Reklama

Reklama

Spálené mosty

  • Velká Británie Genova (více)
Trailer

Obsahy(1)

Truchlící anglický vdovec, který ztratí manželku při autonehodě, se rozhodne přijmout post učitele v Itálii. Nové prostředí naplněné duchem středověké renesance pomůže jemu i dcerám nabrat novou chuť do života a možná najít i lásku... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Janov len tak mimochodom pozvolna plynie, až zabudnete, že ste možno na začiatku od neho očakávali nejaké dramatické zvraty, alebo silné emocionálne scény. Ťažko povedať, čo Winterbottoma (a hviezdy v hlavných úlohách) zaujalo na tuctovom scenári, možno podobná skúsenosť niekoho z ich okolia. Film má peknú myšlienku, najskôr by sme mali dať dokopy rozbité rodinné vzťahy, inak nám tie nové partnerské, v ktorých hľadáme falošné východisko, nevyjdu. Alebo aspoň niečo v tom zmysle. Mne to pripadalo na festivalový film trochu málo a pozerám, že tu nie som sám. Nakoniec vám najviac utkvie v pamäti krásne talianske prostredie. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Spálené mosty jsou o ztrátě milované ženy - manželky a matky - skrze tři její blízké, které se s tím vyrovnávají po svém. Je milé, že nám jsou ve filmu hezky ukázané, jednotlivě dohromady. Film vyniká nevšedním vývojem, který spíše kopíruje život den po dni než osvědčené dějové zvraty a to je velmi příjemné. Celkové vyznění filmu je však velmi, velmi unylé a spíš bych věřila, že je to TV film... ()

Reklama

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Colin Firth v roli otce dvou dcer, které přišly o matku. Poněkud smutný úvod je vzápětí zmírněn odchodem rodiny do Itálie, do prostředí kulturně hodně odlišného od amerického. Z filmu sice dýchá chmurná nálada, ale prostřednictvím prosluněného města u moře, s nadějí a pocitem bezpečí v závěsu. Všichni členové rodiny si po svém prožívají své truchlení a zacelují náhle vzniklé prázdné místo v životě. Není to ten typ filmu co vás zaručeně rozpláče, ale objevuje se v něm smutek, který je nutné prožít a jít a žít dál a nemarnit život sobě a bližním, kteří zůstali naživu. ()

amica 

všechny recenze uživatele

Film mě naprosto vtáhl do (mně blízkého) italského prostředí. Vůbec mi nevadí slabší děj - toulat se romantickými uličkami Janova, nasávat pravou italskou atmosféru a navíc ve společnosti Colina Firtha je pro mě neopakovatelný zážitek. Tóny Chopinovy Etudy E dur prolínající se celým příběhem (dokonce i v pasáži s francouzským textem) jedinečně dokreslují atmosféru i pocit, který ve mně film vyvolal. Grazie! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že jsem neměl tušení, že je Janov jen krycím názvem a že se má Genova správně překládat do češtiny jako Spálené mosty. Asi odkaz na nějakou středověkou událost. Pravděpodobně válku. Ale k filmu; ten byl fakt zvláštní. Abych řekl pravdu, děj už jsem si za ty roky vůbec nepamatoval a postupně jsem přicházel na to, proč tomu tak je. Příběhů o vdovcích, kteří se po smrti manželky starají o své dcery, jsem už několik viděl, ať už ve formě dramatu nebo i jako drama říznuté humorem, a musím říct, že mi povětšinou sedly mnohem více, než tomu bylo v tomto případě. Atmosféra starého města byla perfektní a hodně toho zachraňovala, protože s dějem už to bylo horší. Pořád jsem čekal, že k něčemu dojde, že přijde něco významného, co celý příběh někam posune, ale nebýt závěrečných titulků, prošvihl bych takhle zřejmě i toho třiatřicetiletého hipísáka, který každoročně nosí hodným divákům dárky. 3*- ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama