsou oproti tomu zlaté remaky. Jo a... ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Předseda školního představenstva Lenore Gonzales Bragaw nechtěl točit násilné scény ve školách. Povolil natáčení, až když mu štáb slíbil, že vynechá vraždy ve školním bazénu. (Chatterer)
  • Hlavní natáčení trvalo 70 dní. (Langy10)
  • Wes Craven nebyl k natáčení filmu přizván a veřejně proti němu vystoupil. (HellFire)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama