Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Ken Kaufman, Howard Klausner. Kamera : Jack N. Green. Hudba : Lennie Niehaus, Clint Eastwood a J.C. Chasez. Hrají : Clint Eastwood (Frank Dorván), Tommy Lee Jones (Hawk Hawkins), Donald Sutherland (Jerry O'Neill), James Garner (Tank Sullivan) nebo James Cromwell (Bob Geron). Chtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat na Zemi. ()

sud 

všechny recenze uživatele

...aneb Dědkové vracejí úder a Clint Eastwood na režisérské židli dokázal, že to ani na chvíli nepůsobí trapně. Přitom příběh není kdovíjak originální a soupis žánrových klišé rovněž není krátký. Když si k tomu připočtu čtyři sympaťáky v hlavních rolích (vlastně pět, i když James Cromwell dostal roli nesympaťáka), pár vtipných i silných scén a z každého filmového políčka sálající "eastwoodovštinu", nemohu dát míň, než 75%. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru ještě o stupeň lepší než "Apollo 13". Eastwood jako režisér skutečně umí a dokazuje to parádní černo-humornou sondou do životů čtyř odepsaných kosmonautů. K udělení plného počtu hvězd scházelo opravdu málo (setkání s ruským "satelitem" je doslova famózní), ale poslední scéna se mi ani trochu nelíbila. No, ostatně jako celý ten úžasný nápad s odsunem raket k Měsíci... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od Eastwooda jsem zvyklý na filmy s vážnou tématikou, ale překvapil mě filmem, který je pojat odlehčenější formou. Sice je to film z roku 2000, ale při jeho sledování jsem si fakt místy připadal, jako kdybych byl přesunutý do osmdesátých let. Zažíval jsem docela nostalgickou atmosféru a jsem za to velmi rád. Kdyby se režie ujmul někdo jiný než misrt ve svém oboru, tak by to mohlo dopadnout katastrofálně, ale Eastwood si to pohlídal a ke všemu nám dávkoval vtipné hlášky coby hlavní hrdina. Herecké obsazení je opravdu tím nejhlavnějším tahákem, byl to jeden z faktorů, proč jsem si tento film na zhlédnutí vybral. Nezapomenutelný český dabing našich předních dabérů tomu dal ještě něco víc, někdy jsem se mohl smíchy potrhat. I triky nebyly nejhorší, vesmírné sekvence mě opravdu zaujaly.Film trochu ztrácí, když přesedá z komedie na vážnost, ale takových momentů vyjma konce zde moc nenajdete. Po dlouhé době výborná odreagovačka. Někdo to člověk potřebuje. Za mě dávám 76 % ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Málo doceněná komedie je variací na Eastwoodovo oblíbené téma-návrat z hlubin zapomnění, zjednání spravedlnosti a naplnění smyslu života. Zároveň si pohrává s myšlenkou stárnutí (lidí i jejich vynálezů). Závěrečný záběr, v němž kamera za doprovodu Sinatrova zpěvu (Fly Me To The Moon) najíždí na Zemi odrážející se v průzoru helmy Tommyho Lee Jonese, považuju za jedno z nejlepších a nejdojemnějších filmových zakončení. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Aby se Eastwoodovi co nejvěrněji podařilo zachytit vše, co se týká pohybu ve vesmíru, navázal spolupráci s NASA. Celá řada scén, ve kterých probíhá „výcvik kosmonautů“, tak mohla být natočena s pomocí autentického vybavení, které se používá při výcviku skutečných astronautů. (ClintEastwood)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)
  • Mise ve filmu nese označení STS-200. V době natáčení filmu však byla zatím poslední misí raketoplánu mise STS-97 a vůbec poslední mise raketoplánu z roku 2011 nesla označení STS-135. Rovněž je smyšlené jméno raketoplánu, NASA nikdy nevlastnila stroj s jménem Daedalus. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama