Vrah ve mně
Killer Inside Me, The
Krimi / Drama / Thriller / Western
USA, 2010, 109 min
Michael WinterbottomPlakáty
Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora) -
Film podle stejnojmenné knihy se odehrává v malém texaském městečku v 50. letech. Lou Ford (Casey Affleck) je oblíbený místní šerif. Při své práci je trpělivý, přemýšlivý a v soukromém životě se schází s místní učitelkou Amy (Kate Hudson). Jenže Lou má i své tajemství, které od mládí před lidmi skrývá, a to vražedné sklony, jež postupem času stále hůře ovládá... (j.o.j.o.)
Externí recenze (4)
Cinemo.cz (Jakub Miller)

"Tak trochu jiný pohled do duše sériového vraha, který stojí a padá na fantastickém Cassey Affleckovi. Žádné zázraky ale jinak nečekejte. The Killer Inside Me je skrz na skrz pouze nadprůměrný mix noiru a thrilleru, který by bez představitele vyšinutého šerifa jen těžko dokázal obstát." (více)
Indiefilm.cz (Hubert Poul)

"I přes téma snímku je způsob natočení až akademicky čistý, s přesnými záběry a barevnou stylizací lehce potlačující barvy do konvenčního sépiového výrazu. Vyzvednout lze především fascinující ztvárnění hlavní role Caseyem Affleckem, jež se podepsalo na celkové síle snímku." (více)
Topzine.cz (Jan Novotný)

"Nechápu, jak může být film přístupný divákům od 17 let. Jde o něco tak brutálního, že i jedinec s posunutým prahem jakéhosi mravního cítění usoudí, že co je moc, to je zkrátka příliš." (více)
25fps.cz (Eva Pytlounová)

"Příběh Vraha ve mně je natolik komplikovaný, že se člověk v postavách skoro ztrácí i v knize, natož v hodinu a půl dlouhém filmu, a tak snaha napresovat byť jen polovinu děje do několika odstavců nepřipadá v úvahu." (více)
Do 18 let nepřístupný
| V kinech ČR od: | 21.10.2010 H.C.E. |
|---|---|
| Na DVD od: | 06.05.2011 H.C.E. |
Související
- Killer Inside Me, The (1976)