Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Náhlý úder má svým plíživým tempem a filmařskou precizností nejblíže k prvnímu dílu série - Drsnému Harrymu. Tam, kde dva předcházející režiséři pojali sérii jako rutinně natočenou akci s tuctem mrtvol, se Eastwood vrací k pomalému vyprávění série zvláštních zločinů a za pomoci hry světla a stínu nebo kamerových nájezdů buduje hutnou atmosféru jednoho kalifornského zapadákova. A ten výtečný závěr s Clintovou siluetou citující Pro hrst dolarů... ()

woody 

všechny recenze uživatele

"Chodím sem 10 let den co den a Rosie mi dává hořký černý kafe. Dneska mi dala velký sladký kafe. Tak si jdeme postěžovat!" "Kdo, my?" "Smith, Weston a já" Harry svým osobitým způsobem překazí oslavu mafiánskému bossovi tím, že ho zabije. Nadřízení ho tedy pošlou vyšetřit vraždu do zapadákova. Zde se setkává s ženou svého srdce. Netuší ovšem, že dotyčná je vrah, střílející nebohé grázly do rozkroku... Tenhle film je velice průměrný. Alespoň ve srovnání s předešlými díly. Bohužel je tu hodně prostoru věnováno průměrné herečce Sondře Locke. Což je pochopitelné páč to byla Clintova známost. Ale tahat k Dirty Harrymu ženu...Měli to udělat podobně jako v Násilníkovi. Nicméně záporáci jací jsou v tomhle díle. S těmi bych se nechtěl potkat ani za bílého dne. A co teprve za temné noci v podchodu. :-) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá historka - na ty skoro dvě hodiny a na Drsného Harryho. Sandra Locke jako chladná vražedkyně - což není spoiler, protože to víme od první scény u řeky - je sice typově dobře vybraná, a Harry ve filmu dokonce párkrát vystřelí, ale jen proto, že přivodil infarkt místnímu mafiánovi, což je vedlejší linka, nesouvisející s vyšetřováním vražd, a navíc neuzavřená (jakože nalezením zbraně u mrtvého na konci je vše vyřešeno a nájemní zabijáci už nebudou chodit?). Navíc to uzavření případu, kdy je z toho holka venku, protože se u jednoho chlapa najde její revolver - šlo o neregistrovanou zbraň?, co když se zjistí, že mrtvý chlap v tu dobu nebyl v San Fraciscu?, jaký mohl mít motiv? - je jak z nějakého dílu nováckých Specialistů. Ale jinak má film slušnou atmosféru, být to primárně o romanci mezi poldou a vražedkyní, mohl to být slušný thriller (ale ne drsný Harry), lokace a kamera jsou skvělé. Jen to prostě není klasická dirtyharryovka. Jediná slušná - a opět mimo kontext - scéna je ta s přeslazeným kafe. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Čtvrtý a zdaleka nejlepší část, kde máme „drsného Harryho“, coby svérázného poldu, který svou nekorektností k zákonům řeší případy a napjaté situace po svém! Po x letech jsem začal s touto sérií. První počin nesoucí název Drsný Harry mě bavil, ale úplně nenadchl. Druhý díl mi teda přišel úplně mimo, dost jsem se nudil a třetí díl byl takový rozporuplný, ale toto? Nemůžu najít nic, co by mi vadilo. Clint Eastwood hraje postavu Harryho naprosto přesvědčivě, tak drsného a nahláškovaného jsem ho snad ani v prvním snímku nezažil. Úvod u soudu je dobrý, poté přestřelka v kavárně, která mi trochu připomene přestřelku v bance z původního filmu. Nutno uznat, že technická stránka se zde opravdu vylepšila – na přestřelky se pěkně dívalo. Film má i spoustu nadlehčených momentů, třeba způsobení infarktu jednoho grázla za což není odpovědný nikdo jiný než ten nenapravitelný Harry, scénky s čoklem, který se každou chvílí pomočí nebo vykálí. Je toho opravdu dost, takže do cca první půle filmu tu máme opravdu zběsilé tempo. Sedl mi i příběh, jehož velkou část zde má herečka Sondra Locke. Ta její dějová linie je opravdu zajímavá. Žena, která se po letech mstí grázlům, co jí kdysi udělali ze života peklo …. Nesouhlasím s tím, že v druhé půlce filmu je slabší tempo, to ani náhodou. I finále mi přijde celkem napínavé, i když už ne tak nepředvídatelné. Cením si i toho, že zde bylo především ze strany hlavní postavy Harryho velký počet zabitých. Líbila se mi i filmová hudba, která se v jistých pasážích hodila. Co k tomu víc dodávat? Pecka! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jakmile do nějakýho filmu Eastwood protlačil tu svou starou, tak to stálo za hovno. Sondra Locke jednak neni moc dobrá herečka a hlavně já chci vidět drsnýho Harryho, jak likviduje padouchy a hláškuje u toho, a né nějakou krávu, která má trauma z toho, že ji někdo znásilnil. Tady jsou všechny akční scény takový nemastný, neslaný a obvykle navíc natočený po tmě, takže je tam hovno vidět. Z filmu se navíc vytratila ta 70's syrovost, která se mi líbila u předchozích dílů Harryho. Naopak přibyla 80's hudba, která se mi nelíbila a do filmu se vůbec nehodila. 45% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Revolver ráže 44 automag, kterým střílí Eastwood ve filmu, vznikl v pracovně výrobce zbraní Harryho Sanforda v Pasadeně, kde byly vytvořeny dvě Clint 1 a Clint 2. Clint 1 se používala na natáčení se slepými náboji a Clint 2 používal Eastwood na střelnici. (Roztržitý Luke)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)

Reklama

Reklama