Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se před divákem poprvé objeví dojemně „nezorganizovaný“, zmatený  a snaživý úředník Walter Davis , je zřejmé, že tenhle nešťastník je předurčen k životní katastrofě. Zlé tušení se naplňuje každou minutou – úspěšný mladý muž má mít nejen bezchybně padnoucí  oblek a hedvábnou kravatu, ale také přiměřený doprovod pro oficiální chvíle. Walterova přítelkyně (balzamovačka mrtvol) není ovšem přesně to pravé a tak, když se pořádá podniková večeře na nejvyšší úrovni, dostává se mladý muž před problém. Pomocnou ruku mu ochotně podává světácký bratříček, který zoufalému Walterovi domlouvá schůzku – naslepo. A protože je bratr iniciativní, tlumočí manželčino věcné upozornění, že Nadia se nesmí opít, jinak se nezná, způsobem zcela adekvátním svému naturelu: „Když ji opiješ, je tvoje…“ Pak se nelze divit, že Walter pozve okamžitě krásnou neznámou na šampaňské. To, co následuje, se dá ovšem jen těžko popsat… (TV Prima)

(více)

Recenze (122)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že jsem Schůzku naslepo už kdysi viděl, vůbec si to ale nepamatuji. Dnešek byl tím pádem pro mě premiérou. Jde o romantickou komedii z doby, kdy měl ještě Bruce Willis relativně hustou čupřinu a kdy jsme si s kamarádem za pomoci gum ze zavařovaček navzájem vyvražďovali své armády plastových vojáčků. No, musím přiznat, že mě fakticky překvapilo, jak byl film špatný. Romantika byla sice upozaděna ve prospěch humoru, ale byl to humor za každou cenu a tu cenu platila kvalita. Na celou záležitost se mi dívalo velice nepříjemně a měl jsem pocit, že devadesát minut téhle taškařice trvalo čtyři hodiny. 2*- ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie na víkendové odpoledne. Bruce Willis je tu skvělý, děj je svižný od začátku do konce. Závěrečná scéna kolem domu připomíná staré dobré komedie 70. a 80. let a režijní rukopis Blake Edwardse (Růžový panter) se nezapře. Za zmínku stojí Willian Daniels coby ironický, sarkastický soudce. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Blake Edwards se vyčerpal jako komediální scénárista a režisér v šedesátých letech. Jeho opusy z let osmdesátých jsou velice zoufalé. A přitom by to tak vůbec být nemuselo - hrdiny tohoto filmu čekají situace, které byly jistě ve scénáři dost legrační, Bruce Willis má ohromný komediální potenciál, jak dokázal hlavně ve 'Smrt jí sluší', ale ta režie! Proč, Blakeu, proč?! 40% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Slibná zápletka, kdy Willis vezme na obchodní večeři Kim Basinger, kterou vidí poprvé v životě, ale nějakou partnerku mít musí. Té stačí trocha alkoholu, aby byla "veselá" a zápletka je na světě. Napřed dělá ostudu ona jemu, on jí to později vrací, a navíc se do děje neustále plete její bývalý nehorázně otravný nápadník. Začátek slibný, ale pak mě prudilo (němělo to tolik vtipu), jak Willis trpěl, opačně to bylo lepší a večer v domě můj dojem vylepšil. 60 % ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Enšpígl (bezkonkurenčně nejefektnější komentář, ten mě povzbudil do shlédnutí filmu ...),Oskeruše, Greg25 ... Díky Enšpíglovi jsem do toho šel a nelituji. Bruce Willis je můj snad nejoblíbenější herec, takže nebylo co řešit. Kim Basinger jsem znal v podstatě jen podle jména a věděl jsem, že je to herečka, ale jinak jsem o ní nevěděl nic, což po tomto filmu již neplatí. Příběh je jednoduchý, ale o to víc zaujal díky oboum hlavním představitelům. Scéna na večírku neměla chybu a Kim (nebo spíš její Nadia) to rozjela ve velkém stylu. Je jen škoda, že podobná akce nebyla i na svatbě, efekt mohl být daleko "smrtonosnější". Je to milá a pohodová komedie, která zaujme a pobaví. Co víc dodat, kromě hodnocení 4 hvězdičky - 80%? Snad jednu perličku v podobě hlášky z filmu: "Plánujete děti? V tom případě znám ideální svatební dar ... kastraci ... " Hm, jak praktické ... :-) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (12)

  • Z kancelárie Davida Bedforda (John Larroquette) je možné vidieť rozostavanú budovu spoločnosti FOX, ktorá o rok neskôr poslúžila ako Nakatomi Plaza pre natáčanie Smrtonosnej pasce (1988). (m.a.t.o.)
  • Bazén, ktorý možno vidieť na konci filmu, je ten istý ako vo videoklipe "Magic" od skupiny "The Cars". (m.a.t.o.)

Související novinky

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama