Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný úhel pohledu na milostnou komedii, když místo zamilované dvojice tvoří hlavní vztah dva kamarádi. Od nesmělého okouzlení, přes společné zážitky, první větší krizi až po finální usmíření – buddy komedie kopíruje romantický žánr dle obvyklých klišé, ale pro netypickou dvojku. Byla by to oddechovka s někdy docela příjemně napsanými dialogy, kdyby vtipy často nespadávaly k trapnostem a nechutnostem. Fakt si nemyslím, že muži jsou prostoduší dinosauři, kteří se v soukromí baví převážně o masturbaci a ženy slípky, které spolu probírají intimní zážitky téměř nad anatomickým atlasem, na kterém kamarádkám ukazují podrobnosti. SHRNUTÍ: Romantická komedie o dvou kamarádech, alias trapácích. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2009. Kde je hranice mezi průkopnickým filmem a vlajkovou lodí vlastního subžánru romantických komedií (homosociální bromance) a ozvláštněním schémat a klišé romcomu? V rámci žánru (i subžanru) mírný nadprůměr, který je sympatický tim, že nepodceňuje své postavy a je upřímný, ale v porovnání s jinými sprostými a odrostlejšími komediemi zklamání (jak v porovnání s apatowovskou produkcí, tak předevšim s tou smithovskou). 7/10 ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nějak nefunguje. A to jsem si původně myslel, že se mi to na 100% bude líbit. Myslel jsem, že to bude něco jako Pařba ve Vegas, ale to jsem se teda pořádně splet. Ústřední dvojice mi nepřišla ani zábavná, ani sympatická. Spíš mi připadali jako dva teplouši. Jít s kámošem na procházku po pláži se psem a pak si u něho v garáži pokecat o tom, kdy jsem si ho naposledy vyhonil, to mi teda nepřipadá zrovna moc normální. Jinak na začátku bylo pár povedenejch vtipů, při kterejch jsem se občas zasmál, ale asi tak od půlky jsem se už jenom nudil a odpočítával minuty do konce. O přiblblym happy endu nemá ani cenu psát, protože jsem stejně nic jinýho nečekal. Za první polovinu bych dal 3 hvězdy, za druhou tak 1. 40% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Opět další bromance a opět se povedla. Jenže z počátku jsem měl s filmem problémy. Nějak mě to nechytlo. Teprve až se na scéně objevil Jason Segel a já si mohl vychutnávat hlášku za hláškou. A to mi vynahradilo začátek filmu hledání kámoše. Přestože se oba znají jen krátce, tak prožívají tolik dobrodružství o kterým si někteří můžem nechat jen zdát. V podstatě se jedná o takovou dlouhodobou pánskou jízdu před svatbou. Jenže kámoši zůstávají i po ní a bavit se můžeme dál, jen s jistými manželskými omezeními. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie, která má hlavně ze začátku nepříjemně pomalé tempo, ale jakmile se poprvé rozezní RUSH (mimochodem coby nejlepší kapela na světě byla jmenována i ve Fanboys), tak už je to o moc lepší. Jenže to je až v 50. minutě. Jinak Paul Rudd podává skvěle uvěřitelný výkon, Jason Segal je pohodář jako vždy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • J.K. Simmons hraje otce Paula, přitom je pouze o 14 let starší. (HellFire)
  • Bilboard s Peterem (Paul Rudd) v posteli vznikl ze skutečné fotky Paula Rudda zveřejněné v časopise Rolling Stones v r. 2006. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama