Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan .. Hyperbolizovaná variace jatek šílencem v potemnělém domě. Bohužel odtažité od postav a s každou další minutou kupící nemožné a nelogické momenty (což je kombinace ubíjející). Nelze však upřít snahu po technické stránce i hrubosti gore scén a tudíž pár zajímavých momentů, vytřískaných z mizerného rozpočtu. Omlazená verze "Sean Penna" v ústřední roli také není nejhorší, ozdůbka Madeline Zima má čárku za účast v podobně laděném projektu (která mladá, nadějná herečka takto nerozšiřuje portfolium) a já mám čárku v seznamu "dal jsem tomu příležitost." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nějaká královská hororová podívaná to rozhodně není, ale pár kvalitních momentů určitě nabízí. Škoda, že jsem se do komentáře nevrhnul vzápětí po projekci, protože teď už mi toho v hlavě (kromě vysvlečené Madeline Zimy a nesmírně půvabné Danielly Alonso) nic moc nezůstalo. Je to dané mimo jiné tím, že se o postavách opět prakticky nic nedozvíme a samotná motivace sběratele je také nejasná. Přesto tvůrci dokáží zaměstnat divákovy smysly, mrazivá atmosféra a intenzivní očekávání tahají spolu se slušnými herci dílko k lehkému hororovému nadprůměru. Jenže nelogičnosti se postupně kupí (jak dlouho to tam musel vyšinutý chlápek připravovat; jak to, že se postavám daří neustále se navzájem míjet; jak to, že psychopat jednou nečekaného hosta slyší, jindy ne.. atp.) a tvůrci doplácejí na to, že jejich hranice mezi výborným nápadem a bezchybnou realizací je nesmírně tenká. Třeba nekompromisní francouzské Inside nebo britské Eden Lake na mě zapůsobily o mnoho víc. PS: Natahovaná finále (a vesměs negativní dovětky) mi vadí už delší dobu.. Místy promarněná šance, ale jinak dobré.. takže za tři!! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI NEJSTE VYVOLENÝ, NIKDY SE Z TOHOTO DOMU ŽIVÝ NEDOSTANETE!“....... /// Sadističtí maskovaní umělci můžou slavit. Dostali totiž dalšího kámoše. Sběratel exponátů pro podivnou sbírku svým talentem neplejtvá jen na lidech, ale maximum svých dovedností investuje do pastí, který by mu mohl závidět i soudruh Skládačka. Když pominu nelogiku (což vynahradí brutalita) – kurva, tomu říkám boj o přežití! (Jako tenkrát na Štědrej den). Hezká, krvavě sadistická lahůdka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že kovový pasti na zvěř mají smysl, jen když se rozloží rovnoměrně po celý místnosti. 2.) Hledám zubaře. 3.) Thx za titule brutální ,,larelay“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sám doma s twistem, že zloděj je zachráncem před daleko horším hostem. Vynalézavých „pastičkových“ filmů není nikdy dost a scénárista prostředních dílů série Saw se nezapře, ale musím přiznat, že čím jsem starší, tím ty „torture porn“ filmy snáším hůř, zvlášť když je v nich přemíra rybářských háčků. Solidní hororová podívaná, ale pro mě jednou a dost. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé Saw a béčkovosť z toho cítiť. No pri tom lacnejšom stvárnení to nebol vyložene premrhaný potenciál. Počiatočný koncept je veľmi dobrý a film je miestami atmosférický a zaujímavý. Smerom k záveru stráca čaro, pasce nie sú domyslené ako u pána Skladačku, ale aspoň niečo sme si z toho zobrali, a to napríklad, že pánom v kožených maskách sa je lepšie vyhnúť. Aj tým na dúhových pochodoch. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Pôvodne mal byť film prequelom k Saw (2004). Producenti však nakoniec od tejto myšlienky upustili. (beso74)
  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)
  • Pracovní název filmu byl The Midnight Man. (Chatterer)

Reklama

Reklama