Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Maki89 

všechny recenze uživatele

The Saints are back.... v dvojke trosku sklamanie, ale vpodstate ocakavane... ved kolko pokracovani vyslo aspon tak ako povodny film? malo.... kazdopadne az na par scen filmik nenudil, snazil sa ist v slapajach vybornej jednotky, ale obcas to proste prehanal + toho pribehu tam bolo este menej ako v jednotke... vacsinu nastastie zachranuju zasa humorne hlasky a hlavne sexi Julie Benz - kto by povedal, ze ta utiahnuta seda myska z Dextera je v skutocnosti om nom nom? u mna to je tak na pomedzi 6 a 7, no priklonim sa vyssie, kedze mam este v cerstvej pamati jednotku a tak trosku sa mi to cele zlieva...7/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po kulervoucí jedničce je toto dosti značným zklamáním. Boondock Saints 2 se sice snaží kopírovat její stylovost a trademarky, a v komponování nesmírně cool záběrů režisér opět pracuje na výbornou, ale ve chvíli kdy se ony záběry začnou i hýbat, a co hůře mají dát dohromady i něco jako fungující film, zklamává na celé čáře. Jede se podle prakticky úplně stejné šablony jako minule, dokonce i se stejnými postavami (Julie Benz je jen Willem Dafoe bez koulí a bez charisma), ale na ten původně jednoduchý základ dvou mstitelů proti všem se tu roubuje nesmyslná mytologie a superkomplexní prostředí se spoustou zbytečných přicmrndávačů a odboček, díky kterým pak ani v dvouhodinové délce není dost času na to odvyprávět všechno hladce a aspoň trochu souvisle. Akční scény pak vypadají sice hezky, ale do kvalit prvního dílu jim chybí přehlednost a dynamika, a dialogy mezi nimi taky ztratily svou jiskru a bezproblémové balancování nad hranicí trapnosti. Jako návrat do známého prostředí v rádobystejném stylu to potěší, ale i tak jde o návrat spíše nostalgicky smutný než radostný. 6/10 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost trapné pokračování. Ani vlastně dost dobře nechápu, proč vzniklo, ale budiž. Dvojka se za každou cenu snaží být co možná nejvíc "cool", ale ani trochu se jí to nedaří. Zvláště herci jsou dost tragičtí. Na scénu jsou opět povoláni "svatí" bratři, aby zjednali pořádek poté, co na ně hodili vraždu kněze. Za tím vším stojí pomsta drsného gangstera Judda Nelsona (působil až komicky), který si přišel s bratry vyřídit účty za smrt svého otce, ale to zdaleka není všechno. Do hry vstupuje agentka FBI Julie Benz (snažila se zaujmout), která měla působit sexy, ale vzhledem k jejímu věku, už se jí to nedá sežrat, a tak radši zůstalo u elegance a táta bratrů Billy Connolly (špatný výkon) by už také chtěl vykonat spravedlivou odplatu na svém dávném kamarádovi Peteru Fondovi (působil důstojně), který ho nabonzoval a poslal do lochu. A aby to nebylo málo, povedení bratři do svých řad přibrali vykutáleného "mexikána" Cliftona Collinse Jr.(hrozně se ztrapňoval), který aby vypadal cool, má ve filmu scénu, ve které údržbáři pistolí vyhrožuje, aby mu vymyslel cool hlášku. Fakt trapas a herci to ani jeden moc neustáli, protože scénář byl místy až příšerný. Režisér Troy Duffy režijně ničím neohromí a přísnější měřítko snesou asi jen dvě zpomalené přestřelky, ale jinak film nefunguje a jen si vydatně hraje na něco, na co prostě nemá ani náhodou. Jednoznačně podprůměrné béčko, kterému chybí invence a nahrazuje ji rádoby efektně vulgárními hláškami. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvojka bohužel za jedničkou podstatně pokulhává. Jednak je to špatným scénářem, který do určité míry chabě kopíruje předešlý díl plus přidává poměrně trapné hlášky a jednak hereckým obsazením. Teď nemám na mysli bráchy a Billyho Connollyho, ale Cliftona Colinse a zejména Julii Benz, která Willema Dafoea nenahradila ani náhodou - vlastně mi celou dobu lezla neskutečně na nervy. Na druhou stranu závěr byl už zase vyvedený, zabiják jdoucí po "Svatých" byl taky v pohodě a i ten Colins měl nakonec pár dobrých štěků. Každopádně před trojkou by si měl Duffy pořádně srovnat oba díly a uvědomit si, co bylo ve dvojce špatně. 55% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT : Něco je volalo zpátky. DIALOG : Ten plán má jednu slabinu. A jakou ? Že funguje. V scéně nazvané příznačně " Jsme v prdeli " cca 7 minuta filmu, jsem během patnácti vteřin uslyšel asi deset sprostých slov....to nám to pěkně začíná. Opakovaná a pomalá scéna zastřelení ganstrů v Mexické restauraci " Stříbrné pesos " ..... ERIN GO BRAGH..... a následné pokračování " shromáždění Brugliones " , kdy se Eunice Bloomová ( Julie Benz ) stává jakýmsi duchem ve scéně, je velice povedená. Několikrát jsem si obě scény pustil a jsem z nich unesený. Přidám efektní hudbu Jeffa Danny a máme tu pěknou akční krimi komedii. Dnes tomuto městu vyroste nový řitní otvor !!! Bratři Connor ( Sean Patrick Flanery ) a Murphy ( Norman Reedus ) to zařídí. A řídí se velkým počtem filmů, které viděli. Třeba u barvení vlasů je vzpomenut film Uprchlík http://www.csfd.cz/film/2302-uprchlik-fugitive-the/ Při koupi nových zbraní se Connor vyjádří, že se cítí jako Karlík v továrně na čokoládu http://www.csfd.cz/film/135983-karlik-a-tovarna-na-cokoladu-charlie-and-the-chocolate-factory/ . Zazní i Arnoldovo " já se vrátím " , ale Mexikánec chce svou hlášku. Jaká bude, to se sami podívejte....a další a další. Film je natočen z lásky k Jimi " Fat Hand " Jacksonovi. .....A budem pastýři pro tebe ó Pane náš........ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama