Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice. Mladý gentleman si na rodinné zatuchlé sídlo ve staré Anglii přiveze ze světa nevěstu. Je jí mladá a krásná američanka, automobilová závodnice, která kouří, pije život plnými doušky a žije podle moderních trendů dvacátých let minulého století, ve kterém se děj komedie odehrává... Na starém panství, kde se k jakékoliv změně přistupuje s britským odporem tak musí nutně dojít ke srážkám hodnot a rozdílných způsobů náhledů na svět. Krásná Jessica Biel se nehodlá podřídit konzervativizmu paní domu Kristin Scott Thomasové (rezignovaného manžela Colina Firtha nepočítám :-) ) díky čemuž dochází k neustálému jiskření mezi oběma dámami. S připočtením různých nehod např. se psíkem atd.. je film svěží komedií u které jsem se po dlouhé době velmi bavil. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení, suše humorná britská komedie, která sice těží ze zprofanovaného tématu vztahu britů a američanů, ale jehož humor je tak přesně načasovaný a chytrý, že to vlastně ani nevadí. Trochu mě zarazil v polovině filmu krátký přechod směrem k melodramatu, ten je ale vykoupen ironickým závěrem. Herci si vychutnávají své místo v panoptiku upjatých anglických aristokratů, vyniká mezi nimi především rebelantský Colin Firth. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Veronica Whitakerová ( Kristin Scott Thomas ) : Proč se jí snažíme provdat ( Hildu - Kimberley Nixton ) za šlechtice, když ona by raději hrobníka. Whitakerové jsou zvláštní anglická rodinka, kam se provdá američanka Larita ( Jessica Biel ) s poněkud jiným pohledem na mravní svět. A boj může začít, kdo přežije a kdo to vzdá, nechte se překvapit touto docela povedenou komedií se spoustou anglického humoru. Ironie a láska má zde také zastoupení, nebojte. Docela povedená kamera Martina Kenzieho a pěkný hudební doprovod Mariuse de Vriese přinese pohodu do tohoto lehkého a nenáročného filmu. Soundtrack zde - http://www.aceshowbiz.com/soundtrack/easy_virtue/ ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Lovely! :-) Poválečný anglický venkov má neuvěřitelné kouzlo! Ale především britský humor tu hraje prim. Sarkastické špičkování čerstvé manželky mladého Johna a jeho matky, nebo cynické poznámky Johnova otce, vám udrží úsměv ve tváři po celý film. Četl jsem tu výhrady jako "komorní divadelní představení přibarvené exteriéry". No, já mám koverzačky rád a pokud vy také..... Nuda mě obešla velkým obloukem! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Svojská američanka z Detroitu milujúca život kontra konzervatívna anglická meštiacka rodinka. Čo z toho asi tak môže vzniknúť? Tvorcovia navyše pridali štipku humoru a skvelé herecké obsadenie. Normálne, že aj Jessica sa dala stráviť, ba priam (a nebojím sa použiť ten výraz) vychutnať. K tomu anglické vidiecke sídlo, až mi sánka padla a príbeh osadený do starých dobrých medzivojnových časov, no čo budem zbytočne písať - proste jedlé. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno