Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné televizní zpracování stejnomenného klasického sci-fi románu Johna Wyndhama vypráví příběh Billa Masena, který se jednoho dne probudí do světa, kde většina lidí oslepla. Zkázonosnou příčinou oslepnutí se stal záblesk z meteorického roje, který Bill Masen nemohl sledovat z důvodu nehody na trifidí farmě, při které přišel krátkodobě o zrak. Trifidi, živé rostliny, které byly původně pěstovány jen pro olej, si přisvojují vlastnost chodit a komunikovat mezi sebou, a díky jejich žahadlům plnými jedu se stávají hrozbou pro lidstvo, které se tak ocitá tváří v tvář zákeřnému nepříteli. Bill Masen ale není jediný, kdo nepřišel o zrak. Rozplétají se zde i osudy reportérky Jo Playton, majora Cokera i zrádného Torrence. Začíná tak válka nejen s trifidy, ale i s maniaky a pomatenci z řad lidí. Postapokalyptický svět se probouzí a již nic nebude takové, jako bylo dřív. (rodo)

(více)

Recenze (219)

Šakal

všechny recenze uživatele

Takhle zprznit kultovní předlohu, by mělo být (snad i) trestné. John Wyndham se jistě obrací v hrobě a (snad i) spřádá plány na vendetu. Možná bych (samozřejmě s tvým svolením Johne) měl tip. Slyšel jsem, že do Botanické zahrady v (pražské) Tróji, právě přivezli novou „Adélu“. ANO, hádáte zcela správně, ještě (dnes) nevečeřela a žádný strach (tvůrci), Fata Morgana (skleník) je dostatečně prostorný, na každého se dostane resp. přijde řada. P.S. Termíny (časy) krmení si návštěvníci můžou vyzvednout na recepci u pí Pestíkové rozené Bliznová. P.P.S na druhý díl resp. již druhou polovinu prvního dílu jsem (přiznávám bez mučení) sílu, odvahu a zejména chuť nenašel. Hlavně, právě začínalo Amsterdamské finále Evropské ligy Chelsea-Benfica. To je však již jiný příběh. Pokud by byl zájem, (i ten) ochotně a rád převyprávím..... ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Dvě za poměrně dobrou vizuální stránku, ale to opravdu přivírám oči nad tím, jak je to podané. Ve srovnání s knižní předlohou děs běs. Nejvíc směšné mi přijde, že z pěti milionů Londýňanů se po Záblesku stane hrstka v ulicích se potulujících slepců. Takhle bych si to teda opravdu nepředstavoval. No, 4/10 ()

Reklama

THE_Mirec odpad!

všechny recenze uživatele

V živote som videl veľa bizardností,ale aby sa po uliciach prechádzali "TULIPÁNY" a vraždili ľudí a potom ich žrali,čéče tak to je iná káva.Strieľať do rastlín to je tiež veľmi dobrý nápad,asi zabudli že už praľudia používali oheň.Aj herci sa výkonom nepretrhli.Druhú časť som dopozeral z nutnosti ako to skončí,no jednoducho kravina na entú"ODPAD" ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

3 hodiny otřesné režie, stupidních dialogů, mizerných triků a omšelých herců. Do toho ještě strašlivý dabing. Knížku jsem nečetl, ale podle komentáře zasvěcených, je toho ve filmu spooooouusta navíc. Bohužel méně by bylo více a tak se naprosto vytratí duch nějaké zajímavé scifi. Pár minut před koncem jsem to už vzdal, protože jsem už nevydržel trpět. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Jako zpracování knihy strašné - všechno, co je v knize, je ve filmu stonásobně zramatizované, bohužel naprosto zbytečně. Kniha je strašidelná a uvěřitelná, film je typická apokalypsa s rodinnými hodnotami a záchranou na poslední chvíli. Škoda, protože o vraždících kytkách toho moc natočeného nebylo - a to, co bylo, stojí za prd (viz Stalo se). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film je inspirován knihou „Day of the Triffids“ od anglického spisovatele Johna Wyndhama. (StrYke)
  • Joely Richardson, která hraje Jo Playton, je ve skutečnosti dcera Vanessy Redgrave, představitelky Durrantové. (pavlikv)
  • Scény v sídle náboženské společnosti se ve skutečnosti natáčely v Nemocnici svatého Kříže ve Winchesteru. (Terva)

Reklama

Reklama