Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (141)

dj-chrosto 

všechny recenze uživatele

Kombinacia nesympatickych a nezaujimavych hercov v remaku vyborneho originalu z roku 1984 s Kevinom Baconom. Ani zdaleka sa na original nechyta. Chyba mi tu pre mna pre tento film kultova scena s traktormi (a pesnicka Holding out for a hero od Bonnie Tyler). Viacmenej zbytocny film, jedine co sme sa dozvedeli, ze Jan Durovcik ma mladsieho dvojnika (P.J.Flueger). Druha hviezdicka za mladu verziu Jennifer Aniston (Julianne Hough). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a dosti nudný remake, který se svým příběhem měl ale radši zůstat v 80. letech, stejně jako hlavní představitel hrající si na Travoltu. Příběh o prdelákově, ve kterým se nesmí tancovat a zpívat už dneska asi moc lidí žrát nebude. Zvláště, když je tady toho tance minimum a postavy jsou naprosto nesympatické. Dennis Quaid už by se měl naučit vybírat role a Andie MacDowell jsem tu málem nepoznal. Ale aspoň, že ty songy jsou celkem fajn. ()

Reklama

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

To takhle do jednoho zapadákova s prazvláštníma „zákonama“ přijel městskej boreček. A rebeloval, protože mu místní „zákony“ moc nevoněly. V průběhu filmu se tenhle boreček strašně naštval na celý město a tancem upustil trochu páry. Tím se uklidnil a začal opět rebelovat, aby se mohlo tancovat na maturitní ples v zapadákově, kde je tanec zákonem zakázanej. Bavit se někteří možná budou, od základu strašná pitomost a nedá se dát víc jak 2* ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Když se někde dočtu, že se točí remake nějakého hodně známého snímku, vždycky se mi zježí zbytek vlasů na hlavě. Nejinak to bylo i v případě "Footloose", který díky svižné, chytlavé muzice a nenapodobitelném stylu osmdesátých let, kdy jedním z rozhodujících faktorů byly právě hity těch nejznámějších hvězd pop-music, klipové pojetí a mlaďounký Kevin Bacon v hlavní roli problémového mladíka. Snímek se tehdy stal velice známým neřku-li kultovním všude na západ od našich hranic. Měl všechno to, co jsem uvedl výše: správný "feeling", báječnou ústřední píseň Kennyho Loginse, zapamětihodnou scénu honičky traktorů a úžasný taneční výstup Kevina Bacona v opuštěné hale. Až v souvislosti s uvedením nové verze "Footloose" prolomil Bacon informační embargo a práskl na sebe, že měl během tanečních scén dubléra...Námět nám zůstal až na pár maličkostí jako že se vše odehrává v současnosti, úplně stejný. Méně známí herci v hlavních rolích proti zákazu tance revoltující mládeže jsou příjemným osvěžením. Staré dobré fláky z osmdesátých let, které se zasloužily o věhlas původního filmu nechybí a pro ty mladé diváky, kteří o originálu nikdy neslyšeli, se příběh Rena MacCormacka bude líbit. Jenom upozorňuju, že film nestojí a nepadá na hudebně tanečních číslech, ale na prosťounkém příběhu jedné vzpoury studentů proti hloupým zákazům... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem čekala hodně, protože jsem z toho filmu neuvěřitelně zklamaná, první polovina mě vůbec nebavila, potom se to trochu vylepšilo, takže se na to dívat dalo, i když jsem vrtěla hlavou nad nesmyslností těch zákonů, teenageři si vždycky najdou něco, a tenhle zákon je vážně ochránit nemůže. A co hůř na taneční film, neskutečně málo tance. + nesympatický hlavní hrdina. 2* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 2011 v Austrálii. (Varan)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama