Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (71)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naštartovať novú sériu sa tvorcom nepodarilo. Zmaril im to divácky nezáujem. Z jednej strany je to aj logické, Clouseau sa nedá nahradiť žiadnym iným babrákom, nech už je akokoľvek vtipný. Ako rarita to nieje na zahodenie, niektoré gagy sú podarené a dej ubieha pomerne svižne. Ako jednoduchá komédia obstojí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hm, tak nevím, co si mám o vzniku a vůbec filmu samotném myslet. Vykrádání, nebo úctyhodná vzpomínka? Bez Petera to postrádá skoro všechnu šťávu a humor přechozích filmů s panteří tématikou. Přirovnal bych to k dívání se na Hercula Poirota bez Davida Sucheta (a to už by prostě nebyl pravý Hercule Poirot). Ano, je sice pravda, že tu je Herbert Lom a Burt Kwouk v naprosto super rolích, ale bez Sellerse to není už to, co bývalo a on se prostě nedá nahradit! (čímž bych chtěl trochu zkritizovat Edwardse, který měl vytušit, že v nejlepším se má skončit a hlavně, že to bez Petera nemá cenu). But on the other, pokuď bych měl být objektivní a podívat se na to z pohledu diváka, který se chce prostě bavit a neměl zkušenost ani s 1 z předešlých filmů, viděl bych to asi na průměr. Z mého pohledu jsou to 2*. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hned první Sleightovo vystoupení ve filmu není vůbec dotaženo do konce. Předtím se jen kecá a já se nudil. Pak to trošku dostane šťávu, ale pan Sellers tu prostě chybí. Chybí jeho potřeštěná mluva. Ta především. Jeho kousky prostě pan Wass prostě nezvládá. V každém případě je to koukatelný film, ale prostě klasika to není. 2015030810644/11023 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Blake Edwards se rozhodl vytěžit z popularity Růžového pantera ještě dva filmy, byť bez Sellerse. Už v roce 1983 se dostává do kin PROKLETÍ RŮŽOVÉHO PANTERA (CURSE OF THE PINK PANTHER, 1983). V podstatě jde o záběry, natočené již při předchozím dílu, kdy Sir Litton, jeho žena, jeho syn, Kato, Dreyfus a další jsou zpovídáni, aby Surete našlo Clouseaua, o němž tuší, že přežil. Pátráním je omylem pověřen druhý nejhorší detektiv světa – Cliffton Sleugh (v podání Teda Wasse), o němž se nakonec zjistí, že jde o vzdáleného Clouseaova bratrance. Nakonec šéfinspektora najde – a je jím nečekaně „James Bond“ Roger Moore! ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Tristní pokus vyždímat ze zcela vyčerpaného tématu ještě nějaký ten dolar. Bezradný nejen žalostně fádním náhradníkem, ale také oundanou snahou o nekonečnou recyklaci původních Sellersových gagů. Dokonce i Lom už jen bezradně opakuje výstupy z předchozích filmů. Výsledek je pak zcela sterilní nudou bez šance pobavit a na tom nic nezmění ani Roger Moore s kbelíkem na hlavě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Roger Moore ve filmu používá pseudonym "Turk Thrust II", což je odkaz na jeho přítele Bryana Forbese, který často používá jméno "Turk Thrust", když si střihne nějakou roličku ve svých filmech. (HappySmile)
  • Ve filmu se naposledy objevil klenot Růžový panter až do té doby, kdy byl po 23 letech vydán Růžový panter (2006). (HappySmile)
  • Herbert Lom vypadne během filmu dvakrát z okna, pokaždé jej zastupoval kaskadér. (OJan)

Reklama

Reklama