Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásna allenovská konverzačka s veľmi trpkou príchuťou. Allen už roky dokazuje svoje kvality a dvadsať rokov nás každým rokom obohatí o ďalší príjemný filmový zážitok. Vždy obdivujem jednoduchosť dejovej línie, ktorú Allen dokáže rozvinúť do tej najrozmanitejšej rozprávky pre dospelých. Štylizačne bol tento film trošku domotaný. Keď už som si zvykol na rozprávača, tak ten sa zrazu odmlčal. Po dlhej dobe odrazu znova vstúpil do deja a mal som pocit, že jeho postavenie vo filme bolo trošku nedomyslené. Popravde mi tam ten rozprávač (Zak Orth) zvyšok filmu chýbal. Myšlienok má film viac, všetky sú nezáväzne poprepletané dejovými líniami, žiadna z nich mi však nepriniesla rozuzlenie ani neboli úplne dotiahnuté do konca. Presne tak ako životné výseky mnohých z nás. Po skončení filmu som teda vôbec nemal pocit, že by ma Woody okradol o hodinu a pol môjho času, ale že som ho naopak prežil v spoločnosti kvalitných hercov a výborného režiséra. 75%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Woodyho nový film je tak všedne realistický. Dej ani dialógy neohúria tak, ako jeho niekdajšie filmové perly. Ani jeho "ťah na bránku" nie je to, čo bývalo. Na druhej strane, čo by sme chceli, od niekoho, kto má svoje najproduktívnejšie obdobie už za sebou a i napriek pokročilému veku dokáže rok čo rok potešiť svojich fanúšikov. V "You Will Meet a Tall Dark Stranger" si pozorný divák nájde repliky, ktorým sa poteší a humor, ktorý síce nie je tak explicitný, za to je milý a úplne neškodný. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Standardně dobrý (tedy velmi dobrý) Woody. Vztahy, to je nekonečná studnice inspirace, zdroj smíchu a smutku... a tady se všechno střetává tak akorát. Obsazení je i na Woodyho mimořádně kvalitní, vedle Hopkinse a Banderase, o nichž netřeba se zmiňovat, mě mile potěšil Josh Brolin (snad v první roli, kdy mě z nějakého důvodu neiritoval). Dámská část ansámblu je však ještě lepší - sexy Lucy Punchová (jo, i když to je role zlatokopecké blbky, fakt je sexy), nádherná Naomi Wattsová a okouzlující Indka Freida. Vlastně body beru jen za Gemmu Jonesovou, která jako kdyby z oka vypadla Věře Tichánkové. Ale což. A ten závěr, co tu tak kritizujete (což jen dokazuje, že jste to vůbec nepochopili)? Perfektní. Všechny příběhy končí ve chvíli padesát na padesát - a je jen na náhodě, na kterou stranu sítě se míček překulí. Tady mě Woodyho hra bavila víc jak v Match Pointu. A to je dobře. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Woody své příznivce každoročně obšťastňuje novým filmem a já stále nemám dost a volám: JEŠTĚ! "You Will Meet a Tall Dark Stranger" je dalším skvělým zářezem v jeho filmografii a jsem v silném pokušení vytáhnout své hodnocení na maximum. Poznal jsem tam řadu motivů z Allenových předchozích filmů, stejně tak postavy nesly řady rysů postav z dřívějších mistrových snímků. V kontextu současné filmové produkce hodnotím tento snímek jako inteligentní a oduševnělý nadstandard, která rozehrává rafinovanou hru se svými postavami, skýtající řadu momentů k zamyšlení. Těším se na další Allenovy filmy a pošetile doufám, že jich bude co nejvíce a budou jen lepší a lepší. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nikomu inému by som neveril. Woody Allenovi to žeriem! Takto koncentrovane cynický chrcheľ si môže dovoliť vyplúť iba on. A iba on dokáže takto si uľavovať a zároveň (sa) zabávať. Nemoralizuje, nesúdi, od toho má na míle ďaleko. Pobavene sleduje to najväčšie a v celej svojej prízemnosti aj tak najkrajšie predstavenie vôbec. A čo viac, delí sa o to s nami ako najlepší kamarát. Radosť ho poznať! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Monique Alfradiqueová se neúspěšně ucházela o roli v tomto filmu. (Karlos80)
  • Keď mladý tréner masíruje Hopkinsovu ženu, môžete si všimnúť, že v každom zábere má ruky na jej nohe položené inak. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie prebiehalo v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama