Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (447)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V čase, keď bol ešte sex symbol a točil zaujímavé filmy, v ktorých hral výhradne atraktívnych sympaťákov, sa Kevin Costner objavil v zápornej úlohe vo filme Clinta Eastwooda - Dokonalý svet. Bola to rola možno nečakaná, ale prekvapivá svojou hĺbkou - a z dnešného pohľadu snáď jeho najlepšia. Clintovi Eastwoodovi sa podarilo, aj vďaka veľmi kvalitnému výkonu Kevina Costnera, stvoriť veľmi silný príbeh, ktorý je síce jednoduchý a bez príkras, zato ale nezabudnuteľný. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V podstatě je A Perfect World docela obyčejným snímkem, který v závěru prvoplánově hraje na divákovi city. Normálně takové filmy hodnotím maximálně čtyřmi hvězdami, ale tentokrát prostě nějak cítím, že pětihvězdí je plně adekvátní. Nevím jak vysvětlit, proč se tak stalo, ale už dlouho jsem se u filmu takhle nebavil. Možná se mi líbilo, že se zde de facto říká, že i někteří kriminálníci a vrahové jsou uvědomělejší, než náboženští fanatici. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát Clint hraje vedlejší roli a v hlavní roli se skví Kevin Costner. Vím, že se opakuji, ale Clint je bůh. To prostě dokáže jen on a Kubrick abyste fandili chladnokrevnému vrahounovi. Road movie o zločinci a malém jehovovi jedoucími napříč Texasem s guvernérovým karavanem v zádech :-) Ta nadsázka a naprosto se nehodící humorné situace (viz. pokažený megafon). Nádherný závěr. Smutný, jasný od začátku, přesto ho nečekáte. Skvělý film, kde jen trochu zamrzí překvapivě zdržující monology hrdinů. A ten nechutný český dabing. Ten jsem těžce vydýchával. PS: Všimněte si, že Kevin utíká z basy takřka stejně jako Clint z Alcatrazu :-) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to kdysi dávno v 90. letech a líbilo se mi to. A teď ve 23 znova a pořad to vnímám stejně. Myslím, ze v těch 14 letech mi tam asi par věcí nedocházelo jako teď. Třeba že jádro příběhu je chybějící nebo špatný otec. Okolo toho se tu točí všechno. Zejména všechny Butchovy chyby. Hezkej film, fakt jo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem to konečně viděl. A je to, no, dokonalé. Clint Eastwood, jak má ve zvyku, z diváka nemámí emoce nějakými lacinými triky a představuje jednu z nejpodivnějších dvojic filmového plátna - vězně a chlapečka, kteří nemohou být odlišnější, ale zároveň toho mají hodně společného. Líbilo se mi obzvlášť, jak se film nebojí napínavé chvíle okořenit poměrně cynickým humorem, aniž by je shodil - to se také nemusí vždy povést. A ačkoliv jsem v podstatě od začátku tušil, jak celá ta výprava dopadne, nevadilo mi to ani v nejmenším. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (13)

  • Většina aut ve filmu byla vypůjčena z muzea. (don corleone)

Reklama

Reklama