Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Další cynický Woody Allen, ovšem tentokráte více než je u něj v poslední době obvyklé. Tragická vztahovka o krizi středního věku (a staršího také), kdy zde vypráví příběh čtyř postav a přesto jedné rodiny, která se díky tendenci hledat "štěstí" jinde kompletně rozpadává. Stále však i přes svou kadenci filmů Allen zdaleka nenudí. Opět má k sobě dosti kvalitní hereckou sestavu, která film utáhne vždy. Obzvláště má-li k tomu kvalitní (na Allena však spíše průměrný) scénář. Hořkosladký film. 6/10. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nikomu inému by som neveril. Woody Allenovi to žeriem! Takto koncentrovane cynický chrcheľ si môže dovoliť vyplúť iba on. A iba on dokáže takto si uľavovať a zároveň (sa) zabávať. Nemoralizuje, nesúdi, od toho má na míle ďaleko. Pobavene sleduje to najväčšie a v celej svojej prízemnosti aj tak najkrajšie predstavenie vôbec. A čo viac, delí sa o to s nami ako najlepší kamarát. Radosť ho poznať! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Woody Allen zoberie človeka - celkom normálneho - takého čo túži po láske, má nejaké sny, pohybuje sa v nejakom prostredí, má určité sociálne zázemie, potreby, koníčky, klady a zápory a rozoberie ho do najmenších detailov. Pridá k nemu ďalšieho a ďalšieho a takto to pokračuje dovtedy, dokým nevznikne okruh ľudí, natoľko zaujímavých, natoľko skutočných, aby mohli vytvoriť príbeh. A potom začne ten príbeh rozprávať. Ďalší film o vzťahoch z pera umeleckého gurmána zo zmyslom pre detail, pre stavbu príbehu a pre vtipné, melancholické, často krát smutné, ale po všetkých stránkach pravdivé dialógy. Poznáš muža svojich snov, je jednoduchý film. Aj tak ale pôsobí komplexne. Postavičky sú vtipné, plahočia sa na pokraji tragédie a komédia - ako vlastne skoro každý - a rozprávajú normálny príbeh o snoch a túžbach. Herci fungujú dokonale ako typy bizarných postáv a každý z nich to hraje bezchybne. Komornejšie? Iste. Hnané viacej do drámy? Samozrejme. Ale vôbec to nestráca svoje čaro a Allenov talent, ktorý vždy presne vie na aké miesto treba pritlačiť a ktoré treba nechať voľne plynúť aby si finálny obraz dotvoril samotný divák. Preto máme Woodyho radi. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Woody ztrácí komediální síly - hlavně asi proto, že už přes svůj věk sebe sama neobsazuje do filmů. Ostatně, projevilo se to poměrně dost na jeho předchozím filmu - Whatever Works - který chápu jako pokus o navázání na starší komediální tvorbu. Na druhou stranu jsou jeho filmy v jistém smyslu zralejší a stále více odráží jeho bohatou životní zkušenost. To se projevuje i v díle You Will Meet a Tall Dark Stranger (na ten nešťastný český název raději nemyslím), které lze interpretovat jako méně humornou, ale zato mnohem tragičtější kombinaci dvou starších snímků: Husbands and Wives a Love and Death. I když lze negativně hodnotit nedostatečnou ucelenost a ukončenost děje, nemám si příliš na co stěžovat.... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se to Woodymu nějak nevydařilo... Je tu hodně hezkých momentů, ale ve výsledku se jedná jen o několik souběžných příběhů, tu lepších (svůdně oči mhouřící Banderas), tu horších (stárnoucí Hopkins ve variaci na stokrát omletá kliše o stáří). Pořád je to příjemná podívaná, ale tentokrát spíš pro skalní fandy... A zdá se mi, jako by Woodymu anglické prostředí moc nesedlo - je to celé dost chladné a vnímané stále stejnou optikou jako u Match pointu a Sólokapra. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Anna Friel nakrútila svoju postavu za jeden deň a rovnako aj Celia Imrie, ktorá povedala, že úlohu, aj keď bola len malá, zobrala len preto, lebo Woody Allen je proste legenda. (U_S_O)
  • Keď mladý tréner masíruje Hopkinsovu ženu, môžete si všimnúť, že v každom zábere má ruky na jej nohe položené inak. (Johnny.ARN)
  • Antonio Banderas nečetl celý scénář filmu, jen pasáže, ve kterých hrál, aby ho neovlivňovaly informace, které jeho postava neměla mít. Rovněž si nechal zarámovat dopis s nabídkou role, který od Woodyho dostal. (Krouťák)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama