Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Clint Vychodnyles aj v neskorych 80. rokoch nemal dohromady stale co ponuknut, okrem podpriemernych az niekedy priemernych filmov. Tento The Rookie nie je ziadnou vynimkou. Scenar by nebol najhorsi, a dejova linia obcas mala aj nieco do seba /akcne sceny, zaverecna prestrelka/. Co vsak film stahuje na priemer, je len stale ta ista jednorozmernost Eastwooda ako herca. Dalej dej miestami nudi, a dialogy casto vysumia do prazdna. A podla mna /ale ide len o cisto sukromny postoj/ sa to az prilis vezie na vlne tzv. buddy movies /Tango a Cash, Lethal Weapon/. Lenze pokial Lethal Weapon sice nebol genialny film, bol aspon postaveny na 2. navzajiom kontrastnych, ale vyborne sa doplnujucich policajtoch Gibsona a Glovera. Dvojka Vychodnyles a a Sheen moze o niecom takom len snivat, nema na to proste. Znesitelny priemer, ale na viac sa pan Vychodnyles v roku 1990 nezmohol. 67 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spojení Charlieho Sheena s Clintem Eastwoodem dopadlo velmi rozpačitě. Sheen tu jen dokazuje, že nikdy hrát moc neuměl a Eastwoodova režie je jen velmi rutinní. Vlastně zde obsahuje jedinou kloudnou akční scénu-auto s našimi hrdiny přeskakující do protější budovy. Jinak scénář těžce průměrný, herecké výkony na hranici parodie. Eastwood rozhodně později natočil schopnější díla, než je podprůměrný Zelenáč. 40% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kup si podpažní futrál. Takhle by sis ho mohl ustřelit." Jak se stát ze skvěle teoreticky vybavenýho zelenáče zkušeným detektivem? Je to jednoduchý - stačí se hůř oblíkat, začít kouřit doutníky a používat neortodoxní vyšetřovací metody. Já se tedy v americkým právním systému moc nevyznám, ale přesto mám jistý podezření že se detektivové Pulovski a Ackerman při střelbě na veřejnosti, vyhrožování svědkům nebo zapalování barů pohybují lehce za hranou zákona, ale v souboji s velkými šmejdy jsem ochoten jim to odpustit. A taky se přitom slušně bavím, protože hláškami se mezi střelbou nešetří a tak to mám rád. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přitažlivé a dobře zvládnuté akční béčko, kde si Clint úspěšně vyzkoušel parťákovskou akční kriminálku.    Calahanovský Eastwood tady ještě vůbec nevyměkl  a tak se dočkáme zhruba stejného počtu mezi zuby procezených hlášek jako  povedených akčních scén, jež zejména v závěru obstará zdivočelý Sheen. Lehce kolísavé tempo mi pak nevadilo tak jako nepovedený a necharismatický záporák Raula Julii. Znásilněný Eastwood (ženou samozřejmě) pak vlije úsměv do tváře. Čtverka jako vyšitá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Akcny buddy movie je pre Eastwooda netradicny zaner, ale v tej dobe bol tento typ filmov v kurze, tak sa mu nevyhol ani on a dopadlo to celkom solidne. Eastwood tu vlastne hra znova drsneho Harryho Callahana akurat mu zmenili meno. Po nevydarenej akcii vyfasuje noveho partaka Charlieho Sheena, ktory ru hra taku divnu postavu. Prvu polovicu je dost nezaujimavy jak sa neustale zoziera kvôli mindraku z mnulosti a snahe uniknut z nalinkovaneho zivota bohatych rodicov. Ale aj mimo jeho otravneho motivu je prva polovica filmu strasne pomala a nie a nie sa rozbehnut. K tomu konecne dôjde az v druhej polovici v ktorej sa koncen poriadne k slovu dostanu akcne sceny. Väcsina z nich je po kaskadrskej stranke pôsobiva, ale su nasnimane tak tuctovo, ze nakoniec ziadne z akcnych scen poriadne neohuri. Ukazkovym prikladom je uvodna velkolepa nahanacka v ktorej zlocinci z kamionu spustaju na Eastwooda osobne auta. Je to tak nezazivne nasnimane az to nudi. Pritom rovnaku scenu o par rokov neskôr natocil Michael Bay v Bad Boys 2 a je z toho nezabudnutelny zazitok. Akurat ma napadlo, ci Bad Boys 2 obsahuju aspon jednu akcnu scenu, ktora by nevykradala ine filmy, hehe. Sklamanim je aj slaba chemia medzi ustrednou dvojkou. Cely film si idu skôr solo sami za seba. Ale Eastwood aspon hadze suche hlasky a Sheen sa snazi v akcnych scenach. Potesi aj kvalitny zaporak Raul Julia. R-kovy rating a nekompromisne skoncovanie so zaporakmi ake sa dnes uz nenosi. Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam. Takze celkovo aj ked ma film dost hluchych miest a po rezijnej stranke to nie je tak uchvatne ako top akcniaky, tak je to stale solidny nadpriemerny buddy movie a pre Eastwoodovych fanusikov povinnost. 6/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Při závěrečné přestřelce na letišti Strom (Raul Julia) zůstane ležet na pásu pro zavazadla, ale už nepřijede. Avšak pás pro zavazadla jezdí stále dokola, tudíž by se měl objevit. (marcel5)
  • Když David v čistírně řekne: "Balíček pro pana Monga", cituje přesně řeč Cleavona Littla ze zábavné parodie Mela Brookse Ohnivá sedla (1974). (ClintEastwood)
  • Mnohé situace a scény skutečně připomínali slavnou sérii Harryho Callahana. Například scéna v luxusním hotelu, kde Nick provokuje Stroma a uhasí svůj doutník v jeho kávě, připomíná scénu ze snímku Náhlý úder (1983). Když David (Charlie Sheen) projede na motorce dveřmi svého domu, aby zachránil Sáru, divák si může všimnout podobnosti s filmem Násilník (1976), ve kterém Eastwood "zaparkoval" svoje auto do prosklené výlohy. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama