Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Plangi 

všechny recenze uživatele

Tady je dobře vidět, že z celkem banálního námětu se dá vyždímat maximum, aniž by se zabrouzdalo do trapných vod. A k tomu zasazení do Anglie meziválečného období, to jen umocnilo kontrast dvou světů, když se Larita se svým moderním způsobem myšlení a chování střetne s ryzím venkovským konzervativismem, reprezentovaný matkou jejího muže. Film dobře funguje, nesnaží se o nějaké plané vyústění do happyendu, jelikož ani jedna ze „soupeřek“ nehodlá přistoupit na kompromis, tedy je jasné že toto soužití asi nikam nepovede. I když mi Jessica Biel v hlavní roli mírně řečeno vadila, jsem s Lekcí neslušného chování nadmíru spokojen. Britové prostě umějí. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Hitchcock před 80 lety nevydal hlásku, rozpoutali nyní pokrytecká samolibost meziválečné Anglie a upřímné, nezkostnatělé smýšlení jiskřivou verbální přestřelku. V první půli mi při ní vadil ten sarkasmus za každou cenu, jakmile se však Easy Virtue ponořilo i do dramatických vod, dosáhlo ucelenější podoby a překvapivého, byť toho nejpravděpodobnějšího, vyústění. Pochvala Firthovi za ztvárnění zpustlého cynika, kadeřníkovi J.Biel a taky té čivavě, že zůstala v hrobě. Pokud by někdo postavě K.S.Thomas uřízl hlavu, mohl by s ní z fleku sochat Titány.. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmodféra, hudba, kostýmy; zkrátka provedení je dokonalé. Navíc krásný anglický humor v podání herců, které mám rád (až na Colina Firtha, ačkoliv tahle role mu sedla geniálně). Určitě nezapomenu na Jessicu Biel, jak tančí tango ve večerních šatech! Vadou na kráse je příběh, od něhož jsem očekával vtipnou tendenci až do konce. Ne, že by nebyla, ale čekal jsem asi víc. 75%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nebýt toho, že ve filmu hraje Jessica Biel, tak se na něj zřejmě nikdy nepodívám. A to by byla možná chyba. Easy Virtue je výbornou dramatickou komedií (jestli se vám tahle kombinace zdá jako nemožná, tak si tento film sežeňte), u které je hodně často poznat země původu. Klasický britský cynický humor zde obstarávají hlavně vynikající Colin Firth a Kris Marshall. Kristin Scott Thomas mi předvedla, jak má vypadat "správná" britská panička a Jessica… je neuvěřitelné, jak se do této doby hodila. Nepůsobila vůbec nepřirozeně, naopak jsem věřil, že se narodila o nějaká ta desetiletí dříve… Je škoda, že filmu mnohdy dochází dech, přitom některé scény (zabití a následný pohřeb psa, hon na lišku, tango) jsou opravdu skvělé a zvlášť poslední jmenovaná scéna má v sobě opravdovou energii, kterou ve filmech tak často (a marně) hledám. Možná to bude i tím, že jsem film viděl s ucházejícím dabingem, nicméně určitě si jej seženu v originále, do té doby zde nechám 80 %. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi příjemné překvapení.Skvělé herecké výkony (snad s vyjímkou Bena Barnese,jehož postava mi v porovnání s ostatními nepřišla nikterak zajímavá) a opravdu vtipné.Hlavně "ústřední" válčící dvojice Kristin Scott Thomas a Jessica Biel si svoje role evidentně užívají a Firthova věčně cynická hlava rodiny taktéž stojí za zmínku.Možná je to celé takové "divadelní" a postavené hlavně na slovním humoru,ale bavit se rozhodně budete... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama