Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Pozdní osmdesátá léta v této sérii znamenají žánrový posun k fantasy, který v samém závěru snímku bohužel bolestivě selhává, což odnáší především atmosféra, respektive její zbytky. Tam kde vyniká zajímavé výtvarné řešení (feťácká ulička) a úchvatná práce s barvami (rudá zrcadlová komnata) je cítit osobitý režisérský dotyk, narozdíl od pohádkových koster a zaklínadel, které svou dětskostí a zejména trikovou stránkou, na které se silně podepsal čas, působí jako pěst na oko. Zájem diváka o přehrávající herce není nikterak velký, což ovšem plně vynahrazuje titulní záporná postava, které tentokráte cedí hlášky jako na běžícím pásu. Nebýt žánrově příliš neposedného závěru a přehršle zbytečných triků, jednalo by se zřejmě o vrchol celé řady. Ovšem jen co se týče dynamiky a akčnosti, horor je trochu někde jinde. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený díl, v porovnání s mizernou dvojkou naprosto skvělý. Příběh se zde vrátil k prvnímu dílu, tvůrci se vykašlali na pochybné zobrazení psychologie hlavní postavy (narozdíl od dvojky) a zaměřili se hlavně na děj ve snech. No a vyplatilo se, nebál bych se říct, že jsou Bojovníci v tomto směru minimálně srovnatelné s jedničkou. Na tu nemají po stránce atmosféry a vyvolávání strachu, hlavně proto nemůžu dát plný hodnocení. Pak se mi taky moc nezdál ten kostlivec v závěru, to už z tohobyla příliš cítit fantasy, kterou opravdu nemusim. Každopádně Freddy a jeho hlášky to na čtyři hvězdy vyhánějí bez problémů. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po teplomilné dvojce se otěží následujícího dílu chopil debutující vizionář Chuck Russell. Ten tu prokázal svůj nesporný talent a vdechnul sérii svěží vítr. Už se naplno pracuje s bezmeznou fantazií uvnitř říše snů a Freddy tu konečně dostává zaslouženého prostoru. Od začátku se ukazuje v celé své kráse/zrůdnosti, hláškuje, až se mu od huby práší, a ke všemu při vraždách vyniká obdivuhodnou nápaditostí. Prostě Krueger, jak ho všichni známe a milujeme. Cravenův hravý scénář jde hodně cítit, hudbu dostal na starost Lynchův dvorní skladatel Badalamenti, vrátily se důležité postavy z jedničky a zabrat dostali především trikaři ze studia Dream Quest Images. Krása. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden zvrhle zábavný krvavý nápad střídá druhý, Freddy je nevypočitatelný, hlavní náctiletí hrdinové sympatičtí, triky senzační a divák se ani chvilku nenudí. Je to méně horor, ale více fantasy, nicméně většinu scén z tohoto dílu jsem si dobře pamatoval i po nějakých těch patnácti či více letech, kdy jsem ho viděl naposledy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Spolu s jednotkou to najlepšie s týmto sympatickým popáleným pánkom. Dokonca by som povedal, že to bolo ešte desivejšie, krvavejšie a hlavne dejovo prepracovanejšie. Nezabudlo sa ani na príslovečný Kruegerovský čierny humor a hranie si so zabíjaním, pri ktorom Freddy využíva najväčšie slabiny svojich obetí. Veľká spokojnosť. 85/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně v čase 01:06:00, kdy vchází Nancy (Heather Langenkamp) do místnosti, kde chce s pacienty provést hromadnou hypnózu, je v záběru vidět mírně se pohybující hypnotické závaží. V následujícím záběru je závaží naprosto v klidu a v dalším záběru se opět mírně pohybuje. (BrianStorker)
  • Scéna, v níž je Neil Gordon (Craig Wasson) vhozen do hrobu a zahrabán Freddyho (Robert Englund) kostrou, je poctou filmu Dvojník (1984), ve kterém Wasson hraje postavu, která je podobně pohřbena zaživa. (Duoscop)
  • Natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama