Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která vás pobaví velice inteligentním humorem. Žádné přiblblé ksichtíky, puberťácké vtípky nebo různé skeče. Ve všem velice známém příběhu, jak se dívka s tchýní potkala, oceníte sarkasmus hlavních postav. Celkem mě překvapilo, že Colin Firth už přešel z rolí nápadníků do role otce, ale musím říct, že mu to tady (zarostlému) slušelo daleko víc než v romantických komediích (což je taky možná důvod, proč film skončil tak, jak skončil). A musím říct, že závěr filmu mě velice pobavil. Doporučuju! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Hitchcock před 80 lety nevydal hlásku, rozpoutali nyní pokrytecká samolibost meziválečné Anglie a upřímné, nezkostnatělé smýšlení jiskřivou verbální přestřelku. V první půli mi při ní vadil ten sarkasmus za každou cenu, jakmile se však Easy Virtue ponořilo i do dramatických vod, dosáhlo ucelenější podoby a překvapivého, byť toho nejpravděpodobnějšího, vyústění. Pochvala Firthovi za ztvárnění zpustlého cynika, kadeřníkovi J.Biel a taky té čivavě, že zůstala v hrobě. Pokud by někdo postavě K.S.Thomas uřízl hlavu, mohl by s ní z fleku sochat Titány.. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jessica Biel nikdy nebola pôvabnejšia. V dobovom oblečení a účese pred kamerou úplne žiarila, čo si zrejme aj uvedomovala. A tak si jej postava Američanky vtrhla v nemeckom aute na anglický vidiek naučiť prudérnu rodinu svojho novomanžela niečo o prsmopolitnosti. Urobila v ich honosnom sídle taký prievan, že sa jej podarilo vyvetrať aspoň trochu pretvárky, tiež však aj pokaziť nejednu situáciu. Škoda len, že mám za sebou pár podstatne vtipnejších britských komédií z podobného obdobia. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Osvěžující film hýřící elegancí a vtipem. Mám ráda filmy odehrávající se v meziválečném období a tento mě opravdu potěšil. Půvabná moderní dáma, užívající si svobody, se dostane do honosného sídla konzervativní britské rodiny ctící tradice. Následuje nevyhnutelný spor, stejně jako odhalování pravých osobností postav a jejich příběhů. Jestli vás baví záležitosti typu Downton Abbey, určitě doporučuji ke zhlédnutí. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jak to všichni chválí, tak já nebudu. Vyzdvihnout můžu vlastně jen dvě věci- hudbu, která byla perfektně pasující a obsazení dua Firth + Marshall. První jako úžasně cynický otec a druhý v roli potměšilého sluhy. Zbytek byl pro mě průměr a nenašel jsem nic, co by mě odzbrojovalo. Dokud se děj ubíral spíš humornou cestou (první polovina), tak jsem neměl pochyb o udělení sedmdesáti či osmdesáti procent, ovšem druhá půlka, která byla převážně vážná (krásné spojení slov :-D), mě ubíjela a nedal bych víc než padesát. A i když to k tomu patřilo, tak Kristin Scott Thomas mě tak iritovala, že bych jí dal bez váhání pěst. Kazila mi filmový prožitek. Suma sumárum 60 %. Oblíbená část- kankán ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama