Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (141)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to remake a nic jiného. Jsou zde skutečně všechny scény v podstatě stejné, jen jsou trochu modernizované, ale není zde žádné dějové překvapení, mnoho scén se doslova opakuje, akorát s jinými herci. Vlastně nechápu, jaký je smysl takového díla. Dobře se na to kouká, ale prostě to je jen novější kopie, nic navíc. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Málo tance i zpěvu, Quaid má charisma, Juliane je kočička s erektivním pohledem, ale Wormaldovi nevěřím ani slovo a tančí prostě málo na to, aby mu to člověk odpustil. Brewer je mistr práce s blues a jižanská atmosféra mu jde, ale tenhle film má řídký scénář bez nápadu, který by prostě zachránilo je dostatek laciných vábniček a ty se nekonají... 60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Viem, že to je prerábka, ale tak v roku 2011 nezmeniť scenár a stále veriť, že niekde je možné zakázať tancovať? Čo sme v Pyšnej princeznej, kde sa zakazovalo spievať? Ale keby aj - už vidím, že keby autority zakázali tancovať tak mládež príde s reprákmi, aby na plné pecky pustili drogového kriminálnika Wiz Khalifu s rasovo správne orientovanou pesničkou Black and Yellow, to je fakt realistické. Asi tak realistické, ako keď sa chuderka postaví pred idúci vlak a chlapec ju v poslednej chvíli zachráni a spadne na ňu a je to láska od smradu koľajníc. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Určitě existují lepší i horší filmy s tematikou tancování, ale v rámci tohohle subžánru se podle mě jedná o lehký nadprůměr (i když musím uznat, že jsem jich zase tolik neviděl). Bohužel u mě nové Footloose strádá hlavně díky hlavnímu hrdinovi, který mi nepřišel moc sympatický. Taky časové zasazení mi přišlo dost divné - hudba, kostýmy, účesy, to všechno je docela oldschoolové, na druhou stranu tam poslouchají v autě písničky z mp3 a reverend v kostele káže o internetu. Pro milovníky podobných filmů je to určitě povinnost, pro nás ostatní, jednou pustit a dost. 5/10 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Footloose: Tanec zakázaný viacmenej splnil očakávania. Je použitých dosť klišé, absentuje viac tanečných scén, z ktorých by divákovi behal mráz po chrbte (tie nechýbajú v iných tanečných filmoch, napr. Let 'dance). Na druhú stranu, niektoré časti sú natočené chytľavou formou, snímka sadne mladému publiku. Ideálny oddychový film na nedeľný večer. 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • V rámci propagácie filmu sa predávalo oblečenie inšpirované filmom, ako sú dámske červené čižmy, džínsove kúsky, obuv a laky na nechty. Paramount poslal hercov a režiséra na propagáciu filmu na propagačné turné do viac ako tucta miest. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 2011 v Austrálii. (Varan)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama