Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Absolutní vrchol žánru. Čekal jsem další ubohou řezničinu ve stylu Saw, nebo Uvnitř, kde se hraje primárně na množství krve na stropě, mozků na stěně a střev na podlaze. Opak je pravdou. Sběratel je filmem, kde hlavní roli sehrává napětí, řezničina je sekundární záležitostí. Hrají zde charismatické postavy, které dokáží diváka chytnou za koule, děti, které jsou průserem skoro v každém hororovém filmu, sem pasují a filmu přidávají. Celkově film hraje na honosnou strunu, kde nic nevypadá levně a bečkově. Hudba je úžasná, neobehraná a skvěle dokresule film, který skvěle graduje a bez pár logických chybek je téměř dokonalým. Vadí mi pouze a opět konec, který se nenaučí scénáristé ze zámoří snad ani za sto dalších let. 90% 24.04. 2010 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. The Collector je film, který pomyslně šplhá k vrcholu žánru. A možná by na něj i úspěšně dosáhl, nebýt jistého množství (já si všimla asi šesti) nelogických kiksů jak v samotném ději, tak v chování postav. A jsem ráda, že zde nejsem jediná, kdo si povšiml jisté podobnosti Joshe Stewarta s Seanem Pennem:) Od začátku jsem si říkala, že je mi ten jeho jakoby vyhaslý, nepřítomný modrooký pohled jaksi povědomý. Během sledování jsem na to přišla a byla jsem potěšena, když uživatel verbal, ve svém komentáři tento můj poznatek potvrzuje:) Samotný "Sběratel" je vskutku velmi osobitý a jeho nástrahy a důmyslné pastičky jsou mnohdy značně brutální a nelítostné k nešťastníkům, kteří se jim dostanou do cesty. Místy jsem z nich měla dojem mixu Nezvratného osudu a Saw. Snímek se nese ve zvládnuté atmosféře potemnělé vily, v níž se setkají různorodí lidé, avšak každý z nich z odlišných důvodů a ne vždy zcela svévolně. Podmanivá hudba s různými skřeky skvěle dotváří krutý a krvavý děj a atmosféru. Závěr je nezajímavý a spíše předpokládaný. Škoda, že se více nedozvíme o osobnosti Sběratele. A ještě, jak píše hirnlego, Bundy to fakt schytal:) ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 3 a 4 hvězdama.Uznávám,že to má i dobré nápady,ale pobíhání po báráku sem a tam mi přišlo trošku na hlavu.Gore efekty by mohly být taky lepší a hlavně by jich tam mohlo být víc.Prostě jsem to čekal krvavější.Ale největším mínusem je zběsilý střih.To mě fakt sralo.Ale i tak můžu doporučit,neboť vím že tenhle film potěší nejednoho hororového fanouška. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Aj keď tam maskovaný muž hádzal "qvalty jedna radosť", tento pretekársky krvavý okruh celkom nezvládol. Chýbal mi tam vyšší stupeň dôveryhodnosti, ktorý by reálnejšími krokmi priviedol tento brutálny čin do siene slávy (tým mám na mysli neadekvátny odpor, ktorý kládol zranený hlavný hrdina napriek svojím zraneniam). Film si ma získal dobrou dávkou napätia a niektorými krvavými incidentmi, ktoré sa nedajú len tak "pochovať" a nemožno na nich len tak zabudnúť, takže dávam 70%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dobrá atmosféra, na tu druhou zase šílený hovadiny, které by nebylo možné zrealizovat. Ano, mluvím o pastech. Když opomenu to, že by je vrah připravoval asi týden, tak samotná funkčnost byla místy hodně předimenzovaná. Atmosféra je ve filmu opravdu hustá. Chování postav občas dost ujeté, ale víceméně se veškeré dění dalo unést, ne jako u podobných krvelačně úchylných filmů. Konec je pokažený, mělo to skončit, že prostě vrah zdrhnul a hotovo, žádný stupidní dodávkový finále. Těším se na dvojku... 60% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Keď auto Zberateľa narazí zozadu do ambulancie, na počudovanie má v nasledujúcich záberoch úplne nepoškodenú prednú časť masky. (beso74)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 89. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Mestská legenda (či povesť alebo fáma) o Zberateľovi je v širšom kontexte založená na iných podobných legendách o divných susedoch, stvárajúcich vo svojich pivniciach rôzne hrôzostrašné kúsky. Najznámejšou z nich je legenda o susedovi - zberateľovi časti ľudských tiel, ktoré následne hrdo vystavuje v pohároch na zaváraniny. V Rusku sa túto legendu podarilo priviesť k životu - historik Anatoly Moskvin z Nižného Novgorodu bol totiž roku 2011 zatknutý, pretože vykrádal hroby v regióne na východ od Moskvy. Kradol telá dievčat vo veku od 3 do 13 rokov a vyrábal si z nich bábiky v životnej veľkosti. Polícia našla v jeho byte hrôzostrašný dôkaz - celkovo 29 mumifikovaných dievčenských tiel. (beso74)

Reklama

Reklama