Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Harry Callahan is back a s ním aj skvelé hlášky, spravodlivosť a ..odporný pes :) Dôstojný štvrtý diel série, ktorý predsa len za svojimi predchodcami kvalitatívne zaostáva. Clint vo svojej najvydarenejšej filmovej roli opäť obstál na výbornú napriek pribúdajúcim šedinám. Jeho réžijné umenie však nezakryje pár scenáristicých lapsusov a logickým medzier. Finále na kolotoči je práve jedna z tých nepodarenejších scén a pripomína mi nepodarený záver Hitchovho Strangers on a Train. Celkovo je to však stále nadpriemerné, Harry je skrátka sympaťák porovnateľný s Rockym :) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po ultradrsnym Nasilnikovi pokracuje Eastwood v nastavenym drsnackym trendu hned na zacatku filmu zavita na svatbu dcery jakehosi mafiana kde dotycneho svyma kecama tak rozlozi ze mafiana z toho jebne a Eastwood to okomentuje slovy nejaky muz dostal infarkt patrne mu predlozili ucet ve filmu nemuze chybet uz obligatni loupezne prepadeni a samotny pribeh vyda na velmi slusnou kriminalku hlavni je ze to funguje i tady sem byl v pokuseni strelit tomu plnej pocet ale bohuzel ke konci uz sem se trochu nudil mohlo to bejt kratsi a byl by to stejnej narez jako Nasilnik nicmene i tak je to muj druhy nejoblibenejsi film ze serie naprosta spokojenost ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jediného z pětice Callahanů natočil sám Clint Eastwood; Náhlý úder je právě tím kouskem, který se zapsal do jeho bohaté režisérské filmografie. Osamělý vlk je dál nekompromisním policajtem, který je pronásledovaný nejen podsvětím, ale i svými zkostnatělými nadřízenými, aby mohl čistit San Francisko i přilehlé okolí (mimochodem ve městě se sám Eastwood narodil). Když ho padouch označí „stálicí v měnícím se vesmíru“, nemýlí se. I když, jak se postupem času přesvědčíme, je tenhle Harry přesto trochu jiný. I když se tu situace často dějí hodně náhodně, stále tenhle v pořadí čtvrtý výlet zůstává solidním policejním dramatem, který je (alespoň z těch, které jsem viděl) určitě nejvíc depresivní. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Smith and Wesson... and me. Swell. Clint s velkou bouchačkou počtvrté ztrácí veškeré oslí můstky mezi scénami a jde už jen o to, jak krutou hlášku Clint z plátna vycedí a kolik drsných ksichtů u toho hodí. A když se mlátí ženský a střílí negři, starý dobrý Harry pořád baví. Už to ale není taková zábava se na to dívat skoro dvě hodiny. [Přesná stopáž: 112 min] ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak díl by to sám o sobě nebyl špatný. Je určitě o něco lepší, než předchozí nezáživná trojka, ale trochu mě naštval závěr snímku, kde Harry Callahan tak trochu měkne a jde proti svému principu z Magnum Force. Tohle měli scénáristé trochu víc vychytat. Navíc ta zápletka je taková neslaná nemastná, ne moc hodna Callahanovy pozornosti. Ale ve zbylých ohledech je tento díl vcelku dobrý. Clint hází skvělé hlášky a hudba Lalo Schifrina je opět velmi dobrá. Hodnocení vidím mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)
  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama