Reklama

Reklama

Arthur Bishop pracuje jako zabiják pro tajnou vládní organizaci. Je disciplinovaný a ve svém životě má vše srovnané. Jednoho dne dostane nový úkol, který mu je víc než proti srsti. Má zabít jednoho ze svých šéfů, starého přítele McKenna. Domluví si tedy schůzku s druhým šéfem, Finchem. Ten mu ukáže důkazy o tom, že McKenn je zradil. Bishop v domnění, že jedná v zájmu dobra, svého kámoše skutečně odstraní. Brzy ale zjistí, že vše bylo přece jen trochu jinak. Setkává se i s McKennovým synem Stevem. Ten nemá pořádnou práci a neví, co bude po smrti otce dělat. Zabiják si ho tedy vezme pod ochranná křídla a snaží se ho naučit vše, co umí. Mladík je učenlivý, a tak brzy splní svůj první úkol v roli nájemného zabijáka, i když akce neproběhne přesně podle plánu. Bishopovi se ozve Finch, kterému se vůbec nelíbí, že ho zaučuje. Zabiják při dalším úkolu potkává na letišti muže, který měl být zabit kvůli údajné McKennově zradě. Z toho pochopí, že byl šéfem podveden. Finchova člověka na letišti zabije a rozhodne se zlikvidovat i jeho. On už však posílá skupinu zabijáků, aby oba, Bishopa i Stevea, odstranili. Steveovi dochází, že vrahem jeho otce je právě Bishop. Nenapadne ho, dokud nezabijí Finche. Po jeho smrti začíná boj mezi mistrem a jeho učněm. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (636)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Rutinní akční thriller s předvídatelným vyústěním, v němž si "užijeme" několik zajímavých vražd a pár napínavých akčních scén. Charismatičtí herci Jason Statham a Ben Foster zkrátka nemůžou sami utáhnout film, který je pouze tuctovým "vyfiltrovaným" thrillerem, postaveným hlavně na vizuální stránce. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Strašně mdlé a fádní. Originál neznám, ale pro mě je tohle tak odfláklá filmařina. Obě hlavní postavy jsou neskutečně ploché a nezajímavé, jejich motivace nepochopitelné a hlavně divák se s ani jednou nedokáže ani na sekundu ztotožnit. Pár sice dobře nasnímaných akčních sekvencí bohužel celý film nezachrání. A co mě na filmu, slušně řečeno, nejvíc irituje, je způsob jakým je příběh podán, přičemž závěr filmu je prezentován stylem "jo diváku, to sem tě převez, to čumíš?" Čuměl jsem dokonce s otevřenou hubou, jakou blbost dokázal West natočit. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller s Jasonom Stathamom. Má dosť dobrý príbeh o špičkovom nájomnom zabijakovi, ktorý dostane za úlohu zabiť svojho najlepšieho priateľa, čo splní a rozhodne sa zaučiť jeho syna. Časom zistí, že bol ohľadom jeho priateľa oklamaný a tak sa postaví spoločnosti, ktorá ho najala. Spracovanie nie je najhoršie, ale sklamalo ma. Tempo filmu je pomerne pomalé a rozbehne sa až ku koncu, ale kvôli krátkej dĺžke aspoň nenudí a celý čas si film dokáže udržať pozornosť. Akcie tu nie je málo a nie je zlá, ale ani ma moc nezaujala. Nájdu sa tu niektoré dobré nápady a drsnejšie momenty, ale potenciál Stathama je tu využitý len minimálne, akčné scény sú väčšinou krátke a nanešťastie čím je akcia obsahovo bohatšia, prípadne veľkolepejšia, tým je horšie natočená a menej prehľadná. Takže ked´ sa má odstrániť jeden človek, tak to vyzerá veľmi dobre, s menšou skupinou je to už horšie, ale stále dobre a záverečná akcia s množstvom strieľania, zrážok a výbuchov je už na tom dosť zle. Najviac sa mi páči akcia na streche a pri jazere, ale sú príliš krátke. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Statham sa do tejto úlohy hodí veľmi dobre a aj Ben Foster je tu lepší, ako som čakal a okrem nich tu už nemá nikto viac priestoru. Réžia a technická stránka sú na tom väčšinu času výborne, ale ako som spomínal, niektoré akčné scény sú nezvládnuté. Rovnako ako originál mi aj tento remake prišiel ako lepší priemer, ale tu bola predsa len o niečo lepšia akcia a aj záver sa mi páčil viac. Ale celkovo v rámci akčného žánru alebo aj v Stathamovej filmografii si nezaslúži väčšiu pozornosť. 61% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nedomrlé. Originál nijak nezbožňuju, ale čekal jsem lepší upgrade. West evidentně už nikdy nepřekročí stín své vlastní prvotiny, i když tomu v určitých momentech nechybí švih i dostatek krve (byť je namístě otázka, zda-li je její digitální podoba definitivním standardem současného filmu). Největší problém vidím ponejvíce v motivaci hlavních postav, která mi přijde, ať se to dívám z jakékoliv kategorického pohledu, neskutečně dementní. Od toho odvíjející se nevěrohodnost nezachrání ani tradičně dobrý ‚stone-face‘ Statham i naspídovaný hejsek Foster. 2 a ½. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mechanické zabíjanie zloduchov s ešte zlodušskejšími xichtami? Veď áno, ktože by si neželal niekedy taký radikálny rez proti zločinu na vysokej úrovni. Efektný zabijak s podareným učňom to režú a strieľajú hlava -hlava- hlava. Zhmotnenie príjemného sna sa však bohužiaľ poväčšine odohrá len na plátne. Stovky, ba tisíce podobne orientovaných a vopred predpovedateľných akčniakov o sile úderu jedného chlapa spoľahlivo zástupne riešia nahromadenú nespokojnosť v cieľovej skupine. Predstavujú ju masy obyvateľstva, tvoriace ako výkonnú pracovnú silu, tak špekulantov (obchodníkov) nižšej a strednej triedy, ich marketingových zástupcov a rovnako tak nezamestnaných či nezamestnateľných (potencionálne sa sociálne búriace vrstvy). Akčný štandard, povýšený Stathamovou účasťou a kvapku intelegentnejším scenárom do vyššej ligy: znesiteľného priemeru. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (21)

  • Ochrankára sediaceho s Deanom v aute, ktoré Arthur Bishop naberie smetiarskym vozom, si zahral režisér filmu Simon West. (m.a.t.o.)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Money Maker. (m.a.t.o.)
  • Televizní spoty na propagaci snímku byly z důvodu zobrazovaného násilí pro některé diváky nepřijatelné. Na trailer, vysílaný v průběhu reklamního bloku v seriálu Glee (od r. 2009), přišlo celkem třináct stížností. Anglická BBC poté trailer rovnou zakázala. (Terva)

Související novinky

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Denzel si naverboval režiséra Drive

Denzel si naverboval režiséra Drive

12.12.2012

The Equalizer je seriál z osmdesátých let, který vydržel na obrazovkách čtyři sezóny. Jeho hrdinou byl bývalý tajný agent Robert McCall (Edward Woodward), jenž jako pokání za svou minulost zvolil… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Reklama

Reklama